Patricia: Leuk om kennis te maken

Ik ben Patricia, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Patricia

Ik ben Patricia, woon in Rotterdam met Chris en ben moeder van onze zoon en dochter.

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de zakelijke dienstverlening, koos ik bewust voor een periode van mantelzorg voor mijn beide ouders. In mijn wens kwaliteit van leven toe te kunnen voegen, ben ik me gaan verdiepen in vitaliteit.

Vitaliteit is niet slechts het uitblijven van ziekte, het is een wisselwerking tussen je lijf en je brein. Dat maakt het soms complex, maar biedt juist ook zoveel mogelijkheden om zelf te kunnen gaan sturen!

Het is mijn passie om mensen bewust te maken van de invloed die ze zelf hebben op hun gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het raakt me als ik zie hoeveel mensen berusten in het feit dat ze ‘nu eenmaal klachten krijgen’ en gedwee aan de medicatie gaan. Of accepteren dat altijd maar druk zijn nu eenmaal hoort bij hun leven.  Vaak ontbreekt het simpelweg aan de kennis hierover. Ik wil hen graag de regie weer teruggeven.

Kennis geeft keuze:
Je kunt pas beter doen als je beter weet

Bij mijn consulten blijkt steeds dat stress de belangrijkste verstorende oorzaak is. In mijn speurtocht naar hoe om te gaan met stress, realiseerde ik me hoe hoog mijn eigen stress-level was, terwijl ik dat ook als normaal bestempelde. Dat opende mijn ogen naar de verschoven norm in onze maatschappij. We gaan allemaal mee in de alledaagse ratrace van meer, meer, meer. Terwijl ons lichaam nog hetzelfde is en steeds meer signalen geeft dat het te veel is. Waarom blijven we het dan toch doen?

Ik raakte gefascineerd door de werking van ons brein, dat blijkbaar ons lijf overruled. Het brein, waar vaak onbewuste overtuigingen en patronen van grote invloed zijn op ons denken en daarmee op ons gedrag. Daar zag ik een mooie ingang!

Het is mooi om te zien wat mensen ervaren als ze inzien wat er in hun onderbewuste gebeurd. Welke gedachten en overtuigingen ze hebben en welke afslagen ze daardoor nemen. Welke ruimte er ontstaat als je daar een ander licht op schijnt. Welke andere keuze dat mogelijk maakt.

Van bewustwording naar bewust-zijn!

Ervaar jij op dit moment gebrek aan overzicht en voel je je geleefd door je agenda? Durf je je eigen handelen ter discussie te stellen en spreekt bovenstaande je aan? Dan ga ik graag met je aan de slag om lichaam en brein weer in balans te krijgen. Zodat je zelf weer de regie hebt over wat je doet met je tijd en energie. Dat verdien jij ook!

Om gecoacht te worden door Patricia zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Patricia?

Kennismaken met mijn team van experts?