Roberto: Leuk om kennis te maken

Ik ben Roberto, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Roberto

Samen met mijn vriendin Angela woon ik sinds 2012 in Almere, waar we dichtbij de natuur wonen en vaak te vinden zijn. Sport speelt een belangrijke rol in mijn leven; ik beoefen fitness, hardlopen, Brazilian Jiu Jitsu en ik dans al 15 jaar salsa.

Ervaring:

Na het afronden van mijn hbo-studie Commerciële Economie bekleedde ik verschillende leidinggevende functies, tot ik in 2014 zelf met burn-out klachten te maken kreeg. Na een herstelperiode van 7 maanden besloot ik mijn baan op te zeggen en mijn passie om anderen te motiveren en te ondersteunen te combineren met mijn ervaring met burn-out. Sinds 2016 ben ik gecertificeerd stress- en burn-outcoach.

Roberto als coach

Mijn doel is om jou te helpen jouw situatie te accepteren, zodat je goed kunt herstellen van je klachten en nieuwe vaardigheden leert om beter met stress om te gaan en een burn-out in de toekomst te voorkomen. Dankzij mijn eigen ervaring met burn-out kan ik me gemakkelijk in jouw situatie verplaatsen.

Kernwaarden in mijn coaching

Rust, duidelijkheid, vertrouwen en het (terug)nemen van regie vormen de kern van mijn aanpak. Ik luister zorgvuldig naar wat er wel en niet gezegd wordt en confronteer met respect en humor. Mijn doel is om jou te helpen op een dieper niveau bewust te worden van jezelf, zodat je met vertrouwen kunt leven in lijn met je persoonlijke waarden.

Wat mensen zeggen over Roberto

Ik zie uit mezelf veel beter wat er echt speelt

Als Product Owner zat ik in een situatie waarbij ik probeerde om altijd aan de vragen en deadlines vanuit allerlei kanten te voldoen. Hierdoor leefde ik van deadline naar deadline waarbij ik eerst steeds nog net alle deadlines haalde, maar waarbij op gegeven moment er deadlines overschreden werden. Ik voelde me hiervoor zo verantwoordelijk dat ik hier erg veel last van kreeg in mijn hoofd. Uiteindelijk had ik het gevoel dat als ik nog een paar weken zo door zou gaan ik tegen een burn-out aan zou lopen.

Na eerdere (bijna) burn-out ervaringen besefte ik dat er nu toch echt wat moest gebeuren. Samen met HR zijn we op zoek gegaan naar een coach met ervaring in de zakelijke dienstverlening en zijn zo bij Roberto uitgekomen.

Gedurende een aantal sessies heeft Roberto me aspect voor aspect laten voelen waar ik mezelf was kwijtgeraakt en hoe ik over die aspecten weer zelf de regie kon terugpakken. Dit begon met het terugkrijgen van rust in mijn hoofd, via besef wat er om me heen gebeurde en wat mijn rol daarin was. Naar een goed beeld wat ik zelf belangrijk vind, waar mijn kernwaarden liggen. Ook naar de toekomst toe.

Vooral voor collega’s waren de veranderingen duidelijk merkbaar en moesten ze toch wel wennen aan mijn veranderde reactie op vragen en opdrachten. Waar ik daarvoor altijd meeging in werkzaamheden en deadlines ‘in het belang van bedrijf en relatie’ ging ik nu vaker beredeneerd vragen om achtergronden, motivaties etc. Dit zorgde in het begin regelmatig voor irritatie, maar met hulp van Roberto kon ik daar nu veel beter mee omgaan. Nu zorgt het vooral voor duidelijkheid en rust, ook voor de rest van de organisatie waar uiteindelijk de executie van al die ideeën ligt.

Door de aanpak van Roberto bleven die inzichten ook hangen waardoor ik nu ook uit mezelf zie wat er speelt en daarop reageer. Hierbij werk ik in het dagelijks leven niet meer vanuit ‘aangeleerd gedrag’ en ‘ezelsbruggetjes’ maar puur vanuit mijn eigen gevoel, niet meer redenerend wat anderen van me willen/verwachten. Hierdoor is er een beter evenwicht ontstaan tussen hetgeen ik voor collega’s, klanten en relaties kan betekenen en wat ze van me verwachten.’

René R.

Als persoon ben ik sterker omdat ik beter voor mijzelf heb leren kiezen

Toen ik contact opnam met Roberto had ik al een tijd klachten van stress. Een half jaar hiervoor merkte ik dat ik overspannen was en had ik al een aantal stappen ondernomen.

Ik dacht dat vooral rust zou gaan helpen, maar niets was minder waar. Ondanks dat mijn hele situatie om mij heen veranderd was, bleef de stress aanhouden.

Mijn manager spoorde mij aan om coaching te gaan volgen, omdat ik vaak stress kreeg omdat ik mijn werk niet op tijd af kreeg en dat ik niet voor mezelf durfde op te komen. Ook kreeg ik stress van sociale gelegenheden. Ik vond het belangrijk om te beginnen aan coaching, omdat ik niet meer continu gestrest wilde zijn en weer wilde genieten van het leven. Ik wist dat ik niet zo langer door kan gaan en dat een burn-out dan een gevolg zou kunnen zijn. Dit wilde ik voorkomen. Ik merkte hoe verder ik in het traject kwam, hoe relaxter ik werd, ik meer ging doen wat ik wilde doen en meer voor mezelf durfde op te komen. Ik merkte dat ik eindelijk weer mezelf begon te worden.

Op mijn werk merken ze dat ik minder stress heb en dat ik echt geniet van het werk wat ik aan het doen ben. Ze merken dat ik heel veel heb geleerd en steviger in mijn schoenen sta. De coaching heeft mij zoveel gebracht. Ik geniet weer van het leven en voel me sinds jaren weer mezelf. Ik ben zo blij dat ik het traject met Roberto gestart ben, ik heb hier geen enkel moment spijt van gehad.

Maxime

Verrassend en verfrissend met diepgang

Vanaf het begin heb ik de coachsessies erg prettig gevonden. In de natuur, in beweging. Wat me opviel, is de doelgerichtheid en het to the point zijn. Prettig vond ik dat de verantwoordelijkheid op de juiste plek lag (bij mij) en dat het eigenlijk ook altijd verrassend en verfrissend was met een diepgang die ik bij veel andere coaches miste.

Als aan het begin van een sessie nog niet duidelijk was waar het naartoe zou leiden, dan startten we met een thema en werd gaandeweg de cirkel ineens rond. Dat gebeurde elke keer en dat vond ik best bijzonder. Er vielen kwartjes. Sommige kwartjes vielen opnieuw en beter. En met een heleboel dingen kon ik concreet aan de slag. Een keer werd zelfs een compleet stappenplan uit het niets helder dat ik praktisch kon toepassen.

Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat de coaching plaatsvond. Maar nog steeds gebruik ik tools uit de coaching in lastige situaties. Die vormen die voor mij dan een belangrijk houvast. Dank je wel daarvoor!

Marijke T.

Ons team is actief in heel Nederland, Roberto werkt o.a. vanuit:

  • Flevoland

Kennismaken met Roberto?

Kennismaken met mijn team van experts?