Saskia: Leuk om kennis te maken

Ik ben Saskia, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Mijn naam is Saskia…

Ik heb jarenlang ervaring in de zakelijke jungle als manager. Naast focus op resultaat stuurde ik teams altijd aan met een natuurlijke, menselijke maat. Mijn grootste drive? Mensen plezier en warmte laten beleven (privé en in hun werk) zodat ze in hun eigen regenwoud kunnen dansen. Vertrouwen laten groeien zodat ze tegen hun eigen boom kunnen leunen als het gaat stormen, om daarna weer in vrijheid aan lianen te kunnen slingeren. Mijn mooiste resultaat; jou gezond en duurzaam de top van je eigen wereld laten bereiken!

Mijn burn-out
Op een dag na een auto-ongeluk, na mezelf volledig te hebben opgebrand in mijn salesmanager rol, kon ik op mijn 32ste mijn bed niet meer uit. Ik, de alleskunner, durfde de telefoon niet eens meer op te nemen. Hevige paniek sloeg toe, want afhankelijk was ik nog nooit geweest. Toen was burn-out nog een groot taboe, maar ik had een hele kundige en fijne hr-manager. 9 maanden duurde het. Mijn wereld ging pas weer open toen ik ging lopen; bij toen 1 van de eerste loopcoaches van Nederland. Op latere leeftijd breidde ik mijn ervaring en interesse, in de menselijke natuur, uit met een studie Psychosociaal Counseling. 

De cirkel was rond toen Ruud Meulenberg me vroeg, om mij bij zijn team van toppers aan te sluiten! 

De roep van je natuur
Als mensen bij mij komen vanwege stressklachten, burn-out of soms zelfs in volledige wanhoop omdat ze niet weten wat ze hebben, zoeken ze naar een oplossing. Iedereen heeft dan z’n eigen verhaal.

Stress ontstaat bij iedereen anders, kent bij iedereen z’n eigen oorzaak. De uiting kan van alles zijn; hoofdpijn, angst, gewrichtsklachten… de lijst is eindeloos. Zeker is dat het jouw zwakke plek zoekt. Dat het datgene aanraakt wat jou, jou maakt.

Door verlies van controle over lichaam, geest en vaak zelfs eigen leven, ga je onrustig op zoek naar een oplossing. Je probeert alles, of start een eindeloze zoektocht naar herkenning. Soms is datgene wat het veroorzaakt voor jou zelfs zo groot, dat je even niets probeert, het liefste er voor wegloopt of onder een steen kruipt.

Belang van bewegen

Uitgeput, zijn alle prikkels je te veel. Je voelt je vaak eenzaam, want de mensen in je omgeving begrijpen niet waar de “oude jouw” ofwel “oude ik?” is gebleven. Die sterke, alles oplossende, nooit klagende en altijd maar doorgaande kracht die zij kennen. Ze vragen je soms letterlijk waar hun rots in de branding is gebleven…

Daar waar de oorzaak en uiting voor iedereen anders is, is 1 ding voor iedereen hetzelfde. 

Jouw natuur
Stress is namelijk levens-veranderend, jij verandert of liever gezegd jouw natuur roept je  – waarschijnlijk na al een hele lange tijd grensverleggende rots te zijn – tot de orde. Dit is het moment om samen het avontuur aan te gaan. Hoe eenzaam en onbegrepen je ook voelt, je hoeft dit niet alleen te doen.

Samen gaan we aan de slag om in de natuur, jouw natuur te vinden. Pakken we op een gezonde en beproefde manier jouw klachten bij het hertengewei aan, onderzoeken we samen – met de natuur als vertrouwde bewaarplaats- waar je klachten vandaan komen. 

Hoe we jouw natuur weer tot leven kunnen brengen. Die natuur waar je al zolang overheen stapt, die je vanuit overlevingsdrang al zolang onder het mos hebt gestopt of die je al zolang in die holle boom hebt achtergelaten.

BERG-Methode
Samen zorgen we er met de BERG-methode van Ruud Meulenberg voor dat jij weer fit jouw pad kan bewandelen. Je weer gezond, alle door jou gekozen avonturen aan kan, met jouw natuur als duurzame basis.

Met de BERG-methode en mijn inmiddels opgebouwde kennis en specialisme, brengen we (levens-) ervaring en jouw verhaal bij elkaar. Zo zorgen we samen dat jij op jouw kompas en tempo, weer vol energie en zelfverzekerd in je eigen natuur kan stappen.

We laten in weer en wind jouw woud weer groeien, met voldoende eigen bomen om tegen te leunen… Een beter leven na je burn-out is het beste wat je nu kan overkomen!

Kernwaarden in mijn coaching

Als coach ben ik onderscheidend in de zin dat ik mensen door middel van bewegen in de buitenlucht hun eigen kracht weer laat voelen en dat ze van daaruit weer weten wat ze willen en vooral hoe ze het willen. Dit maakt mensen zelfbewust en weerbaar. Elementen die enorm bijdragen aan een duurzaam herstel van overspannenheid en burn-out. 

Wat mensen zeggen over Saskia

Toch een burn-out

Het gekke is, dat ik al een traject had gehad en dacht dat ik mijn burn-out achter me had gelaten, maar alle signalen op die zaterdagochtend deden anders vermoeden. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met Ruud Meulenberg. Werd al snel gebeld door Saskia en we hebben gelijk een afspraak gemaakt om verder kennis te maken.

Daarin en tijdens onze sessies werd mijn vermoeden bevestigd: ze heeft volle aandacht voor je, luistert en legt tegelijk de vinger op de zere plek of houd je de spreekwoordelijke spiegel voor. Dankbaar kijk ik terug naar het begin en zoals ik er nu voor sta: een wereld van verschil! Vanaf nu laat ik de zijwieltjes liggen, maar de leuke gesprekken met leerzame momenten fietsen de komende jaren nog met me mee.
Dion

Een nieuw begin

Wat een intensief en mooi traject hebben we samen doorlopen. Een deur naar een nieuw begin, waarin jij me hebt geleerd goed voor mezelf te zorgen. Dat ik, pas als ik goed voor mezelf zorg, het beste van mezelf kan geven. Dat ik het pad van mijn dromen mag volgen en niet de snelweg van andermans verwachtingen. Dat ik goed ben zoals ik ben, mag geloven in mezelf en investeren in mensen die mij energie geven. Dat ik mag kiezen voor mijn eigen pad en zoveel meer. Duizend maal dank hiervoor!
Corine

Om gecoacht te worden door Saskia zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Saskia?

Kennismaken met mijn team van experts?