Kim: Leuk om kennis te maken

Ik ben Kim, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Kim

Hallo en welkom, mijn naam is Kim en ik woon in Beuningen (regio Nijmegen).

Inmiddels lukt het mij om op een mooie dag het to do lijstje te laten voor wat het is. En mij niet meer af te vragen wat een ander er wel niet van zal vinden. Zonder schuldgevoel ga ik zitten met een boek. Of gewoon buiten in de tuin of tijdens een wandeling genieten van het stralende weer. Dit alles zonder ook maar één item van het lijstje af te strepen als ‘done’.

Een aantal jaren geleden was dit voor mij ondenkbaar en niet mogelijk. Dat kan toch niet, gewoon ‘niksen’ als er nog zo veel te doen is? Wat zal men wel niet denken als ik dat zou doen? Ik leefde voor anderen en volgens andermans regels. Ik stelde, (erg) pittige eisen aan mijn omgeving maar altijd nog meer aan mezelf.

Hoe is dat ontstaan?

Nu terugkijkend ben ik na 04 april 1990, geheel onbewust, gestopt mijn eigen leven te leiden, in één klap was alles anders. Op deze dag besloot mijn moeder uit het leven te stappen, ik was 10 jaar. Dit verlies heeft er bij mij toe geleid dat ik mijn vertrouwen in mensen verloor, enorm onafhankelijk werd en in grote mate please-gedrag ben gaan vertonen.

De regie weer terug

De gedachte hierachter was dat als ik het mijn omgeving maar zo makkelijk mogelijk maakte dan zou ik liefde ontvangen en niet nog een keer in de steek gelaten worden, toch? Overigens was het wel zaak om mensen zoveel mogelijk op afstand te houden want als ze te dichtbij kwamen dan konden ze mij gemakkelijk pijn doen. Op sommige momenten is het een eenzaam leven geweest. Het wrange is dat ik dit ook grotendeels zelf gecreëerd heb.

De ommezwaai

Na het verbreken van weer een relatie in 2015 en uitval op mijn werk met burn-outachtige klachten in 2017 kwam bij mij het besef dat ik veel te veel ‘ja’ zei terwijl ik ‘nee’ voelde. Dit wilde ik niet langer, maar ja ‘wat dan wel?’ En dan werd het stil, heel stil want ik wist het niet. Ik wist niet eens wie ik nu eigenlijk was.

Tijd voor actie en tijd voor het terugpakken van de regie over mijn eigen leven, niemand kon het voor mij veranderen alleen ikzelf. Een tijd van persoonlijke ontwikkeling brak aan en hier leerde ik mijzelf opnieuw kennen. Door een aantal zaken niet langer te ontkennen en zo een plek te geven ontstond er rust. Rust en acceptatie. De omscholing tot coach was een mooi vertrekpunt voor mijn nieuwe leven en sinds 2018 heb ik mijn eigen praktijk.

Waar geloof ik in en waar sta ik voor?

Mooi was, en is, het om te ontdekken dat je alle tools, die je nodig hebt, al hebt. Ze zijn gewoon bij jezelf aanwezig en daardoor altijd binnen handbereik! Soms lijkt het alsof je onderweg verdwaald bent of je ziet door alle bomen het bos niet meer en dan is het zoeken naar de weg. Hoe fijn is het als je daar hulp bij kunt krijgen?

Mijn doel is om jou, als coach, te begeleiden bij dit proces en stapje voor stapje te zien dat je weer lekker in je vel gaat zitten, dit alles zonder schuldgevoel. Ik ben jouw ‘tijdelijk helpende hand’ en help je bij veranderen, dingen beter kunnen of goed genoeg vinden, jezelf te accepteren en gelukkig te worden. Spreek ik jou binnenkort?

Om gecoacht te worden door Kim zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Kim?

Kennismaken met mijn team van experts?