Reinier: Leuk om kennis te maken

Ik ben Reinier, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Reinier

Mijn naam is Reinier, ik ben alleenstaand en wonend in Noordwijk. Ik ben een grote knuffelbeer en heel makkelijk in de omgang. Ik ben heel nieuwsgierig en zie overal mogelijkheden.

Ervaring:

Ik ben werkzaam als Hypnotherapeut, Burn-out coach en Lichaamsgericht Therapeut. Mijn favoriete technieken komen vanuit het NLP en Systemische opstellingen. Hiernaast help ik ook graag in de bediening op een strandtent. Hiervoor heb ik 12 jaar in de farmaceutische wereld in het lab gewerkt en heb ik hier, ondanks veel plezier en kennis, een aantal keren overspannenheid, angsten, PTSS en Burn-out klachten gehad. Hierdoor heb ik geleerd dat ik niet in de juiste omgeving werkte en heb toen besloten om mijn droom na te jagen: het helpen van mensen op een gelukkig en gezond leven.

Reinier als coach

Tijdens het coachen kom ik al snel tot de bron van het probleem door middel van een goede spiegel voor te houden en dieper op de pijn in te gaan en wat het uiteindelijke doel is. Dit kan met humor, luchtigheid, maar ik kan ook uitdagen met een knipoog. Ik maak gebruik van verschillende technieken: NLP, Systemische opstellingen, Ademtechnieken, Chinese bewegingsleer (Qi Gong).

Kernwaarden in mijn coaching

Ik hou van een snelle sterke aanpak en kan mij goed vinden in ieders realiteit van hun wereld om hierin de verandering plaats te laten vinden voor een beter en gelukkig leven.

Wat mensen zeggen over Reinier

Nieuw inzichten om burn-out de baas te worden

Nadat ik voor de tweede keer een burn-out kreeg wist ik dat ik hulp nodig had om inzichten te krijgen zodat ik echt de controle over mijn burn-out kon krijgen.

Meulenberg sprak mij hierbij erg aan door de laagdrempeligheid, lekker in de buitenlucht. Na aanmelding had ik al binnen enkele weken een eerste gesprek om te kijken of de klik er was.

Bij Reinier voelde ik me meteen op mijn gemak, zo fijn dat iemand het zelf ook ervaren heeft en snapt wat jij meemaakt. De eerste sessie stonden in het teken van meer inzicht krijgen, met veel praktische tips waar ik meteen aan de slag kan. Sommige zijn misschien een open deur, maar het iemand horen zeggen en de stok achter de deur helpt echt. In latere sessies, die echt wel pittig konden zijn, zijn we aan de slag gegaan om mijn foute patronen te doorbreken. Hierbij had ik regelmatig een “aah Haa” moment en zag ik in dat wat ik deed eigenlijk helemaal niet goed voor me was.

Mede dankzij deze inzichten ben ik nu veel meer in staat om niet terug te vallen in oude patronen en eerder in te zien wanneer ik op de rem moet trappen en voor mezelf moet kiezen.

Jasper

Van slachtoffer naar herstel!

Ik heb Reinier ervaren als een inspirerende coach, recht door zee en ‘to-the-point’. Wat ik heel goed vond aan zijn coaching is dat hij reeds bij de eerste sessie de kern van het probleem raakte, door mij gewoon keihard te confronteren en de spiegel voor te houden. Het effect daarvan was magnifiek: waar ik aan het begin van de sessie nog heel erg in de slachtofferrol zat, werd ik mij er ineens van bewust dat de sleutel tot herstel echt bij mijzelf en in mijzelf lag.

Dat was het begin van een mooi traject, waarin ik steeds beter in mijn kracht kwam te staan en mijn zelfvertrouwen groeide. Stapje voor stapje heeft Reinier met zijn veelzijdige toolkit aan technieken (o.a. NLP, gestallt therapie, hypnose), de onderliggende beperkende overtuigingen/angsten/trauma’s en onzekerheden blootgelegd, om mij vervolgens daar op professionele wijze doorheen te begeleiden, op een manier die bij mij past.

Als iemand mij voorheen voorspeld zou hebben dat ik een hypnose sessie in het bos zou ondergaan, dan had ik die persoon voor gek verklaard. Maar onder begeleiding van Reinier durfde ik het wel aan en het was super effectief, zonder “zweverig” te worden. Juist door deze veelzijdigheid kan ik Reinier als coach ten zeerste aanraden!

Debbie

Mijn eigen weg volgen

Dat is wat Reinier mij heeft geleerd. Die weg ben ik nu ingegaan. Met hulp van Reinier heb ik geleerd om mijn gevoel meer toe te laten en mijn energielevel te bewaken. Ik mag hulp vragen en ik mag ook even nadenken voor ik ergens op in ga. Met simpele, maar doeltreffende oefeningen leerde hij mij dat inzien.

Toen ik thuis kwam te zitten had ik geen idee hoe ik hier weer uit zou komen. Een donker zwart gat. Ik was blij dat ik Reinier had gevonden, maar de eerste keer voelde het ook een beetje als een blind date. Al snel verdween dat gevoel en sprak ik met een hele begripvolle coach die rust uit straalde en waarbij ik mij veilig voelde.

Het buiten zijn deed me goed. Het werken met de elementen van de natuur is leuk en het maakt het ook heel visueel. Letterlijk mijn pad voor mij zien in het bos heeft mij geholpen om ook in het echte leven dat pad te gaan bewandelen. Niet altijd makkelijk, maar ik kan wel zeggen dat ik er nu al sterker uit ben gekomen. Daarvoor wil ik je bedanken Reinier!

Jet

Ons team is actief in heel Nederland, Reinier werkt o.a. vanuit:

  • Noord-Holland
  • Zuid-Holland

Kennismaken met Reinier?

Kennismaken met mijn team van experts?