Coach Leuven: stress en burn out coaching

Leuk om kennis te maken

Ik ben Kim Pelsmaekers, coach bij Meulenberg Training & Coaching (België)

Over Kim 

Hallo, mijn naam is Kim Pelsmaekers en ik ben… een mens. Ik hou niet zo van vakjes en ik val niet volledig samen met wat ik doe.

Ik heb vele rollen in mijn leven waaronder echtgenote, mama van 2 stoere jongens (Thomas °2015 en Nathan °2019), HR adviseur, Trajectbegeleider, Relaxatietherapeut, Loopbaan-, stress- en burn-out coach, eeuwige student… .

Als “creatief generalist” neem ik al deze rollen met veel plezier op. Soms is het wel een hele puzzel en het kan af en toe best pittig zijn om de ballen in de lucht te houden. Ik kan echter met de hand op het hart zeggen dat ik doe wat ik GRAAG doe en dat maakt een wereld van verschil. 

Coaching en relaxatie zijn mijn energiebronnen, mijn missie, mijn “IKIGAI”. Mijn gezin is dan weer mijn bron van levensvreugde. En Studeren? Dat is voor mij zelfontplooiing en pure ontspanning 😊.

Er is een tijd geweest dat het anders was

Eind 2012 was ik net van job veranderd na bijna 3 jaar als HR consultant gewerkt te hebben. Het was een boeiende baan en ik heb veel geleerd maar ik verlangde naar meer stabiliteit. Een vaste functie, vaste collega’s, een vaste standplaats. Ik kwam bij mijn nieuwe werkgever binnen op een ogenblik dat er net reorganisaties binnen HR waren, er een nieuwe klant was aangetrokken en de verwachte administratieve vereenvoudiging er uiteindelijk niet kwam. Het was een superleuk bedrijf maar het werk was zwaar. Ik wist hoe laat ik begon maar niet hoe laat ik eindigde. Mijn lijf begon te protesteren maar ik negeerde alle signalen tot het najaar van 2013.


Burn-out

Ik kon niet meer, ik was op. Ik kon bijna letterlijk mijn bed niet meer uit. Mijn spieren en gewrichten waren totaal overprikkeld. Ik moest maar wilde eigenlijk niet stoppen met werken. Ik heb nog geprobeerd deeltijds het werk te hervatten maar wat denk je zelf: geen goed idee en ik ben volledig gecrasht.

De artsen keken vooral vanuit medisch oogpunt naar mijn symptomen. Verdict: Arbeidsongeschikt, kiné om terug spieren te versterken, wat extra vitaminen, hartcoherentie en… dat was het dan.


Oorzaken

Ik miste voor mezelf de kijk naar de oorzaken. Wat maakt dat ik bepaalde symptomen had, dat ik doodmoe was en bijna niet meer vooruit kon? Al die zaken heb ik een stuk zelf opgezocht en dat was ook de drijfveer om mij – na jaren “Hard” HR – om te scholen naar “soft HR” en ook tot Coach met specialisatie stress- en burn-out.


Coach

Nu help ik mensen met stress-en burn-out klachten om tijdig de signalen te (h)erkennen, grenzen te stellen, aan zelfzorg te doen en ook…te luisteren naar het gefluister van hun lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen.

"Niet zijn wie je bent maakt je ontzettend eenzaam"

Burn out coaching Brussel

Kernwaarden in mijn coaching

De basis voor de coaching is vertrouwen. Ik sta als coach met volledige aandacht, open hart en geest naast je en oordeel niet. Als coach loop ik een stuk mee op je pad & ondersteun ik je in je proces. Jij houdt de regie, bepaalt waar het in de coaching over gaat en ervaart wat voor jou werkt. 

Ik spiegel wat ik zie, daag je soms uit en begeleid je met liefdevolle hand naar zaken die je liever niet ziet of voelt, zodat je je bewuster wordt, meer mogelijkheden hebt en vrijer gaat voelen. Coaching kan pittig en intensief zijn, maar er mag zeker ook gespeeld en gelachen worden!

Om gecoacht te worden door Kim 

zul je moeten wonen in de regio Brussel/ Mechelen

Mijn specialiteiten

Vanuit haar woonplaats rijdt Kim graag naar een natuurlijke omgeving bij jou in de buurt. 


Kim is goed in:

Meer weten over:

Coaching bij stress

Ontdek onze gespecialiseerde aanpak bij burnout. We hebben een uiterst effectief programma ontwikkeld waardoor jij je sneller en blijvend beter gaat voelen.

Coaching bij burnout

Loop je in je dagelijkse leven aan tegen een hevige mate van stress en wil je hier definitief een eind aan maken. Maak kennis met onze coaching bij stress.

Wil je meer informatie? 

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

powered by Typeform
arrow_drop_up arrow_drop_down