Carolien: Leuk om kennis te maken

Ik ben Carolien, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Carolien

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in de natuur, het liefst bij of op het water. Hier vind ik rust en vrijheid. Om mijn lijf fit te houden wandel ik veel en doe ik aan yoga. Daarnaast haal ik veel energie uit lekker koken en inspirerende gesprekken met mijn vrienden en familie. Samen met mijn gezin woon ik in Nieuwleusen, middenin het prachtige groene Vechtdal. Op dit moment ervaar ik dan ook weer een fijne balans in mijn leven. Ik ken echter ook de andere kant van de medaille…

Ervaring met stress en burn-out

Op mijn 26e kreeg ik mijn 1e burn-out. Als hardwerkende loyale werknemer had ik geen idee hoe dit zover had kunnen komen. Na een paar maanden rust te hebben genomen, heb ik de draad weer opgepakt. Toch bleef een gevoel van “onrust” in mijn lijf aan mij knagen. In die periode ontdekte ik dat ik hoogsensitief was. Dit verklaarde een deel van mijn klachten, maar hoe ik hier praktisch mee om moest gaan? Ik had geen idee. Ik zorgde voor alles en iedereen, maar iets minder goed voor mezelf (bleek achteraf…). Ik kon niet voelen wat mijn lichaam nodig had.

Dit maakte dat ik onbewust volledig leefde vanuit mijn overlevingsstrategieën. Veel zorgen voor de ander en veel ballen tegelijk in de lucht houden, resulteerde bij mij aan het einde van de dag in extreme vermoeidheid en overprikkeling. Dit heb ik lang volgehouden totdat ik in 2016 lichamelijke klachten kreeg die ik niet meer kon negeren. Mijn lijf schreeuwde om rust.

Deze rust heb ik genomen. En wat heeft het me veel gebracht. Uren heb ik gewandeld met mezelf in de natuur. Hier kwam ik tot rust en heb ik weer contact kunnen maken met mijn lijf en mijn gevoel. Ik ontdekte mijn zachte kracht, mijn invoelend vermogen en heb weer leren vertrouwen op mijn gevoel en intuïtie.

Desondanks liggen vanuit mijn gedrevenheid en grote verantwoordelijkheidsgevoel ook bij mij stressklachten op de loer. Het verschil is nu dat ik de signalen nu herken. Ik neem op tijd rust voor herstel, ken mijn eigen grenzen en door te bewegen in de natuur in combinatie met yoga en meditatie, komen mijn gedachten weer tot rust. Ik kan dan weer vanuit mijn gevoel de juiste keuzes maken.

Achtergrond

Mijn achtergrond ligt in de zakelijke dienstverlening. De laatste jaren veranderde mijn focus langzaam van het inhoudelijke deel van mijn werk naar het welzijn van collega’s. Oprechte betrokkenheid, samenwerking en echte verbinding met mijn klanten en collega’s. Daaruit haalde ik de meeste energie. Uiteindelijk is dit bewustwordingsproces in combinatie met mijn persoonlijke reis, aanleiding geweest om me in 2019 om te laten omscholen tot stress en burn-outcoach bij Sonnevelt opleidingen. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd in hoogsensitiviteit en ben ik inmiddels ervaringsdeskundige.

Hoe help ik jou?

Iedereen is uniek. In mijn coaching gebruik in mijn eigen sensitieve kracht, door alle informatie die jij deelt op cognitief, zintuiglijk en emotioneel niveau, te combineren met mijn intuïtie en kennis uit mijn persoonlijke ervaringen en opleidingen. Door voelend te ervaren wat er diep van binnen in jou speelt, leer je jezelf beter kennen en begrijpen en krijg je uiteindelijk inzicht in jouw (onbewuste) patronen en (niet helpende) overtuigingen. Hier ligt vaak de oorzaak van stress en burn-out klachten.

In dit proces maak ik gebruik van verschillende tools, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Dit doen we samen buiten in de natuur. De natuur is rustgevend en inspirerend en tijdens het wandelen kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Dit verlaagt de stresshormonen in je lijf en draagt bij aan je herstel.

Wat levert coaching jou op?

Het vraagt moed en tijd om dit proces aan te gaan en je hierin kwetsbaar op te durven stellen. Ik help je graag om deze uitdaging aan te gaan en te ervaren wat jou dit gaat brengen. Meer innerlijke balans doordat je trouw durft te zijn aan jezelf. Je kunt weer luisteren naar de signalen van je lichaam en vanuit vertrouwen je eigen grenzen herkennen en aangeven. Dan kun je gezonde keuzes maken en sta je in je kracht. Je krijgt de regie terug over je eigen leven. Een beter leven na een burn-out.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Wat mensen zeggen over Carolien

Iemand die echt naast je staat

Carolien heb ik leren kennen als een hele fijne mental coach.
Ze weet waar ze over praat en heeft me enorm geholpen bij mijn burn-out.
Ik ben door hele diepe dalen gegaan, maar elke keer heeft Carolien mij er weer bovenop geholpen en mij geleerd dat ik op mezelf kan vertrouwen.
Ook heeft ze me handige, bruikbare handgrepen aangereikt, waar ik veel aan had en nog steeds heb!
Lieve Carolien, ik ben zo dankbaar dat jij in mijn leven gekomen bent en mij door de moeilijkste periode van mijn leven hebt geholpen en naast mij kwam staan.
Lieve Groetjes, Marga
Marga

Om gecoacht te worden door Carolien zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Carolien

Kennismaken met mijn team van experts?