Gratis ebook + Checklist (Zo herken je een burn-out)

Page content

Wat is slaapschuld?

Wat is slaapschuld?

Slaapschuld ontstaat als je niet de gezonde hoeveelheid slaap krijgt. Of dit nu eigen keus is door je levensstijl. Of doordat je door bijvoorbeeld ziekte te weinig kan slapen. Er wordt door medisch onderzoekers geschat dat de meeste mensen gemiddeld een uur te weinig slapen per nacht. Ondanks dat dit weinig lijkt, hebben de onderzoekers onderzoek gedaan naar de verbanden tussen slaap en ziekte, en slaap en de kwaliteit van leven.

één keer doorhalen?

Zelfs een enkele keer slaaptekort hebben kan gevolgen hebben. Neem bijvoorbeeld een vrachtwagenchauffeur. Wat als hij een ongeluk krijgt met zijn vrachtwagen? De ravage is vaak al gauw heel groot. Ook hierin is aangetoond dat 50% van de ongelukken die gebeuren, zijn gekomen doordat de bestuurder slaperig was.

Chronische vermoeidheid wordt door sommigen gezien als iets waar je niet vanaf kunt komen. Vaak wordt niet gezien dat chronisch moe zijn, geleidelijk aan erger wordt. Anderen denken niet eens aan slaaptekort. Ze denken dat ze “gewoon” oud worden. Of dat het hun “te veel” is geworden en dat ze daarom slecht functioneren.

Het is een groeiend probleem omdat veel bedrijven tegenwoordig dag en nacht bereikbaar zijn. Op tv gaan de programma’s de hele nacht door, of via internet kunnen films en series onbeperkt bekeken worden. Ook de dagelijkse is toegenomen door het snelle tempo van leven

    Comment Section

    0 reacties op “Wat is slaapschuld?

    Plaats een reactie


    *