arrow_drop_up arrow_drop_down
Het wordt me teveel! - Stress bij werkende moeders

Het wordt me teveel! - Stress bij werkende moeders

Vraag jij je ook wel eens af hoe je het vandaag allemaal weer voor elkaar moet krijgen. Als de wekker gaat om 7 uur. Kinderen moeten naar school. Zelf moet je naar je werk. Je partner moet ook werken en is al weg omdat hij ver moet reizen. Dan wil je ook graag dat de kinderen gezond eten op school, dus ze krijgen een gezonde lunchbox mee.

Wel iets meer werk maar dat heb je er voor over. Je wilt ook dat ze schone kleding aan hebben en er fris en fruitig uit zien. Tevens moet je zelf ook goed voor de dag komen want je hebt een representatief beroep.

Eigenlijk is het een hele kunst om alles in de ochtend voor elkaar te krijgen!

Het wordt me teveel

Het wordt me teveel!

Vooral vrouwen hebben de neiging om perfect te willen zijn. Het moet toch kunnen opvoeden, huis schoonhouden, werken, je sociale contacten onderhouden, je familie ( ouders ) aandacht geven en dan zelf ook nog leuk en gezellig zijn. En vergeet niet dat we er allemaal ook nog mooi en gekleed moeten zijn en daarbij nog een strakke buik. Alleen van het lezen word je al moe!

Hoe kun je dit allemaal combineren? Soms staat het huilen je nader dan het lachen en je energie level daalt.

Energie overhouden als moeder

Ik ben zelf een ondernemende werkende moeder van 2 kinderen en ik weet het kan weer goed komen. Mijn favoriete liedje is Me, Myself and I. Kortom gun jezelf een stukje Me time. Doe in ieder geval iets wat jou energie geeft. Zorg dat de energienemers en gevers in balans zijn. Je hoeft niet continu paraat te staan voor je gezin.

Oefening

Soms is het goed om inzicht te krijgen in je eigen situatie. Zeker als je zoiets hebt van: ‘Het wordt me teveel!’ In dit geval de balans tussen energiegevers en energienemers.

Pak een vel A4, trek een streep in het midden, schrijf rechts datgene waar je energie van krijgt en links datgene wat je energie geeft. Een burn-out en stress kan ontstaan bij mensen waarbij de energienemers meer aanwezig zijn dan de energiegevers.

Gerelateerde artikelen

Hulp bij burn out en stress

Het verminderen van stress en het herstellen van een burn-out is geen sinecure. Heb je ondersteuning nodig, dan kan je op onze hulp rekenen. Onze coaches zijn allemaal gespecialiseerd in jouw problematiek. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze samen met jou werken aan jouw herstel. Van het resultaat van onze 1-op-1 coaching heb jij je leven lang plezier!

Bekijk ons aanbod voor:

Vervelen op het werk

Over de schrijver
Marijke is moeder, werknemer, ondernemer en coach. Vanuit haar expertise als loopbaancoach ontmoette ze steeds meer mensen die vanuit een burnout een nieuwe richting zochten. Dit motiveerde haar om meer en meer te weten te komen over burnout. Haar jarenlange ervaring als coach maar vooral haar positieve, nuchtere levensinstelling helpt mensen op een structurele manier verder
Reactie plaatsen

Gratis ebook:  zo herken je een burnout

(Inclusief checklist)

Met dit ebook leer je de symptomen van een burn-out tijdig te herkennen. Al meer dan 10.000 gelijkgestemden hebben dit ebook gedownload.
Cookies