Miranda: Leuk om kennis te maken

Ik ben Miranda, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Miranda

Miranda is dus mijn naam. Ik ben een nuchtere noorderling, betrokken, open-minded en in balans. Nu wel gelukkig. Toen ik zelf na jaren van disbalans was hersteld van mijn burn-out, besefte ik dat mijn burn-out voorkomen had kunnen worden. Ik besloot mijn ervaringen om te zetten in iets positiefs.

Eerder werkte ik jarenlang met veel plezier als Customer Service en Customer Experience Manager in het bedrijfsleven. In die rol leerde ik om situaties vanuit een ander te bekijken, net als wat ik nu als coach doe. Door mijn eigen werkervaring kan ik goed mensen begeleiden die kampen met stress door werk.

Waar ik me nog meer mee bezighoud? Ik ben een betrokken moeder, ik houd van lezen en nog meer van lekker eten.

Ervaringsdeskundige

De aanloop naar mijn burn-out begon al in 2013. Mijn leven stond aardig op z’n kop: een scheiding, de verkoop van mijn droomhuis, baanverlies door het faillissement van mijn werkgever en de ziekte van Pfeiffer. Maar in plaats van dat ik op de rem trapte, ging ik alsmaar door. En door. En door. Alle signalen van mijn lijf negeerde ik. Maar in 2016 nam mijn lijf het over. Ik kon niet meer werken, niet slapen en ook geen dingen meer onthouden. Ik was burn-out.

Met mijn kennis van nu zie ik de signalen die ik toen niet zag. Als ik eerder naar mijn lijf had geluisterd, dan was mijn burn-out te voorkomen geweest.

De jaren na mijn burn-out heb ik tientallen boeken verslonden over dit onderwerp. Ik heb zelf coaching gevolgd en volgde een opleiding tot stress- en burn-outcoach. Eerst wilde ik vooral mijn eigen burn-out beter begrijpen. Maar al snel ontdekte ik: ik wil hier iets mee. Ik ging van Customer Service Manager naar stress- en burn-outcoach. Nu help ik jou om een burn-out te voorkomen of ervan te herstellen. Ik geef je inzicht. Jij geeft de inzet. Zo vormen we samen een goed team.

Miranda als coach

Als stress- en burn-outcoach werk ik vanuit mijn eigen ervaring en vanuit de theorie. Ik weet wat jij doormaakt. Ik herken jouw klachten en begrijp waar je staat. Belangrijker nog: ik weet waar jij naartoe gaat en ik begeleid je daarbij. Want een burn-out kun je met de juiste hulp achter je laten – daar ben ik het levende bewijs van.

Naast dat ik ervaringsdeskundige ben, heb ik ook uitgebreide theoretische kennis. Ik volgde opleidingen op het gebied van stress- en burn-outcoaching. Daarnaast neem ik regelmatig deel aan na- en bijscholing. Dat vind ik niet alleen voor mezelf belangrijk, maar maakt mij ook een betere coach.

Als coach loop ik een stukje met je mee op jouw levenspad. Ik help je inzichten te verkrijgen door het stellen van confronterende vragen, vragen waar je écht even over na moet denken. Ik luister naar je zoals niemand naar je luistert en ben dan wel confronterend maar altijd op een respectvolle manier. De antwoorden die jij zoekt zitten al in jou, daar ben ik van overtuigd, ik leer je weer luisteren naar je gevoel.

Wat mensen zeggen over Miranda

Een nieuw perspectief

De setting van de coachgesprekken, tijdens wandelingen, heeft er voor mij voor gezorgd dat ik deze stap durfde zetten. In deze prettige setting durfde ik mij open te stellen. De eerste gesprekken waren heel intens en confronterend.

De bewustwording zorgde ervoor dat ik kwesties in een ander perspectief kon plaatsen waardoor ik vaste patronen kon doorbreken. De opdrachten en inzichten die Miranda mij heeft gegeven hebben ervoor gezorgd dat ik tijdens dit proces al stappen in de goede richting kon zetten.

Ik heb voldoende handvatten gekregen om hier mee verder te gaan.
Ik kan het iedereen aanraden om een coach zoals Miranda in te schakelen!
Jody

‘Positieve mindset’

In gesprek gaan met Miranda is een enorme aanrader. Als ik zou mogen omschrijven wat de gesprekken opgeleverd hebben is dat ‘positieve mindset’.

Bij een vreemde vrouw je verhaal doen is altijd spannend, maar Miranda stelde me gelijk gerust en op mijn gemak. Een goede klik is belangrijk en het duurde niet lang om deze te krijgen.

Miranda luistert heel goed en geeft je tips en tricks om je mindset te veranderen en je beter te gaan voelen. Ik heb ontzettend veel geleerd en pak bepaalde situaties heel anders aan, waardoor ik meer energie heb, mijn grenzen beter kan aangeven en meer rust in mijn hoofd heb. We hebben mooie wandelsessies gehad en Miranda heeft mij nieuwe inzichten gegeven.

Kortom: twijfel je of je de stap moet zetten, ik zeg doen!
Shirley

Een veilige, vertrouwelijke situatie

Miranda is mensgericht en weet snel een vertrouwelijke, veilige situatie te creëren. Ze weet uit ervaring wat stress kan doen, wat ze succesvol en op een professionele manier inzet in haar coaching. Ze herkent de valkuilen, de gemoedstoestanden, maar ook de weg terug.

Met haar nieuwsgierige houding helpt ze te reflecteren, waarbij ze schurende vragen niet schuwt. Het heeft mij nieuwe inzichten opgeleverd en flink op weg geholpen!
Hendrik-Jan

Om gecoacht te worden door Miranda zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Miranda?

Kennismaken met mijn team van experts?