Erik: Leuk om kennis te maken

Ik ben Erik, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Erik

Samen met mijn drie zonen en vriendin, woon ik op het randje van de achterhoek in Zutphen. Ik ben graag buiten in de prachtige natuur hier. Bij mij om de hoek stroomt de Berkel waarin we vaak gaan zwemmen of kanoën. Even verderop begint het bos waarin ik graag wandel, hardloop of fiets. Ik ontspan wanneer ik muziek maak, een boek lees of Taiji beoefen.

Ervaring:

Sinds 2009 werk ik met veel plezier als coach. Ik studeerde fysiotherapie en bedrijfsmanagement, maar kwam er achter dat ik van het managen niet gelukkig werd. Wel van mensen. Sindsdien ben ik coach en vanaf 2016 burn-out coach. Inmiddels werk ik hele dagen buiten in het bos en nog steeds met veel plezier.

Erik als coach

Gedrag fascineert me enorm. Ik ben opgeleid als gedragstrainer en NLP Master, maar vond mijn ware passie als coach. Het is mijn natuur om dicht bij mezelf te blijven, gebruikmakend van mijn kennis, vaardigheden en intuïtie, om goed aan te sluiten bij de behoeften van anderen. In ons coachtraject lossen we spanningen op, herstellen we een gezonde balans en verhogen we jouw energieniveau door zelfreflectie en het doorbreken van niet-helpende patronen. Dat levert een coachtraject op waar je de rest van je leven wat aan hebt.

Kernwaarden in mijn coaching

Vrijheid, verantwoordelijkheid en veiligheid zijn mijn belangrijkste kernwaarden. De vrijheid om jezelf te kunnen zijn. De verantwoordelijkheid om je grenzen te bewaken en je gevoel serieus te nemen. Ik zorg voor een veilige omgeving om aan jezelf te werken. Verwacht met mij een doelgerichte ontwikkeling in een prettige ontspannen sfeer. Laten we snel een keer kennismaken!

Wat mensen zeggen over Erik

Praktisch en in beweging!

Erik is een hele ervaren coach. Vooral als het gaat om stress gerelateerde klachten. Hij bouwt de sessies goed op en heeft elke keer weer een pakkend thema. Waar we het over gingen hebben maar ook wat mij aan het denken zette. Allemaal losse puzzelstukjes die later als een geheel samenkomen. Erik heeft mij letterlijk weer in beweging gebracht door mooie passende oefeningen aan te bieden maar ook het vertrouwen teruggegeven in mijn lichaam. Die was ik namelijk helemaal kwijt. Erik is een fijn open persoon. Die heel laagdrempelig benaderbaar is. Ik voelde mij snel op mijn gemak en vertrouwd. Erik ziet je echt als een uniek persoon en levert coaching op maat. Elke keer als ik denk dat ik weer een grens over ga of lichte stress klachten heb kan ik weer een aantal praktische handvaten van Erik gebruiken om het niet verder op te laten lopen. Maar er zijn zeker ook dingen die ik nu uit voorzorg doe. De coaching door Erik is voor mij zeer waardevol geweest waar ik mijn hele leven profijt van ga hebben. Ik ben hem hiervoor zeer dankbaar! Ik raad het iedereen aan en als ik opnieuw zou mogen kiezen koos ik weer voor coaching door Erik!

Madelon

Van houvast naar inspiratie

“Dag Erik, terugkomend op je vraag: Ja het gaat goed met me:) ‘Goed maar dan anders’ zeg ik vaak. Hetzelfde werk doe ik nu met veel plezier, ook de telefoon! Ik heb het zo leuk met de mensen aan de andere kant van de lijn… Wat zat hier een hoop stress, angst en onrust. Ik heb me verdiept in tijdsurfen en ben er heel anders in gaan staan. Ik geniet volop, geef grenzen aan en luister goed naar mijn ademhaling en lichaam. Ik merk nog steeds dat de energie weg of veel minder kan zijn en dat ik snel overprikkeld raak door het leven maar dan is dit zo en handel ik ernaar. Ik voel me dankbaar met wat ik heb en hoe het gaat! We gaan dit jaar opa en oma worden! Heel bijzonder! En ik ben aan het sparen om naar Lapland te kunnen met onze dochter. Dus het gaat goed met me!! Mede dankzij jouw hulp in het afgelopen jaar.”

Dit schreef ik Erik als antwoord op zijn vraag hoe het met mij ging. Een tijdje na afloop van ons coachingsproces. Wat ben ik blij met zijn hulp, in het begin was hij mijn houvast. Zijn luisterend oor, zijn rust en begrip waren essentieel. Hierbij kwamen zijn oefeningen in de natuur, waar ik soms nog grinnikend aan terug denk, zijn inzichten en opdrachten. Je moet het zelf doen maar je krijgt voldoende handreikingen en eye openers:) Mede door Erik ging ik mij verdiepen in mediteren en Reiki. Ben ik mij nu zoveel meer bewust van mijn lichaam en wat ze mij vertelt. Ik stel grenzen en het belangrijkste: Ik ben gaan houden van mezelf!

Ellen H.

Zeer betrokken en doelgericht

Ik ben met Erik in contact gekomen doordat ik op zoek was naar een coach die bij mij thuis kwam ipv dat ik naar één of andere kantoor moest gaan. Door mijn burn-out was ik namelijk niet in staat om auto te rijden. De eerste indruk/ kennismaking was zeer positief. Erik is zeer betrokken en professioneel, altijd goed voorbereid en heldere communicatie. De coachgesprekken en opdrachten waren soms zwaar, emotioneel, maar ook zeer effectief. Ook vond ik het erg prettig dat onze gesprekken plaatsvonden tijdens wandelingen in de natuur. Erik heeft me beter inzicht gegeven in mijn persoonlijke èn zakelijke situatie. En ook al is ons traject al een tijdje afgelopen, ik mag hem altijd bellen/ appen/ mailen voor hulp…….en dat is altijd fijn, wetend dat je er niet alleen voor staat!

Tanja

Ons team is actief in heel Nederland, Erik werkt o.a. vanuit:

  • Gelderland
  • Overijssel

Kennismaken met Erik?

Kennismaken met mijn team van experts?