Ruud: Leuk om kennis te maken

Ik ben Ruud, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Ruud

Ik brandde op toen ik 19 was. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis met hartklachten en uitvallende ledematen en mijn toekomst leek inktzwart. Ik zag het leven totaal niet meer zitten en ik wist niet wat er met me aan de hand was. Na een paar maanden volgde de diagnose: burn-out. Ik kon het me niet voorstellen… Acceptatie was ver weg. Uiteindelijk heeft de weg naar herstel 2 jaar geduurd. 2 jaar die bol stonden van het vallen, opstaan, nogmaals heel hard vallen, etc. Maar telkens landde ik wat zachter en begon te snappen dat ik wat te leren had. Ik moest bijsturen om weer iets van mijn leven te kunnen maken.

Ervaring:

Ik merkte dat het herstellen van burn-out een expertise is die je jezelf eigen moet maken wil je hier een absolute expert in zijn. Gezien mijn (sport) achtergrond en daarbij de overtuiging dat beweging een onderdeel moet zijn van burn-out herstel, was de BERG methode al snel geboren en startte ik als zelfstandig ondernemer. De methode sloeg aan. Na een half jaar werkten er 17 coaches voor me en hadden we een landelijke dekking van goed opgeleide professionals. Anno nu hebben we een landelijk team van 50+ gespecialiseerde coaches

Ruud als coach

Uiteindelijk ben ik hersteld van mijn burn-out maar is mijn persoonlijke ontwikkeling doorgegaan. Daarmee was de wens en behoefte geboren om anderen te helpen met het herstellen van burn out. De vele valkuilen waar ikzelf in ben getrapt, wilde ik anderen besparen. Het doet me daarom goed mensen te begeleiden bij, en nog liever: te behoeden voor een burn-out. Het wiel hoeft namelijk niet opnieuw uitgevonden te worden…. Er is nog steeds veel te weinig aandacht voor het vermijden van een burn-out. Vooral omdat dit, naast een enorme besparing zou opleveren in menselijk leed, ook een enorme besparing zou betekenen in de kosten! Ik zie welke gebeurtenis dan ook in je leven niet als een eindpunt, maar als een start van een leertraject waarin je nog meer van jezelf kunt gaan houden en waarmee je nog verder kunt komen in je leven. Bovendien vind ik dat het leven moet gaan om genieten, en niet om overleven.

Kernwaarden in mijn coaching

Wellicht vreemd: ik had mijn burn-out uiteindelijk niet willen missen. Het was geen makkelijke tijd, maar uiteindelijk heeft het me een beter mens gemaakt, en bijvoorbeeld de keuze om mijn eigen bedrijf te starten is hieruit voortgevloeid. Dus mijn doel is: een beter leven na je burn-out.

Kennismaken met Ruud?

Kennismaken met mijn team van experts?