Coach Alphen aan den Rijn: stress en burn out

Leuk om kennis te maken

Ik ben Stephan de Vilder, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Stephan

Mijn naam is Stephan de Vilder, 54 jaar, partner van Inge en vader van Sietse (22) en Elsa (19). 

Ik heb lang in marketing- en communicatiefuncties gewerkt. In 2009 ben ik als burnoutcoach gestart. Daarvoor heb ik trainingen Running Therapie, EFAA Hardloopinstructeur en de Pulsar Academie als veranderkundige afgerond. 

Ook heb ik mij verdiept in veranderprocessen binnen teams- en organisaties en faciliteer ik trainingen en werkbijeenkomsten. Mijn hart ligt bij het coachen. Het is prachtig om ontwikkelingen bij cliënten over een langere periode te kunnen begeleiden!

 

Balans

Ter voorkoming van een burnout heb ik op mijn 36e mijn baan opgezegd. Ik had een mooie functie bij een groot sportmerk maar ervoer ook veel stress, had slapeloze nachten en voelde mij steeds meer uitgeput. Verstandig of niet, ik nam ontslag omdat ik dat als enige mogelijkheid zag om overeind te blijven. 

 Het heeft jaren geduurd om dat ingrijpende besluit te aanvaarden. Na een half jaar maakte ik een stap naar een andere branche vanuit de motivatie dat ik vooral een leven wilde leiden waarin mijn werk, mijn gezin en mijn eigen gezondheid in balans waren. Tijdens duurlopen in de natuur vond ik de ontspanning die ik zocht, hoe het buiten zijn letterlijk lucht geeft, helpt afstand te nemen en nieuw perspectief biedt

Vertragen

Ik gun ieder mens de kunst van het vertragen. In deze tijd is dat hard nodig. Steeds meer mensen lopen al op jongere leeftijd vast en raken uitgeput. De druk van buitenaf en de overtuiging dat alles maakbaar is vormen een gevaarlijke combinatie. Dat kan anders en ik wil helpen om dat te keren. 

Wat mijn motor aan de praat houdt? 

Ik doe aan yoga, hardlopen en fietsen. Ik geniet volop van de natuur in Nederland. Ik leer ook de Argentijnse tango te dansen.

In de vakanties zijn wij actieve huizenruilers. Cultuur, ontwikkelingen in de samenleving, geschiedenis, literatuur, muziek en psychologie behoren allemaal tot mijn interesses. 

Wat mag je van mij verwachten? 

Zoals ik heb geleerd de regisseur van mijn eigen leven te worden, zo gun ik dat jou ook. 

Als coach vind ik het ook belangrijk dat je mij kunt vertrouwen en je je bij mij veilig en niet beoordeeld voelt. 

We focussen niet alleen op jouw klachten maar ook op het creëren van een stabiele omgeving waarin jij kunt werken aan jouw herstel. In de sessies ga je verschil ervaren tussen snel, langzaam, hoofd en lijf en tussen niet effectief en wel effectief denken en doen. De natuur is daarbij meer dan een decor, het is ook het toneel waarop je leert bewegen, je zintuigen oefent en leert ontspannen. 


Om gecoacht te worden door Stephan 

zul je moeten wonen in:

Noord-Holland

Ons team werkt in heel Nederland, Stephan werkt o.a. vanuit Noord-Holland

Zuid-Holland

Ons team werkt in heel Nederland, Stephan werkt o.a. vanuit Zuid-Holland

Utrecht

Ons team werkt in heel Nederland, Stephan werkt o.a. vanuit Utrecht

Mijn specialiteiten

Vanuit zijn woonplaats Haarlem rijdt Stephan graag naar een natuurlijke omgeving bij jou in de buurt

Stephan is goed in:

Meer weten over:

Coaching bij stress

Ontdek onze gespecialiseerde aanpak bij burnout. We hebben een uiterst effectief programma ontwikkeld waardoor jij je sneller en blijvend beter gaat voelen.

Coaching bij burnout

Loop je in je dagelijkse leven aan tegen een hevige mate van stress en wil je hier definitief een eind aan maken. Maak kennis met onze coaching bij stress.

Kennismaken met Stephan?

arrow_drop_up arrow_drop_down