Rein: Leuk om kennis te maken

Ik ben Rein, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Rein

Mijn naam is Rein. Geboren en getogen in Amsterdam en tegenwoordig woonachtig in de regio Alkmaar. Na mijn studie bedrijfskunde heb ik jaren in de financiële sector gewerkt. In 2015 ben ik tijdens een vakantie met vrienden op Aruba burn-out geraakt. Ik had geen energie meer, voelde me erg onzeker en had dagelijks last van angst-en paniekaanvallen. 

Tijdens het werken aan mijn herstel kwam ik erachter dat er zich onverwerkte emotie had vastgezet in mijn lichaam. Voornamelijk uit mijn pubertijd toen mijn ouders (en ik) in een vechtscheiding verwikkeld raakten. Deze emoties probeerden nu mijn aandacht te trekken met alle gevolgen van dien. 

Deze ontdekking is het begin van een lange reis geweest waarin ik met behulp van (groeps-)therapie, adem coaching, yoga, meditatie, mindfulness en plantmedicijnen mijn emoties heb mogen voelen en toelaten. Ik heb leren inzien welke overlevingsmechanismen ik in mijn leven heb ontwikkeld, en minder behulpzame patronen los mogen laten. Ook heeft het me geholpen om aan te voelen welke keuzes écht goed voor mij zijn. Deze reis gaat tot op de dag van vandaag door en gaat hopelijk de rest van mijn leven door.  

Mijn passie is om samen met jou ook deze reis aan te gaan. Naast mijn eigen ervaringen heb ik in 2018 een coaching opleiding gevolgd bij de Baak en heb ik me gespecialiseerd met de opleiding coachen bij werkstress en burn-out aan het Europees Instituut (2019). 

Rein als coach

Tijdens onze gesprekken onderzoeken we welke aangeleerde overlevingsmechanismen ertoe hebben bijgedragen dat je bent vastgelopen. Waar word je gelukkig van en wat wil je achter je laten? Je vindt als het ware je eigen gebruiksaanwijzing opnieuw uit. Tot slot leer je om je nieuw opgedane verworvenheden in de praktijk te verankeren zodat je weer tegen een stootje kan

Coachen is hard werken. Met name voor jou. Ik ga je uitdagen en aan het werk zetten. Meestal met zachte hand, maar ook met ‘harde hand’ als dat nodig is om patronen te doorbreken. Tijdens de coaching sessies maak ik graag gebruik van verschillende oefeningen. Bijvoorbeeld mindfulness, meditatie of lichaamsgerichte oefeningen. 

Mijn ervaring is dat mijn klanten graag buiten in de natuur wandelen tijdens een sessie. Dit zorgt automatisch voor meer ontspanning, het stimuleert je geest en helpt je bij het opbouwen van conditie. Ook hier geldt weer dat het belangrijk is om aan te voelen wat je wel en niet kan. Kleine stukjes wandelen is ook voldoende. 

Tot slot kan je mij wakker maken voor het strand. Lekker ontspannen op een strandbedje onder de zon, of een flinke wandeling in de winterkou. Ik vind het allebei heerlijk. Op het strand kom ik tot rust en helpt de natuur me dichterbij mezelf te komen. 

Om gecoacht te worden door Rein zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Rein?

Meer weten over: