arrow_drop_up arrow_drop_down
Coach Peize. Stress en burn out

Leuk om kennis te maken

Ik ben Genardus Schalk, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Genardus

Ik ben Genardus Schalk, woon bij Assen op een woonboerderij samen met mijn partner. In 2016 heb ik besloten om mijn loopbaan als (interim) directeur in het onderwijs af te sluiten en een doorstart te maken als coach. Na een gedegen opleiding als coach ben ik aan de slag gegaan bij Ruud Meulenberg

Ik heb 40 jaar in het onderwijs gezeten, waarvan 25 jaar in leidinggevende functies. Dit heeft geleid tot een zeer brede kennis en kunde in dit vakgebied. Door de jaren heen heb ik veel collega's zien 'afbranden' en vaak was dat te voorkomen door op het juiste moment, de juiste keuzes te maken.


De onderwijsbranche

Als coach ken ik de onderwijsbranche goed en ik weet hoe het voelt om voor de klas te staan en een school te leidien. Onderwijsmensen zijn dienstbaar en willen anderen - de leerlingen en de ouders- het beste bieden. Zeer vaak ten koste van henzelf en hun eigen vrije tijd. Als juf, meester, docent of directeur ben je kwetsbaar. 


Altijd in beeld

Je bent altijd 'in beeld' en er wordt ontzettend veel van je verwacht. Dat vraagt om een stevige houding en persoonlijkheid, het liefst met gevoel voor humor, relativeringsvermogen en de kracht om aan de rem te trekken.

Wat vind ik leuk?

Zelf heb ik periodes van stress gekend. Het leiden van een complexe school in combinatie met het hebben van een gezin met twee jonge knapen, trok een zware wissel op mij. Ik heb een burn-out voorkomen door voor mezelf op te komen en door “nee” te zeggen. 


Veel sporten, buiten op ons ruime erf werken en bewust tijd voor mezelf inruimen hebben mij geholpen. De werkwijze van Ruud Meulenberg kan alleen in de natuur worden toegepast en dat spreekt mij enorm aan.


Wielrennen, mountainbiken, hardlopen, tennissen, eten met vrienden, praatprogramma’s volgen, kletsen met familie of vrienden, met de kettingzaag aan de slag, klussen, in de kroeg een weekendborrel drinken met Gea (mijn levenspartner), wandelen, tekenen/schilderen, coachen.

Kernwaarden in mijn coaching

Ik vind het belangrijk jou echt uit je burnout of stress te helpen. Niet alleen herstellen van de gebeurtenissen, maar echt constructief een betere manier van leven.


Daarom vind ik respect, empathie, openheid, eerlijkheid, autonomie, jezelf niets te kort doen en doen wat je belooft ontzettend belangrijk

Om gecoacht te worden door Genardus 

zul je moeten wonen in Noord-Nederland

Drenthe

Ons team werkt in heel Nederland, Genardus werkt o.a. vanuit Drenthe

Friesland

Ons team werkt in heel Nederland, Genardus werkt vanuit Friesland

Groningen

Ons team werkt in heel Nederland, Genardus werkt vanuit Groningen

Mijn specialiteiten

Vanuit zijn woonplaats Assen rijdt Genardus graag naar een natuurlijke omgeving bij jou in de buurt. Je kunt hem ook bereiken door middel van online coaching. Genardus is goed in:


  • Burnoutcoaching
  • Stresscoaching
  • Executive Coaching
  • Coaching van teams & groepen
  • Coaching van mensen uit het onderwijs

Meer weten over:

Coaching bij stress

Ontdek onze gespecialiseerde aanpak bij burnout. We hebben een uiterst effectief programma ontwikkeld waardoor jij je sneller en blijvend beter gaat voelen.

Coaching bij burnout

Loop je in je dagelijkse leven aan tegen een hevige mate van stress en wil je hier definitief een eind aan maken. Maak kennis met onze coaching bij stress.

Wil je meer informatie? 

Vul onderstaand formulier in en we nemen heel vlot contact met je op.

    powered by Typeform
Cookies