Gratis ebook + Checklist (Zo herken je een burn-out)

Page content

Leven na burnout

Leven na burnout

Het leven na een burn out kan lastiger zijn als vooraf aangenomen. Je bent bijvoorbeeld andere prioriteiten gaan stellen als voor jouw burn-out. Sommigen gooien het roer om, anderen leren vaardigheden om een burn-out te voorkomen. Maar toch zijn er nog steeds veel mensen die een 2e burn-out krijgen. De aard van het beestje verandert niet namelijk.

Je bent niet veranderd!

Mensen die net uit een burn-out hebben gehad zullen ongetwijfeld zeggen dat ze dat nooit meer willen meemaken. Toch gebeurt het regelmatig dat iemand een 2e burn-out ervaart. Hoe kan dat?

Op het moment dat iemand alleen maar herstelt van zijn burn-out, en niet inziet dat hij dingen anders moet doen plus andere vaardigheden zal moeten aanleren om opnieuw een burn-out te krijgen, heeft coaching geen nut. Structurele stappen zijn genoodzaakt om je echt verder te helpen

Realiseer je wel: De aard van het beestje ga je niet veranderen. Je kunt wel vaardigheden aanleren om beter met je zelf om te gaan.

Jouw thuis hoort het rustmoment te zijn in jouw leven. De plek waar jij jezelf kunt zijn en waar je kunt ontspannen. De strijd tegen een burn-out begint dus thuis!

Terugkeer op het werk

Velen die herstellende zijn van een burn-out ervaren moeilijkheden als ze terugkeren in hun oude werk-situatie. Niet omdat je niks geleerd heeft, maar omdat de omgeving je kent, en dus de zelfde prestatie van jouw verwacht, van voor de Burn-out.

Het is verstandig om vooraf te bedenken dat de die ambitie die je altijd heeft gehad niet meer volledig waar kunt maken.

Veranderen van werkgever na burnout

Voor sommigen is dit de reden om te veranderen van werkgever na een burn-out.

Anderen grijpen deze mogelijkheid aan om echt te gaan doen wat ze leuk vinden/ of altijd al hadden willen doen

Relevante artikelen

Blijvende stressklachten na een burnout

Burnout voorkomen. Hoe doe je dat?

Oorzaken burnout. Waarom raakt iemand burnout?

Wil je een leuk leven na burnout? Vraag een gratis adviesgesprek aan

    Comment Section

    0 reacties op “Leven na burnout

    Plaats een reactie


    *