Els: Leuk om kennis te maken

Ik ben Els, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Els

Ik woon in Amstelveen, samenwonend en heb 2 prachtige zonen (twintigers). Ik ben nieuwsgierig en houd ervan om nieuwe dingen te doen, nieuwe vaardigheden te leren, kennis op te doen en kennis te delen. In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen, fotograferen, yoga en op (actieve) vakantie.

Ervaring:

Ik heb ruime ervaring in de financiële wereld en heb wereldwijd met en bij grote vermogensbeheerders gewerkt. In die periode ben ik twee keer burn-out geraakt. Ik was mijzelf kwijtgeraakt en mijn lichaam zei stop. Ik heb geleerd wat echt belangrijk voor mij is en dat het ook goed is om voor jezelf te kiezen en achter je dromen aan te gaan.

Els als coach

Ik ben geïnteresseerd in mensen, heb een rustige uitstraling, kan goed luisteren, aanvoelen, analyseren en heb een directe communicatie stijl waarbij ik humor niet schuw. Samen op pad om de rust te herstellen, in rust weer te gaan voelen en de juiste keuzes te gaan maken zodat je gaat leven in plaats van overleven. Naast de specialisatie als stress en burn-out coach ben ik verder opgeleid als Mindfulness en Compassie Trainer, Autisme Coach, NLP Master Practitioner en heb ik opleidingen gevolgd in ACT, Systemische coachen met opstellingen en IFS informed.

Kernwaarden in mijn coaching

De belangrijkste kernwaarden zijn gelijkwaardigheid, authenticiteit en verbinding. Ik wil je graag op basis van gelijkwaardigheid in staat stellen om weer in verbinding te komen met je eigen authentieke zelf. Leren weten wat voor jou belangrijk is en waar jij energie van krijgt zodat je kan zorgen voor blijvende veranderingen zodat jij meer balans in je leven en vertrouwen in jezelf ervaart.

Wat mensen zeggen over Els

Durf me weer af te vragen: wat is goed voor mij?

Toen ik startte, probeerde ik alle ballen in de lucht te houden en vond ik het belangrijk om aan iedereens wensen te voldoen. Ik zette mij zelf op de laatste plaats en had allerlei niet helpende gedachten over wat ik allemaal ‘moest’ doen. In het coachingstraject heb ik geleerd dat het belangrijk is om voor mijzelf mijn grenzen helder te hebben en daarvoor actief op te komen. Dat ik rust mag nemen en dat goed voor mezelf zorgen (voldoende rust nemen, stoppen als je moe bent, niet doorwerken als je ziek bent etc.) heel belangrijk is.

Ik vond het feit dat ik met jou kon sparren over de dingen waar ik tegenaan liep in mijn werk en privé leven, erg fijn. Jij hield me een spiegel voor en gaf aan hoe ik ook tegen bepaalde situaties aan kon kijken; meer gedacht vanuit wat goed voor mijzelf is in plaats van wat goed voor een ander is. Daardoor heb je me een ander perspectief gegeven en ook mij meer zelfvertrouwen gegeven en doen inzien dat het goed en belangrijk is om mijn eigen belangen en die van mijn dochter voorop te stellen.

Ik vond het een prettig traject waarin ik veel heb geleerd, met name over hoe ik meer vanuit de gedachte ‘wat is goed voor mij’ mag en kan handelen. Ook vond ik de manier waarop de coaching werd gegeven (wandelen in de natuur) erg fijn. Ook belangrijk was dat mij niet onder druk zette om bepaalde dingen wel of niet te doen. Tot slot vond ik de manier waarop je coachte; spiegel voorhouden, kalm, rustig maar ook duidelijk, erg fijn.

Een empathisch multidisciplinaire coach

Ik kan iedereen een coachingstraject bij Els aanraden. Zij is zelf ervaringsdeskundige op het gebied van burn-out klachten en heeft een empathische multidisciplinaire coachingsstijl. Zij past diverse technieken toe op basis van de gesprekken. Luistert goed en weet met humor ook af en toe de druk van de ketel af te halen. Dank Els voor jouw inzichten en begeleiding!

Raymond

Niet zweverig maar concreet en helder

Onverwacht (want “dat zal mij niet overkomen”) toch over ‘t randje gevallen, wil ik proberen er iets van te leren. Via Ruud Meulenberg heel snel in contact gekomen met Els. Een coach in de buurt, wat het makkelijk maakt wandelafspraken te maken.

Al tijdens de eerste wandeling blijkt dat ze aanvoelt welk type aanpak bij mij werkt: niet zweverig maar concreet en helder. Het spiegelen werkt heel snel: hoe kan ik die zaken zelf helemaal gemist hebben. Blijkbaar zat ik zo diep in mijn tunneltje dat ik signalen niet opmerkte. Praktische tips volgen die we in de volgende sessie steeds bespreken en bekijken op effectiviteit. Gedurende de begeleiding van mijn burn-out hebben we verschillende gevolgen & oorzaken behandeld; veel van geleerd!

Frank

Ons team is actief in heel Nederland, Els werkt o.a. vanuit:

  • Noord-Holland

Kennismaken met Els?

Kennismaken met mijn team van experts?