Burn-out Coach Witharen: Effectieve burn out en stress coaching

Direct aan de slag?

Gratis e-book:
zo herken je
een burn-out
(Inclusief checklist)

Voorkom dat je energiereserves definitief leeg raken en je in een ernstige burn-out belandt met alle gevolgen van dien. Met dit e-book leer je de symptomen tijdig herkennen.

e-book-symptomen-burnout

Burn-out Coach Witharen

Het zal je maar gebeuren; je krijgt de diagnose burn-out. Na een lange periode van stress, vermoeidheid en ‘vreemde’ klachten, zit je ineens op de bank. Hoe nu verder?

Het duurt soms jaren voordat mensen overvallen kunnen worden door een burn-out. Een burn-out ontstaat helaas niet uit het niets en de symptomen verschillen van persoon tot persoon. Om te achterhalen waar de kern van jouw stress ligt en hoe je er voor eens en altijd mee afrekent, heb je ondersteuning nodig van een specialist. De weg naar herstel hangt namelijk samen met het veranderen van onder andere jouw gedrag, een van de moeilijkste drempels op weg naar een stressloos leven.

Meulenberg Training & Coaching heeft een compleet team van ervaren coaches die actief zijn in heel Nederland. Ook bij jou om de hoek. Onze burn-out coach Witharen helpt jou graag de beste versie van jezelf terug te vinden. En dat niet voor de komende periode, maar voor een heel leven lang.

  • Direct aan de slag met wat je leert
  • Altijd buiten in de natuur
  • Een warme, betrokken coach die jou begrijpt
  • De ervaring van duizenden coachingstrajecten

Herken jij deze klachten? Is er sprake van (hevige) stress of van een burn-out?

Wanneer je al langere tijd onder druk staat, of dit nu op je werk is of in je privé situatie, raak je oververmoeid of uitgeput  en overbelast. Hierdoor ontstaan klachten die voortkomen uit stress. Wordt deze stress chronisch, dan raak je overspannen. En ben je overspannen, dan verandert onder andere je hormonale stresssysteem. Het valt niet mee de daarmee gepaard gaande klachten onder controle te krijgen. Het is helaas zo dat het aanpakken van je stressklachten veel discipline vraagt. Als je dat in je eentje niet lukt, beland je uiteindelijk in een burn-out.

Een burn-out is heel akelig en het herstellen van een burn-out kan je maar zo 2 jaar van je leven kosten.

In die tijd moet je dealen met lichamelijke en psychische klachten die je leven behoorlijk zuur kunnen maken. Het veroorzaakt bovendien ook vaak problemen met je werkgever en/of je naasten.

Vermoed je dat je afstevent op een burn-out, dan is een bezoek aan je arts echt nodig. Is er namelijk daadwerkelijk sprake van overspannenheid of een burn-out, dan heb je professionele hulp nodig. Zo snel mogelijk!

Voorafgaand aan het bezoek aan jouw arts zou je onze burn-out test kunnen doen. Aan de hand van een vragenlijst van de befaamde burn-out deskundige Beverly Potter, krijg je een indruk of jouw klachten te maken hebben met een te hoge of ernstige overbelasting. Wij willen er duidelijk bij vermelden dat de uitslag geen diagnose is, maar een indicatie.

Wat kan onze burn-out coach Witharen voor jou betekenen?

De symptomen die passen bij een burn-out zijn talloos. We hebben er zo’n 70 (!) omschreven in ons artikel ‘Wat zijn de symptomen van een burn-out?’ . We hebben er zelfs een E-book over geschreven die je op deze website gratis kunt downloaden.

Omdat de klachten zo talrijk en divers zijn, is elke burn-out uniek. Daarom is het erg belangrijk dat je hulp zoekt bij een professional die volop ervaring heeft met mensen die getroffen of overvallen zijn door een burn-out. Iemand die de klachten kent en begrijpt en die precies weet wat je doormaakt.

Alle coaches van Meulenberg Training & Coaching houden zich uitsluitend bezig met de stress en burn-out problematiek. Zij kennen de symptomen, weten hoe ze de angel eruit moeten halen en helpen je door alle fases heen.

Het is belangrijk dat jij met onze coach een goed contact hebt en dat je hem of haar vertrouwt. Daarom bepalen wij na de intake welke burn-out coach uit jouw omgeving Witharen het beste bij jou past. Een burn-out brengt menigeen in een emotionele rollercoaster. Openlijk en vertrouwelijk kunnen praten. over jouw situatie is dus heel belangrijk. Door hun jarenlange ervaring is niets menselijks onze coaches vreemd. Uiteraard is de coaching gebaseerd op discretie. Niet alleen wat betreft de inhoud, maar ook betreft de ontmoetingen.

Morgen al een kennismaking?
Natuurlijk kan dat!

Wij staan voor je klaar met een team van ervaren coaches. Onze coaches zijn actief in heel Nederland.
In de afgelopen jaren hebben we duizenden mensen geholpen.

Burn-out coaching: samen op weg naar herstel

Als je momenteel midden in een burn-out zit, dan kan je je haast niet voorstellen dat je voorgoed kan herstellen en definitief een einde kan maken aan negatieve stress in jouw leven. Maar geloof ons; met de juiste begeleiding is dit echt mogelijk. Met jouw tijd, veerkracht en doorzettingsvermogen en onze eigen, unieke methode, helpen wij jou zo snel mogelijk uit jouw burn-out. Laten we het eens hebben over hoe we dat gaan doen.

We hanteren 3 fasen in het herstel. Allereerst laten we je tot rust komen, voordat we aan de slag gaan met de aanpak van je symptomen:

  • De acceptatiefase is de eerste fase. Het is belangrijk dat je gaat accepteren dat je een burn-out hebt. Wanneer je berust in het feit dat je ziek bent, maak je de weg vrij om te herstellen.
  • Tijdens de herstelfase gaan we ons samen focussen op het oplossen van jouw lichamelijke en psychische klachten. We leren je nieuwe vaardigheden om stress in je hele verdere toekomst te voorkomen, waarbij we gebruik maken van jouw mentale en fysieke veerkracht.
  • De derde fase is de doenfase. Het kan behoorlijk lastig zijn jouw (verkeerde) gewoonten definitief te vervangen door die nieuwe vaardigheden. Ingesleten gedrag kost tijd om ‘af te leren’. Wij helpen je hierbij, zodat je echt een beter leven krijgt na je burn-out.

Kom in beweging met je eigen stresscoach

We komen nog even terug op onze eigen, unieke aanpak: de BERG-methode. Deze aanpak is gebaseerd op bewegen, eten, rust en gedrag. Omdat bewegen voor mensen met een burn-out enorm belangrijk is, coachen wij daarom in de frisse buitenlucht. Een natuurlijke omgeving zorgt er bovendien voor dat je brein tot rust komt en dat heeft een positief effect op je gemoedstoestand. Coaching in een rustgevende omgeving is daarom veel krachtiger dan in een kantoorruimte.

Wij spreken af bij jou in de buurt of in de omgeving van Witharen. En als dat lastig is, komen we je gewoon thuis ophalen.


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Gedurende het traject ben ik mij bewuster geworden van de manier waarop ik mijn werk en leven voortaan wil inrichten. Een vicieuze cirkel is hierdoor doorbroken. Bedankt voor je begeleiding, oprechte interesse en reflectie”.

Jiska Goebertus

Geen wachttijden, maar direct aan de slag

Als je gevangen zit in een burn-out situatie, dan wil je daar graag zo snel mogelijk uit. En dat begrijpen wij heel goed. Heb je ondersteuning nodig, dan kan je op onze stress coaches rekenen. Na een intake starten we direct samen met jou aan het bouwen van een gezonde toekomst.

Van het resultaat van onze 1-op-1 coaching heb je je hele leven lang plezier!

Heb je vragen of wil je meer weten?
Neem direct contact met ons op: