Jeroen: Leuk om kennis te maken

Ik ben Jeroen, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Jeroen

Ik kom uit Noordwijk, de zee en het strand zijn een groot onderdeel van mijn leven. Hier ben ik opgegroeid en voel ik me thuis. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, ongeacht het weer. Sporten en bewegen zijn de dingen die ik het liefste doe. Daarnaast ben ik nieuwsgierig, altijd op zoek naar kennis. Die kennis wil ik dan vervolgens ook graag overbrengen en delen.

Ervaring:

Van 2011 tot 2018 heb ik gewerkt bij de Koninklijke Marechaussee. In 2016 opende ik een sportschool, waarmee ik de druk op mezelf nog wat verder opvoerde. Wisseldiensten, een eigen onderneming en net een eerste kindje gaven mijn leven flink wat dynamiek, maar voerde de druk stilletjes steeds verder op. Tot ik eind 2018 ten onder ging aan die druk. Ik maakte een grote fout met mijn vuurwapen tijdens een trainingsdag van de marechaussee. Een ongewild schot deed me de das om, ik was leeg en kapot. De arts noemde het spanningsklachten en gaf me een recept voor slaappillen zodat ik na 2 weken uitgerust weer mijn werk kon oppakken. Zo’n 6 maanden daarna heb ik mijn baan bij de marechaussee opgezegd, nog steeds met ‘spanningsklachten’.

Jeroen als coach

Mijn burn-out heeft me veel geleerd. Niet alleen over mijn eigen grenzen, maar ook over de werking van het stresssysteem. Want in de tijd dat ik noodgedwongen niet kon werken ben ik me wel gaan verdiepen in stress, burn-out en trauma. Ik ontdekte veel over het zenuwstelsel, ademhaling, slaap en voeding. Daarnaast leerde ik over de waarde van bewegen, met name in relatie tot de behoefte van het zenuwstelsel.

Kernwaarden in mijn coaching

Ik werk met de pijlers ‘kracht, zelfverzekerd en vrij’. Een krachtig en sterk lijf hoeft niet te betekenen dat je uren moet zwoegen in de sportschool, maar wel dat je werkt aan je fysieke gezondheid. En soms is dat simpelweg door rustig te bewegen. Als je fysiek sterk en gezond bent, voel je je krachtiger en weerbaarder. Dit brengt een bepaalde mate van zelfverzekerdheid met zich mee. Door die zelfverzekerdheid maak je betere keuzes en ervaar je een vrijer leven. Vrij van stress zijn we nooit, want dat is het leven. Vrij van stressklachten wel, en daar wil ik samen met mijn cliënten aan werken.

Ons team is actief in heel Nederland, Jeroen werkt o.a. vanuit:

  • Zuid-Holland

Kennismaken met Jeroen?

Kennismaken met mijn team van experts?