Peter: Leuk om kennis te maken

Ik ben Peter, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Peter

Mijn naam is Peter, een fitte en sportieve vijftiger en vader van Julia en Daniël. Sinds 2021 heb ik mijn eigen coachingspraktijk en begeleid cliënten bij onder andere stress, burn-out, rouw- & verliesverwerking en zingeving terugvinden in het leven. Zelf zocht ik een paar jaar geleden naar een baan waarin ik mensen kon helpen, gecombineerd met de natuur en het sporten als mijn grote passies. Als wandelcoach voel ik me als een vis in het water. De mensen die bij me komen voelen zich op hun gemak bij mij en vertellen openhartig over zaken die hen bezighouden.

De natuur als inspiratiebron

Ik maak graag tempo tijdens het sporten, maar vertragen vind ik net zo belangrijk. De natuur heeft een meditatieve werking op mij. Ik sta soms roerloos stil bij vogels, bomen, planten, dieren en insecten. Regelmatig ga ik erop uit om bijzondere vogels te zien en te fotograferen. Nog een andere hobby van mij die vertragen, de natuur en het wandelen combineren.

Sportieve loopbaan

Sporten en in beweging zijn liepen altijd al als een rode draad door mijn leven. Na de middelbare school startte ik gelijk met de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Van mijn 13e tot mijn 35e heb ik geschaatst op subtopniveau. Door vervelende blessures kon ik niet doorstromen naar het hoogste niveau, maar ik ben wel altijd actief gebleven in de sport als schaatstrainer en schaatsinstructeur.

Inmiddels ben ik 25 jaar in dienst bij een schaatsschool. Eerst als schaatsinstructeur, nu, inmiddels 16 jaar, als vestingingsmanager. Daarnaast werk ik nog parttime als gymdocent op een basisschool. Het is altijd mijn drijfveer geweest om mensen, jong en oud, vooruit te laten komen door beweging.

Verder vind ik het fantastisch om zelf sportief bezig te zijn in mijn vrije tijd. Ik kan enorm genieten van schaatsen, wanneer ik zonder veel moeite flinke vaart maak. De wind langs mijn oren tijdens een snelle bocht of de lange slagen op het natuurijs. Daar geniet ik echt van. Wielrennen is een goede tweede op sportief gebied. Ik hou van de variatie in het klimmen en dalen.

Samen stappen zetten

In mijn werk als wandelcoach komen de sport en de natuur samen als een gouden combinatie. Ik weet hoe heilzaam beide elementen kunnen zijn voor het herstel na een zware periode. De natuur zorgt voor ruimte in het hoofd en ontspanning in het lijf. Het leidt tot creatief denken en nieuwe persoonlijke inzichten. Je bent er echt even helemaal uit, waardoor je ook makkelijk afstand neemt van de situatie waar je nu in zit.

Wil je stappen maken in je mentale, fysieke, energetische en emotionele gezondheid? Laten we dan samen aan de slag gaan!
Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten.

Om gecoacht te worden door Peter zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Peter?

Kennismaken met mijn team van experts?