Leuk om kennis te maken

Ik ben Nathalie Claes, coach bij Meulenberg Training & Coaching (België)

Over Nathalie

Als kind was ik al heel erg geïnteresseerd in hoe mensen zich voelden, benieuwd naar de oorsprong van bepaalde emoties en steeds op zoek naar manieren om ondersteuning te geven.  

Het was dan ook niet zo raar dat ik ervoor koos om psychologie te gaan studeren.  Helaas sloeg het noodlot toe. Sinds mijn 15de heb ik te kampen met een zware reumatische aandoening en op mijn 18 was deze helemaal nog niet onder controle.  De studie psychologie bleek fysiek te zwaar, dus ik moest een keuze maken.  Met pijn in het hart ben ik dan gestart met de opleiding maatschappelijk werk, optie personeelswerk.  Geen verkeerde keuze zo bleek.  Maar de confrontatie met mijn eigen grenzen en de zoektocht naar wie ik ben/was en waar ik gelukkig van zou worden, heeft me nog wel een aantal jaren bezig gehouden.  Tot op de dag van vandaag stel ik me deze vraag op regelmatige tijdstippen opnieuw.

Uiteraard ging ik na mijn studie iets compleet anders doen en kwam ik als snel in leidinggevende posities terecht.  Ook daar was het, in de prestatiegerichte en ambitieuze wereld dat wel leven, vaak een evenwichtsoefening tussen voluit voor de job gaan en toch mijn eigen grenzen bewaken.  Want uiteraard ben ik ook nog eens ambitieus ingesteld.

Burn-out

Helaas zag ik tijdens mijn carrière verschillende mensen volledig opbranden; de druk was te hoog, privé-problemen, de verkeerde leidinggevende, … Tal van oorzaken waarom het fout ging, maar geen adequate oplossing.  Het was op dat moment dat ik me verder ben gaan verdiepen in coaching, de werking van het brein, stress & burn-out, impact van beweging en goede voeding.  De afgelopen jaren heb ik me dan ook vooral hierop toegelegd; het helpen van mensen in stress-situaties en met burn-out.

Missie en visie
Ik ben er sterk van overtuigd dat we zelf voor een groot deel bepalen hoe ons leven, eruit ziet.  En dit door het opnemen van leiderschap. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen in het opnemen van dat leiderschap.  Wij mensen, laten maar een klein stukje van al ons kunnen zien.  Hoe mooi zou het zijn, indien iedereen wat meer van zichzelf zou kunnen zijn.  Meer mens zijn…  Zonder jezelf te kort te doen! Ik wil mensen helpen om weer de kapitein van hun eigen schip te worden.  Ik ga graag met jou mee op deze wonderlijke reis, als gids en als anker.  Zodat jij de mooiste en beste versie van jezelf kan worden.

“Niet zijn wie je bent maakt je ontzettend eenzaam”

Kernwaarden in mijn coaching

De basis voor de coaching is vertrouwen. Ik sta als coach met volledige aandacht, open hart en geest naast je en oordeel niet. Als coach loop ik een stuk mee op je pad & ondersteun ik je in je proces. Jij houdt de regie, bepaalt waar het in de coaching over gaat en ervaart wat voor jou werkt. Ik spiegel wat ik zie, daag je soms uit en begeleid je met liefdevolle hand naar zaken die je liever niet ziet of voelt, zodat je je bewuster wordt, meer mogelijkheden hebt en vrijer gaat voelen. Coaching kan pittig en intensief zijn, maar er mag zeker ook gespeeld en gelachen worden!

Om gecoacht te worden door Nathalie zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Nathalie Claes?

Meer weten over: