Yolanda: Leuk om kennis te maken

Ik ben Yolanda, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Yolanda

Van nature ben ik iemand die graag in beweging is, zowel fysiek als mentaal. Mijn energie haal ik uit persoonlijke groei van (jong)volwassenen en professionals, het behalen van resultaat en het verder blijven ontwikkelen van mijn kennis en vaardigheden. Mijn motto is: No rhythm no flow. Ik woon in Middelburg, heb een zoon van 12 jaar en een relatie.

Vanuit beweging tot de kern
Ik help jou om vanuit beweging bij de kern te komen en weer regie te krijgen over je leven. Die regie begint bij mijn coachsessies, want jij doorloopt het proces. Ik zie mezelf als facilitator door je te zien, te horen, je gerichte vragen te stellen en je vanuit beweging te laten doen en ervaren. De antwoorden, transformaties en oplossingen komen uit jou. Ik heb vertrouwen dat jij het kan en dat vertrouwen ga jij in jezelf ook vinden.

Topsport
Door mijn basketbalcarrière op topniveau weet ik hoe het is om in je  kracht te staan en het beste uit jezelf te halen. Ook ken ik de andere kant van de medaille. Wanneer je in het dagelijks leven wordt beperkt door fysieke en mentale klachten en de impact die dit heeft op je leven (en je omgeving). 

De laatste jaren is mijn aandacht vooral uitgegaan naar sport en bewegen. En dan met name in sport en bewegingen in combinatie met coaching op het gebied van stress en burn-out.

Eigen ervaring

Jaren geleden kreeg ik zelf een burn-out. Om te herstellen was ik enorm zoekende naar de juiste hulp. Ik ervaarde alleen (vaak) niet de begeleiding, aandacht en betrokkenheid vanuit de verschillende zorgverleners die ik juist zo nodig had. Om die reden en vanuit het resultaat vanuit mijn eigen stagnatie ben ik mezelf gaan omscholen tot master coach.

Inzicht
Door de theoretische kant te bestuderen, mijn eigen ervaring, mijn werkverleden in de communicatie/marketing en mijn topsport achtergrond kan ik nu zelf mensen begeleiden op een manier zoals ik het zelf graag had gewild. Ik heb helder inzicht gekregen in hoe we vaak als mens vastzitten in onze eigen denk- en gedragspatronen, belemmerende overtuigingen, oordelen en negatieve gevoelens en hoe die ons dagelijks in de weg kunnen zitten. Daarnaast (her)ken ik welke levensfasen zich aan kunnen dienen en hoe ik daar effectief op kan aansluiten.

Contact
Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. En wie weet loop ik straks een aantal maanden met je mee op jouw pad en ondersteun ik je in dit mooie proces… Ik ontmoet je graag.

‘Een verandering vindt niet alleen plaats in je hoofd, een verandering moet je ook voelen en vooral DOEN’

Kernwaarden in mijn coaching

Als coach ben ik onderscheidend in de zin dat ik mensen door middel van bewegen in de buitenlucht hun eigen kracht weer laat voelen en dat ze van daaruit weer weten wat ze willen en vooral hoe ze het willen. Dit maakt mensen zelfbewust en weerbaar. Elementen die enorm bijdragen aan een duurzaam herstel van overspannenheid en burn-out. 

Wat mensen zeggen over Yolanda

Een nieuw pad
naar een betere ik

Bijna een jaar terug stond ik aan het begin van, wat ik toen nog niet wist, een nieuw pad! Wat vond ik het spannend, ik wist dat ik niet meteen een zonnige wandeling zou maken op dit pad. Als ik de zon wilde tegenkomen, moest ik ook de regen accepteren.

Ik voelde mij direct op mijn gemak door haar openheid en de veilige omgeving die zij creëerde. Soms was er angst voor hoe het pad zich zou ontvouwen, precies op dat moment kreeg ik een extra duwtje wat moed gaf om toch door te gaan. Dat is echt de kracht van Yolanda, ze laat je in zien dat het veilig is om stappen voorwaarts te zetten terwijl je niet weet waar je je volgende stap zet. Nu ga ik alleen verder, in vertrouwen #dankbaar.
Lisa

Geen foefjes maar samen de diepte in

In het najaar van 2019 kreeg ik voor de tweede keer een burn-out. Ik kwam mijzelf behoorlijk tegen en wist niet goed hoe ik hier in mijn eentje uit moest zien te komen.

Ik ben heel blij dat ik Yolanda tegen kwam. Yolanda daagde mij uit door vragen te stellen die behoorlijk diepgaand waren en de kern van mijn probleem raakte. Geen cognitieve foefjes, maar de diepte in. Samen met haar kon ik in een sfeer van ontspannenheid, geduld en warme aanmoediging gaan werken aan acceptatie van de situatie, loslaten van destructieve patronen, oefenen met een gezond zelfbeeld en een nieuw levensverhaal schrijven.

Nu heb ik weer perspectief en leef ik meer in contact met mijn kernwaarden. Dankzij Yolanda heb ik het vertrouwen dat als ik weer volledig hersteld ben ik werk zal kiezen dat goed aansluit bij wie ik ben en mij energie geeft.
Annedien

De kracht en ruimte om mezelf terug te vinden

Wat ben ik blij dat ik met jou in contact ben gekomen. Vanaf het eerste gesprek had ik een goed gevoel, zag eindelijk weer een beetje licht.
Mijn sterke ik, is niet zo makkelijk te bereiken, maar door de juiste vragen te stellen heb je mijn ziel geraakt, je hebt me naar een gevoel gebracht waar ik niet van wist dat ik het had. Daar zat mijn echte IK die ik niet zo vaak laat zien. Geen onderwerp is jou te gek, je denkt mee en geeft het gevoel dat je er mag zijn. “your greatest opponent is yourself”.
 
Je hebt mij de kracht en de ruimte te geven beter naar mezelf te luisteren, bij jou kon ik mezelf weer zijn.
 
Dank je wel voor je professionele en warme gesprekken, waardevolle spiegeling en bruikbare handvaten. Je bent een topper!!
Majanka

Om gecoacht te worden door Yolanda zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Yolanda?

Kennismaken met mijn team van experts?