Reinier: Leuk om kennis te maken

Ik ben Reinier, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Reinier

Ik ben jaren werkzaam geweest in het grootste farmaceutische bedrijf van de wereld waar ik een hoop ervaring op heb gedaan in het laboratorium. Naast het werken in het lab heb ik collega’s getraind en begeleid en heb ik de mogelijkheid gehad om onderdeel te zijn van de gezondheidszorg binnen het bedrijf. Hier heb ik wekelijks mensen begeleid in het herstellen na uitvallen van werk d.m.v. technieken die ik in de loop der jaren heb geleerd.

Nu ben ik werkzaam als Burn-out Coach, Massage therapeut en Muziekleraar.

Mijn Burnout

Mijn burn-out begon rond mijn 29e en belandde in een diep zwart gat. Ik had een error in mijn hoofd en kon niet eens meer een eitje bakken. Ik voelde mij leeg en had al maanden hoofdpijn van stress en emoties waar ik niet mee om kon gaan en kon spontaan in huilen uitbarsten. Lichamelijk klachten waren last van mijn darmen, een zware band om mijn hoofd en ontzettend moe en futloos, slapeloze nachten en in het begin 4 dagen in de week een slaapstoornis. Ik was zo boos en teleurgesteld in mijzelf en was continu in angst.

Meditatie en Beweging

Tijdens mijn burn-out kwam ik in contact met verschillende therapeuten en leerde ik hier op een holistische manier weer tot mezelf en in balans te komen. Ik ontdekte hoe belangrijk het was om elke dag een stukje te wandelen om je hoofd leeg te maken. Ik leerde mezelf oosterse gezondheids-technieken aan zoals Mindfulness, Qi gong en Yoga. Na maanden lang elke dag een klein beetje te doen raakte ik weer in contact met mijn lichaam en kwam ik in balans. Ik voelde mij weer sterk en gelukkig.

Na de Burn-out

Nu jaren na de burn-out is het nog wel voorgekomen dat ik overspannen ben geraakt. Het gaat met vallen en opstaan maar niet meer zo diep als een Burn-out. Dit komt omdat ik nu veel bewuster leef en voor mezelf kies en grenzen stel. En uiteindelijk dus echt geniet van het leven. Elke dag is een feest. En als het eens tegenzit, alles komt altijd weer goed.

Bewustzijn

“Door bewust te zijn en in het ‘hier in het nu’ te leven weet ik dat ik gemaakt ben om mensen te begeleiden en coachen en hierin mijn levenslessen te delen. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.”

Wat mensen zeggen over Reinier

Mijn eigen weg volgen

Dat is wat Reinier mij heeft geleerd. Die weg ben ik nu ingegaan. Met hulp van Reinier heb ik geleerd om mijn gevoel meer toe te laten en mijn energielevel te bewaken. Ik mag hulp vragen en ik mag ook even nadenken voor ik ergens op in ga. Met simpele maar doeltreffende oefeningen leerde hij mij dat inzien.

Toen ik thuis kwam te zitten had ik geen idee hoe ik hier weer uit zou komen. Een donker zwart gat. Ik was blij dat ik Reinier had gevonden, maar de eerste keer voelde het ook een beetje als een blind date. Al snel verdween dat gevoel en sprak ik met een hele begripvolle coach die rust uit straalde en waarbij ik mij veilig voelde.

Het buiten zijn deed me goed. Het werken met de elementen van de natuur is leuk en het maakt het ook heel visueel. Letterlijk mijn pad voor mij zien in het bos heeft mij geholpen om ook in het echte leven dat pad te gaan bewandelen. Niet altijd makkelijk, maar ik kan wel zeggen dat ik er nu al sterker uit ben gekomen. Daarvoor wil ik je bedanken Reinier!
Jet

Van slachtoffer
naar herstel!

Ik heb Reinier ervaren als een inspirerende coach, recht door zee en ‘to-the-point’. Wat ik heel goed vond aan zijn coaching is dat hij reeds bij de eerste sessie de kern van het probleem raakte, door mij gewoon keihard te confronteren en de spiegel voor te houden. Het effect daarvan was magnifiek: waar ik aan het begin van de sessie nog heel erg in de slachtofferrol zat, werd ik mij er ineens van bewust dat de sleutel tot herstel echt bij mijzelf en in mijzelf lag.

Dat was het begin van een mooi traject, waarin ik steeds beter in mijn kracht kwam te staan en mijn zelfvertrouwen groeide. Stapje voor stapje heeft Reinier met zijn veelzijdige toolkit aan technieken (o.a. NLP, gestallt therapie, hypnose), de onderliggende beperkende overtuigingen/angsten/trauma’s en onzekerheden blootgelegd, om mij vervolgens daar op professionele wijze door heen te begeleiden, op een manier die bij mij past.

Als iemand mij voorheen voorspeld zou hebben dat ik een hypnose sessie in het bos zou ondergaan, dan had ik die persoon voor gek verklaard. Maar onder begeleiding van Reinier durfde ik het wel aan en het was super effectief, zonder “zweverig” te worden. Juist door deze veelzijdigheid kan ik Reinier als coach ten zeerste aanraden!
Debbie

Nieuw inzichten om
burn-out de baas te worden

Nadat ik voor de tweede keer een burn-out kreeg wist ik dat ik hulp nodig had om inzichten te krijgen zodat ik echt de controle over mijn burn-out kon krijgen.

Meulenberg sprak mij hierbij erg aan door de laagdrempeligheid, lekker in de buitenlucht. Na aanmelding had ik al binnen enkele weken een eerste gesprek om te kijken of de klik er was.

Bij Reinier voelde ik me meteen op mijn gemak, zo fijn dat iemand het zelf ook ervaren heeft en snapt wat jij meemaakt. De eerste sessie stonden in het teken van meer inzicht krijgen, met veel praktische tips waar ik meteen aan de slag kan. Sommige zijn misschien een open deur, maar het iemand horen zeggen en de stok achter de deur helpt echt. In latere sessies, die echt wel pittig konden zijn, zijn we aan de slag gegaan om mijn foute patronen te doorbreken. Hierbij had ik regelmatig een “aah Haa” moment en zag ik in dat wat ik deed eigenlijk helemaal niet goed voor me was.

Mede dankzij deze inzichten ben ik nu veel meer in staat om niet terug te vallen in oude patronen en eerder in te zien wanneer ik op de rem moet trappen en voor mezelf moet kiezen
Jasper

Om gecoacht te worden door Reinier zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Reinier?

Kennismaken met mijn team van experts?