Leuk om kennis te maken

Ik ben Genardus Schalk, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Genardus

Ik ben Genardus Schalk, woon bij Assen op een woonboerderij samen met mijn partner. In 2016 heb ik besloten om mijn loopbaan als (interim) directeur in het onderwijs af te sluiten en een doorstart te maken als coach. Na een gedegen opleiding als coach ben ik aan de slag gegaan bij Ruud Meulenberg.

Ik heb 40 jaar in het onderwijs gezeten, waarvan 25 jaar in leidinggevende functies. Dit heeft geleid tot een zeer brede kennis en kunde in dit vakgebied. Door de jaren heen heb ik veel collega’s zien ‘afbranden’ en vaak was dat te voorkomen door op het juiste moment, de juiste keuzes te maken.

De onderwijsbranche
Als coach ken ik de onderwijsbranche goed en ik weet hoe het voelt om voor de klas te staan en een school te leiden. Onderwijsmensen zijn dienstbaar en willen anderen – de leerlingen en de ouders- het beste bieden. Zeer vaak ten koste van henzelf en hun eigen vrije tijd. Als juf, meester, docent of directeur ben je kwetsbaar. 

Altijd in beeld
Je bent altijd ‘in beeld’ en er wordt ontzettend veel van je verwacht. Dat vraagt om een stevige houding en persoonlijkheid, het liefst met gevoel voor humor, relativeringsvermogen en de kracht om aan de rem te trekken.

Wat vind ik leuk?

Zelf heb ik periodes van stress gekend. Het leiden van een complexe school in combinatie met het hebben van een gezin met twee jonge knapen, trok een zware wissel op mij. Ik heb een burn-out voorkomen door voor mezelf op te komen en door “nee” te zeggen. 

Veel sporten, buiten op ons ruime erf werken en bewust tijd voor mezelf inruimen hebben mij geholpen. De werkwijze van Ruud Meulenberg kan alleen in de natuur worden toegepast en dat spreekt mij enorm aan.

Wielrennen, mountainbiken, hardlopen, tennissen, eten met vrienden, praatprogramma’s volgen, kletsen met familie of vrienden, met de kettingzaag aan de slag, klussen, in de kroeg een weekendborrel drinken met Gea (mijn levenspartner), wandelen, tekenen/schilderen, coachen.

Kernwaarden in mijn coaching

Ik vind het belangrijk jou echt uit je burnout of stress te helpen. Niet alleen herstellen van de gebeurtenissen, maar echt constructief een betere manier van leven. Daarom vind ik respect, empathie, openheid, eerlijkheid, autonomie, jezelf niets te kort doen en doen wat je belooft ontzettend belangrijk.

Om gecoacht te worden door Genardus zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Genardus Schalk?

Meer weten over: