Page content

Coaching burnout en stress Enschede

Coaching burnout en stress Enschede

Ben je op zoek naar een coach die je begeleidt bij stress en burnout en woon je in Enschede (Overijssel)? Meulenberg Training & Coaching is gespecialiseerd in training en coaching bij burnout.

  • Bewegen
  • Eten
  • Rust
  • Gedrag

Meer info? Berg-Methode

Lees meer over coaching bij stress & burn-out in Enschede

Burn-out coach Enschede

Hoe ontstaat burnout?

Een burn-out krijg je door een lange periode (fors) in je reserves te tasten waarbij je niet let op het herstel. Het ontstaat door een langdurig verstoorde relatie tussen belasting en belastbaarheid. Je overbelast je lichaam dus te lang en te hard.

Hoe raak je opgebrand?

Je lichaam kan op meerdere manieren overbelast worden:

  • Fysiek: Door overmatig sporten/ overtraind zijn
  • Mentaal: Door bijvoorbeeld een drukke baan waarbij je veel moet denken
  • Psychisch: Door stress van targets of relatieproblemen
  • Immunologisch: Door het hebben van een (chronische) ziekte

Burnout begeleiding enschede

Maatregelen bij een burn- out

Er zit niks anders op dan de handrem aan te trekken en te stoppen met de dingen die veel energie vreten. Het proces hierheen wordt als zeer lastig ervaren. Feit is wel dat hoe eerder de serieuze signalen opgemerkt worden, en er maatregelen genomen worden, het herstel uiteindelijk vlotter verloopt en de diepgang minder groot wordt.

Hoe ziek je wordt is afhankelijk van de tijd dat je hebt lopen doorzetten in maanden of zelfs jaren en de inspanning die je hebt moeten leveren.

Burnout begeleiding

We begeleiden mensen met burnout in 3 fasen, dat wil zeggen dat we je eerst helpen om tot rust te komen zodat je ook echt kunt gaan herstellen. Vervolgens helpen we je oude, uitputtende overtuigingen om te zetten in energiegevende overtuigingen. Uiteindelijk helpen we je dit ook toe te gaan passen in je dagelijks leven, zodat je oprecht kunt zeggen dat ‘je een beter leven hebt gekregen na je burnout’.

Terug naar de basis

Wil je helemaal terug naar de basis? Kijk dan eens naar onze resetreizen.

Klantervaringen

‘In het begin van mijn burnout zat ik thuis en wist ik niet meer wat ik moest doen. Ik kon alleen nog maar op de bank zitten of in mijn bed liggen. Ik werd thuis opgehaald en voorzichtig weer aan het bewegen gezet. Stapje voor stapje merkte ik dat het beter met me ging, hoewel ik dat in het begin best spannend vond. Uiteindelijk ben ik teruggekeerd op een andere werkplek. Ook deze doeltreffende begeleiding heeft me echt goed gedaan”

Berend

Ontmoet ons team met coaches

Onze coaches zijn actief in diverse regio’s door het hele land. Maak kennis met onze coaches en ontdek direct welke coach bij jou past wanneer je in Enschede woont.

Ons team

Direct contact met een burnoutcoach uit Enschede?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan direct contact met ons op.

Comment Section

0 reacties op “Coaching burnout en stress Enschede

Plaats een reactie


*