Gratis ebook + Checklist (Zo herken je een burn-out)

Page content

Stress verlagen door teamwork. 6 tips

Stress verlagen door teamwork. 6 tips

Stress verlagen door teamwork: Stress, wie kent het niet…. We geven stresshormonen af als we geloven dat we niet aan de eisen van de buitenwereld kunnen voldoen, en merken dat onze tijd of onze kracht tekort schiet. Toch blijven we rennen om het te realiseren. Er komt ook zo veel op ons af op een dag… Er gebeurt altijd wel iets dat nu de aandacht behoeft en dat maakt dat we niet af kunnen maken wat we eigenlijk gepland hadden.

Vaak komt dit duidelijk naar voren bij ambitieuze teams die voor een grote uitdaging staan. Als er veel op je afkomt, als je veel wilt (en moet) bereiken, als je binnen een minimaal budget maximale opbrengsten moet halen, als je team wellicht net 1 mannetje tekort komt. En dat je door moet gaan… Dit levert veel stress en frustraties op!

Als team stress stoppen

Door even op de rem te trappen en stil te staan bij wat de bijdrage van het team is, waar het team voor staat en wat het kan en wil bereiken! En zeer zeker ook helder hebben hoe het team met elkaar samenwerkt, wat hun waarden zijn en gedragsafspraken met elkaar maken. Dit zorgt voor duidelijkheid naar elkaar toe en naar buiten toe.

Dus even ophouden met maar doorgaan!

Stress verlagen door teamwork 

Als team kun je aan de slag om de werkdruk met z’n allen te verlagen. We zullen je een aantal eenvoudige tips geven die je zullen helpen om vandaag al aan de gang te gaan om stress te verminderen in het team.

6 tips om stress te verlagen in het team

 1. Sta stil en creëer een solide basis (zo zijn wij gezond bezig)
  Bespreek met elkaar wat het team nodig heeft om stress en werkdruk te minimaliseren en bepaal hoe het team gezond om kan gaan met tegenslagen.
 2. Bepaal teamwaarden (hier staan wij voor) Dit zorgt voor binding, duidelijkheid en maakt het makkelijker om prioriteiten te stellen.
 3. Maak daar gedragsafspraken bij (zo werken wij samen)
  Afspraken maken over wat je wel en wat je niet gewenst gedrag vindt bij het samenwerken levert veel helderheid en maakt het geven van feedback een stuk eenvoudiger. Als je een teamwaarde ‘open communicatie’ afspreekt, dan spreek je ook af om elkaar bijvoorbeeld altijd volledig te informeren, voor je mening uit te komen en elkaar feedback te geven. Roddelen zou in dit kader ongewenst gedrag zijn.
 4. Bespreek elkaars talenten en de bijdrage van het team (waar zijn wij trots op)
  Weten wat je krachten zijn en waar je elkaars hulp kan vragen werkt efficiënt, doe de dingen waar je goed in bent, dat kost minder energie dan de dingen doen die je niet liggen…
 5. Maak gezamenlijke doelen en prioriteiten (dit is onze focus) Persoonlijke belangen zijn ondergeschikt aan de teambelangen, we gaan er gezamenlijk voor!
 6. Plan reflectiemomenten (doen wij nog steeds de dingen die er toe doen) Zowel inhoudelijk, procesmatig als op het gebied van welbevinden is het belangrijk om terug te kijken en tijdig aan te scherpen.

Stress in teams de baas? Stress verlagen door teamwork

Vraag naar de mogelijkheden voor een geschikte outdoor teamtraining. 

Burnout in het team voorkomen?

Burnout in teams. Herken burnout in het team tijdig!

  Comment Section

  0 reacties op “Stress verlagen door teamwork. 6 tips

  Plaats een reactie


  *