Gitty: Leuk om kennis te maken

Ik ben Gitty, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Gitty

Ik ben Gitty, 41 jaar en woon sinds 2016 met mijn gezin in het prachtige Vledder, tussen drie nationale parken in. 

Ik heb een achtergrond in de geestelijke gezondheidszorg als creatief therapeut. In 2009 ben ik bij brandweer Fryslân gestart als specialist opleiden en oefenen. Tot ik in 2014 (na een reorganisatie) tot de conclusie kwam dat ik niets meer deed met de ontwikkeling van mensen en niet gelukkig was in mijn baan. Daarop heb ik mij omgeschoold tot trainer en coach. Ik ben bij de Veiligheidsregio Fryslân vervolgens twee jaar intern als trainer en (team)coach aan de slag gegaan. Hier heb ik diverse medewerkers begeleid bij stress en re-integratie. Ook heb ik een training en diverse workshops ontwikkeld en aangeboden om mensen effectiever om te laten gaan met stress. In 2018 ben ik voor mijzelf gestart als trainer, coach en intervisiebegeleider, waar ik enorm van geniet.

Stress ligt ook bij mij – vanuit gedrevenheid en verantwoordelijkheidsgevoel – op de loer, maar gelukkig heb ik veel handvatten gekregen om daar mee om te gaan en meer rust in mijzelf te vinden. Regelmatige meditatie, wandelen in de natuur en de Japanse krijgskunst die ik beoefen helpen mij om in balans te blijven en te genieten. 

Burn-out

In mijn ervaring is burn-out het resultaat van langdurig te veel van jezelf verwachten of te ver van jezelf af staan. Je hebt te lang op adrenaline geleefd en bent tussentijds niet opgeladen. Je hebt langdurig diverse signalen van je lijf genegeerd, en doorgegaan, tot je bent opgebrand. 

De coaching
In de coaching krijg je meer inzicht in hoe het zover heeft kunnen komen en hervind je jezelf. We doorbreken patronen die niet meer effectief zijn. We werken op meerdere niveaus: gedachten, gevoelens, lichaam, gedrag, omgeving en drijfveren.  Ik zet o.a. mindfulness en meditatietechnieken in, we werken lichaamsgericht, maken gebruik van elementen uit de natuur, onderzoeken je emoties en kijken hoe je effectief communiceert met anderen. Wat maar past bij jouw coachvraag op dat moment.

Resultaten
Je leert je lichaam weer als ‘vriend’ te zien, in plaats van als beperkend. Je leert meer te accepteren wat er werkelijk gebeurt in plaats van te leven volgens een plaatje wat je zelf hebt gemaakt over ‘hoe het zou moeten zijn’. Je vindt rust in jezelf, leert leven vanuit jouw kwaliteiten, geniet meer in het hier en nu en leert effectiever om te gaan met lastige situaties. Je leert blijvend te werken aan je balans. Dat is immers niet een statisch iets, maar altijd in beweging. Net als het leven zelf.

“Je bent al compleet, je weet het alleen zelf nog niet.”

Kernwaarden in mijn coaching

De basis voor de coaching is vertrouwen. Ik sta als coach met volledige aandacht, open hart en geest naast je en oordeel niet. Als coach loop ik een stukje mee op je pad & ondersteun ik je in je proces. Jij houdt de regie, bepaalt waar het in de coaching over gaat en ervaart wat voor jou werkt. Ik spiegel wat ik zie, daag je soms uit en begeleid je met liefdevolle hand naar zaken die je liever niet ziet of voelt, zodat je je bewuster wordt, meer mogelijkheden hebt en vrijer gaat voelen. Coaching kan pittig en intensief zijn, maar er mag zeker ook gespeeld en gelachen worden!

Om gecoacht te worden door Gitty zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Gitty?

Kennismaken met mijn team van experts?