Marian: Leuk om kennis te maken

Ik ben Marian, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Kiespijn

Mijn eigen burn-out had ik kunnen missen als kiespijn. Natuurlijk, het was keihard nodig om teruggefloten te worden. Ik zat volledig in de verkeerde richting. Ik praat over 2011. Ik werkte bij een grote bank. Was goed in mijn werk. Jarenlang al één van de best verkopende accountmanagers. En alle zaken prima op orde.

Van binnen voelde ik me leeg. Onzeker. Want ik deed iets wat ik, met veel inzet, goed kon. Maar niet wat ik was. Van nature. Ik stond mijn mannetje. Knokte me overal doorheen. Toen daar een groot persoonlijk verdriet bij kwam, was mijn batterij leeg. Jarenlang had ik vrijwel 100% van mijn energie in mijn werk gestopt. Werk dat ook nog eens niet mijn ding was. Waar ik in was gerold. 

Het leven greep in. Mijn lijf greep in. Blij ben ik met de lessen die ik trok. Maar niet met het proces. Dat vond ik zwaar. Dus trust me, I have been there. 

Lessen
Ik heb onder andere geleerd:

 • dat ik mag zijn wie ik ben en dat dat helemaal oké is
 • wat er écht toe doet in mijn leven en hier ook bewust voor te blijven kiezen
 • wat ik kan en fijn vind én wat mijn valkuilen zijn (en wat ik kan doen om hieruit te blijven)
 • in mezelf te geloven en op mezelf te vertrouwen
 • dat ik in een veel lager tempo mag leven en werken en hoe belangrijk ontspannen en rusten is
 • dat veel bewegen me fysiek en mentaal zoveel sterker heeft gemaakt
 • dat ik de baas ben over mijn tijd en energie 
 • om te gaan met moeilijke gevoelens zoals angst
 • de kracht van (positieve) gedachten te gebruiken

Het heeft me best een tijd gekost om dit te leren en hiernaar te leven. Achteraf bekeken had ik me best mogen laten coachen om mijn proces te versnellen…  

Liefde van mijn leven

Ik heb door mijn burn-out wél de liefde van mijn leven gevonden. De tweede moet ik zeggen. Met de eerste ben ik sinds 1996 samen. We wonen heerlijk landelijk in Hagestein en genieten samen met onze honden van het buitenleven. Tuinieren, schrijven, gezelligheid met familie en vrienden, wandelen, zwemmen en met onze camper op stap, vind ik allemaal heerlijk om te doen.

Die tweede liefde is mensen zoals jij vooruit helpen. Daarom ben ik coach. Mijn burn-out was zwaar. Het proces duurde lang. Ik wil dat bij jou voorkomen. Als we nog op tijd zijn. En anders help ik je met liefde er doorheen. Met een gerichte en bewezen aanpak, herstel je fysiek en mentaal. En krijg ook jij een beter leven na burn-out. 

Ik ben opgeleid als:

 • integraal leefstijl- en vitaliteitscoach (2017-2018)
 • professioneel vitaliteitstrainer (2018)
 • mindful run instructeur en wandelcoach (2019)
 • stresspreventie- en interventiespecialist (2020)
 • mentor (2021-2022)
 • ACT coach (2022-2023)
 • post-HBO register stress-interventie expert en therapeut (2022-2023)
 • schematherapie (2023)

Kernwaarden in mijn coaching

Voor mij zijn authenticiteit, natuur, vrijheid, plezier en liefde kernwaarden. Deze zie je terug in mijn leven en mijn werk als coach.
Ik kijk ernaar uit jou te ontmoeten.

Wat mensen zeggen over Marian

De persoonlijke rust om samen de problemen op te lossen

Ik heb Marian leren kennen als een toegewijde en integere coach. Iemand die je met twee voeten op aarde zet, zonder hier bot in te zijn.

Ze heeft mij laten inzien waar mijn valkuilen liggen en hoe ik hiermee om kan gaan. Ze maakt duidelijk welke keuzes ik vaak onbewust maakte, waardoor ik me nu bewust ben van situaties, keuzes en gevolgen.

Haar persoonlijke rust geeft alle ruimte om problemen naar boven te trekken en vervolgens samen op te lossen. Dank voor het leren kennen van een deel van mezelf dat ik nog niet kende.
Paul

IK stond centraal en niet de ander!

Eind januari begon mijn reis. Jij nam mij bij de hand en samen vertrokken we. Je liet mij lopen om stil te worden, luisteren om te ervaren, zien om te vertragen, praten om na te denken en zwijgen om te voelen.

De reis leidde mij in mijn tempo naar mijn eigen IK. Ik leerde te zorgen voor mezelf en mijn gevoel aandacht te geven. IK stond centraal en niet de ander, maar IK in relatie tot de ander. Wat wil IK? Wat vind IK belangrijk? Waar ga IK voor en waar sta IK voor? Wat drijft mij? En waarom doe IK wat IK doe? Beetje bij beetje werd mij helder dat mijn eindbestemming niet zo vast lag als ik dacht. Ik doorgrondde mijn vaste gewoontes en gedachten om deze aan te passen als ik dat nodig vond, maar ook om ze te omarmen.

Ik leerde van jou te genieten van het nu, en te vertrouwen op mezelf om te kunnen handelen in de toekomst. Niet alles hoeft nu, perfect of door mij gedaan te worden. Wanneer is goed, goed genoeg voor mij?

Het leven is een stuk lichter, mijn energie is weer groeiende, en mijn klachten nemen af. Ik lach, geniet, sport en doe waar ik energie van krijg. Niets komt zomaar op je pad, daar geloof ik in. Met jou op mijn pad, heb ik een hele mooie reis gemaakt. Ik heb van iedere stap genoten en weet nu dat ik alle kanten op kan wandelen. Dank je wel.
Miranda

Van inzicht naar uitzicht

De coaching door Marian heeft mij veel inzichten gegeven. Het is een hele persoonlijke begeleiding geweest waarbij mijn hulpvraag steeds centraal stond. De opbouw van de coaching was heel krachtig. Bij de start zagen we elkaar kort op elkaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat de stress verminderde en mijn energie terugkwam. Later zat er meer tijd tussen. Dit gaf me de tijd om meer over mijn kernwaarden na te denken en te oefenen in de praktijk.

Het was fijn dat Marian altijd voor me klaarstond als het me even te veel werd. De vorm waarin de coaching plaatsvond was een cadeautje. Al wandelend door het bos, vulde mijn rugzak zich met mooie en krachtige handvatten om om te gaan met lastige situaties.

Actief lopen, soms even stilstaan met je gezicht in de zon, je emoties laten gaan op een bankje, een tekening in het zand, het zijn zomaar een paar voorbeelden die kracht geven aan de coaching die je ontvangt. Elke sessie werd aan mij teruggekoppeld gepaard met positiviteit, tips en prachtige foto’s waar we die dag hadden gewandeld. Zo kan ik mijn traject altijd opnieuw beleven.
Renate

Om gecoacht te worden door Marian zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Marian?

Kennismaken met mijn team van experts?