Mirjam: Leuk om kennis te maken

Ik ben Mirjam, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Mirjam

Mijn naam is Mirjam, ik ben getrouwd en heb een volwassen dochter en zoon. Ik woon en werk met veel plezier in Dieren. In 2018 ben ik samen met mijn man van Rotterdam naar de Veluwzoom verhuisd omdat ik behoefte had aan een rustige leefomgeving en meer verbinding met de natuur. Ik begon in 2003 met coachen bij de gemeente Rotterdam en combineerde mijn baan in het HR-werkveld en als coach. Op 1 januari 2021 ging het roer helemaal om en heb ik mijn vaste baan opgezegd en werk ik sindsdien als burn-out en coach.

Ervaring:

Komend uit een jeugd waarin het niet veilig was, was ik een ster in het leven in mijn hoofd en vanuit mijn overlevingsmechanismen. Gewaardeerd worden door anderen was waar ik voortdurend naar op zoek was, dus ik deed mijn stinkende best om niet ‘door de mand te vallen’. Dit vereiste een enorme controle behoefte zodat ik de zelfafwijzing niet hoefde te voelen. Dus ik werd de ideale werknemer, gedreven en heel hard werken. Totdat ik in 2005 in een diep gat viel en thuiskwam met een fikse burn-out. Hiermee begon een intensief persoonlijk proces, waarin ik me stapje voor stapje bewust werd van mijn mechanismen en waarin ik mezelf bevrijdde van belemmerende overtuigingen en (familie) verstrikkingen. Ik ben me gaan verdiepen in vele coachingsvormen zoals familieopstellingen, voice dialogue, NLP en het bewust verbonden ademwerk. Dit heeft veel gebracht in mijn persoonlijk en professionele ontwikkeling. En het is een proces wat nooit stopt, want regelmatig kan ik nog getriggerd worden in oude pijn/patronen. Het verschil is dat ik er nu met mildheid mee kan zijn en me er niet meer mee identificeer.

Mirjam als coach

Als coach weet ik achter de gordijntjes te kijken die mensen zo geneigd zijn op te houden. Door mijn levenservaring en milde blik breng ik veiligheid en vertrouwen waardoor mensen zich open opstellen en daarmee kom ik snel tot de kern. Ik ken de diepten van het leven dus kan me goed inleven in de ander. Ik kijk altijd met een systemische blik. Overlevingspatronen ontstaan op jonge leeftijd, veelal doordat we voor onze ouders zijn gaan zorgen. Hiermee hebben we onze eigen behoefte aan de kant hebben gezet. En dat is de voedingsbodem om burn-out te raken. Ik maak o.a. gebruik van opstellingen om verstrikkingen los te laten en daarmee contact te maken met jouw eigen behoeften en verlangens die vaak zo lang verstopt zijn geweest. Ik heb een lange ervaring als coach en ik zet mijn coachtechnieken in om contact te maken met jouw authentieke zelf en wat er nodig is om vanuit ontspanning en zachtheid te leven.

Kernwaarden in mijn coaching

Gelijkwaardigheid, veerkracht en zelfhelend vermogen. Op basis van gelijkwaardigheid loop ik een stukje met je mee zodat je weer in verbinding komt met jouw veerkracht en authentieke zelf. Je laat identificaties met overlevingsstrategieën los en je gaat leven vanuit ontspanning, mildheid en vertrouwen.

Ons team is actief in heel Nederland, Mirjam werkt o.a. vanuit:

  • Gelderland

Kennismaken met Mirjam?

Kennismaken met mijn team van experts?