Marian: Leuk om kennis te maken

Ik ben Marian, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Kiespijn

Mijn eigen burn-out had ik kunnen missen als kiespijn. Natuurlijk, het was keihard nodig om teruggefloten te worden. Ik zat volledig in de verkeerde richting. Ik praat over 2011. Ik werkte bij een grote bank. Was goed in mijn werk. Jarenlang al één van de best verkopende accountmanagers. En alle zaken prima op orde.

Van binnen voelde ik me leeg. Onzeker. Want ik deed iets wat ik, met veel inzet, goed kon. Maar niet wat ik was. Van nature. Ik stond mijn mannetje. Knokte me overal doorheen. Toen daar een groot persoonlijk verdriet bij kwam, was mijn batterij leeg. Jarenlang had ik vrijwel 100% van mijn energie in mijn werk gestopt. Werk dat ook nog eens niet mijn ding was. Waar ik in was gerold. 

Het leven greep in. Mijn lijf greep in. Blij ben ik met de lessen die ik trok. Maar niet met het proces. Dat vond ik zwaar. Dus trust me, I have been there. 

Lessen
Ik heb onder andere geleerd:

 • dat ik mag zijn wie ik ben en dat dat helemaal oké is
 • wat er écht toe doet in mijn leven en hier ook bewust voor te blijven kiezen
 • wat ik kan en fijn vind én wat mijn valkuilen zijn (en wat ik kan doen om hieruit te blijven)
 • in mezelf te geloven en op mezelf te vertrouwen
 • dat ik in een veel lager tempo mag leven en werken en hoe belangrijk ontspannen en rusten is
 • dat veel bewegen me fysiek en mentaal zoveel sterker heeft gemaakt
 • dat ik de baas ben over mijn tijd en energie 
 • om te gaan met moeilijke gevoelens zoals angst
 • de kracht van (positieve) gedachten te gebruiken

Het heeft me best een tijd gekost om dit te leren en hiernaar te leven. Achteraf bekeken had ik me best mogen laten coachen om mijn proces te versnellen…  

Liefde van mijn leven

Ik heb door mijn burn-out wél de liefde van mijn leven gevonden. De tweede moet ik zeggen. Met de eerste ben ik sinds 1996 samen. We wonen heerlijk landelijk in Hagestein en genieten samen met onze honden van het buitenleven. Tuinieren, schrijven, gezelligheid met familie en vrienden, wandelen, zwemmen en met onze camper op stap, vind ik allemaal heerlijk om te doen.

Die tweede liefde is mensen zoals jij vooruit helpen. Daarom ben ik coach. Mijn burn-out was zwaar. Het proces duurde lang. Ik wil dat bij jou voorkomen. Als we nog op tijd zijn. En anders help ik je met liefde er doorheen. Met een gerichte en bewezen aanpak, herstel je fysiek en mentaal. En krijg ook jij een beter leven na burn-out. 

Ik ben opgeleid als:

 • integraal leefstijl- en vitaliteitscoach (2017-2018)
 • professioneel vitaliteitstrainer (2018)
 • mindful run instructeur en wandelcoach (2019)
 • stresspreventie- en interventiespecialist (2020)
 • mentor (2021-2022)
 • ACT coach (2022-2023)
 • post-HBO register stress-interventie expert en therapeut (2022-2023)
 • schematherapie (2023)

Kernwaarden in mijn coaching

Voor mij zijn authenticiteit, natuur, vrijheid, plezier en liefde kernwaarden. Deze zie je terug in mijn leven en mijn werk als coach.
Ik kijk ernaar uit jou te ontmoeten.

Wat mensen zeggen over Marian

De persoonlijke rust om samen de problemen op te lossen

Ik heb Marian leren kennen als een toegewijde en integere coach. Iemand die je met twee voeten op aarde zet, zonder hier bot in te zijn.

Ze heeft mij laten inzien waar mijn valkuilen liggen en hoe ik hiermee om kan gaan. Ze maakt duidelijk welke keuzes ik vaak onbewust maakte, waardoor ik me nu bewust ben van situaties, keuzes en gevolgen.

Haar persoonlijke rust geeft alle ruimte om problemen naar boven te trekken en vervolgens samen op te lossen. Dank voor het leren kennen van een deel van mezelf dat ik nog niet kende.
Paul

Iemand die echt luistert en de juiste vragen stelt

Ik vond het heel fijn dat ik bij jou mijn verhaal kwijt kon. En dat je dan vragen stelde om dingen helder te krijgen.

Waardoor het voor mij duidelijk werd wat er speelde en wat ik wilde. Ik ben meer na gaan denken over mezelf en waarom ik doe wat ik doe. Daardoor ging ik patronen herkennen. En kan ik op het moment zelf ingrijpen en anders reageren.

Door bijvoorbeeld nee te zeggen. Ik stel mijn grenzen beter. Ik moest van jou ook nadenken over wie ik was voordat ik ziek was. Wat ik vroeger fijn vond om te doen. Want ik had geen idee meer na twee jaar ziek zijn. Dit heeft me echt geholpen om weer meer de oude te worden.

Ik dacht dat dit nooit meer terug zou komen. Toen ontdekte ik dat ik eigenlijk nog steeds zo ben als toen en ben ik gaan fietsen, wandelen en suppen. Ik kan daarnaast weer veel meer genieten van mooie momenten. Ik kan weer meedoen. Met mijn kinderen leuke dingen doen en spelen. Zo fijn!
Nathalie

Praktische Handvaten voor de rest van je leven

Ik weet nog goed dat ik je aan de telefoon had om mijn vraag te bespreken. Ik voelde me heel ellendig en wat ik zo fijn vond was dat je me begreep. Je gaf erkenning voor mijn klachten en gaf er woorden aan. Ik voelde me eindelijk gehoord.

Ons eerste gesprek was een wandeling waarbij je me liet ervaren waar ik stond en waar ik heen wilde. Het was alsof alles ineens binnenkwam. Ik voelde me alleen, verdrietig en in paniek. Je liet me rustig vertellen en je was er. Dit thema speelde eigenlijk door al onze gesprekken. Je gaf me weer het gevoel van vertrouwen. Ik durfde en kon alles tegen je zeggen, je gaf me ruimte, stelde vragen en zette me weer in m’n kracht.

Op vele momenten vond ik erkenning maar ook herkenning bij jou. Het feit dat je zelf een burn-out gehad hebt was heel helpend. Je gaf me eye-openers door je manier van vragen stellen. Daarnaast vind ik je ook een ontzettend leuke en lieve vrouw, dus dat heeft ook zeker geholpen!
Gemma

Om gecoacht te worden door Marian zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Marian?

Kennismaken met mijn team van experts?