Coaching bij burn-out

Wil je weten wat we voor je kunnen doen?

Coaches

Goed opgeleid, actief in heel Nederland!

Altijd buiten

Altijd in de natuur en
in beweging

1000+

Mensen die we momenteel
coachen

Herken je dit?

coaching-stress-burnout-irritatie

Irriteer je je aan je partner en je omgeving?

Je irriteert je eigenlijk aan alles. Alles is je te veel. Je wilt er wel van genieten maar het lukt simpelweg niet.

coaching-burnout-kinderen

Zijn je kinderen je vaak teveel? 

Het lukt je niet meer om te genieten van het spelen met de kinderen. Na een werkdag of een gewone dag is het je simpelweg te veel!

zwaar-gevoel-stress-burnout

Loop je rond met een zwaar gevoel?

Lachen en spelen? Hoe voelt dat ook alweer? Je dagen zijn gevuld met mist en een zwaar gevoel. Wat zou je dit graag anders zien!

coach-burnout-stress-meer-genieten

Zou je meer willen genieten?

Genieten van de kleine dingen zit er niet in. Je bent alleen maar bezig met ‘hoe je van dit nare gevoel’ afkomt. Wat zou je graag even zorgeloos zijn.

slapen-stress

Kun je niet doorslapen en lig je vaak wakker?

Een nacht goed doorslapen lijkt eeuwen geleden. Je ligt maar wakker, piekert, bent boos en de volgende dag ook nog doodmoe en dat wil je pertinent anders.

boos-stress

Ben je vaak boos of heb je een kort lontje?

Je voelt eigenlijk altijd ontevredenheid en boosheid. Je wordt moe van je eigen gemopper op alles en iedereen om je heen. Dit is niet fijn!

Wat goed dat je hier bent!

De eerste stap zetten naar geschikte hulp is niet eenvoudig, maar gaat je veel opleveren.

Wie zijn wij?

Meulenberg Training & Coaching richt zich volledig op (praktische) hulp bij stress en burn-out. Zogezegd: We doen niks anders!

We zijn dus echt een expert op ons vakgebied! De positieve effecten van deze focus zien we dagelijks terug. Met succes hebben we duizenden mensen geholpen om van stress en (langdurige) burn-out af te komen.

Eigen ervaring

Vrijwel alle coaches die voor Meulenberg Training & Coaching werken hebben een eigen ervaring met zeer hevige stress of burn-out. Het voordeel voor jou? Je wordt direct begrepen!

Onze aanpak is warm, praktisch en empathisch. We zorgen ervoor dat je de juiste handvaten krijgt om op een gezonde, warme manier echt te herstellen!

 

Coaching burn out Nederland
Een team van ervaren burn-out coaches, actief in heel Nederland!

We delen onze ervaring graag met jou!

Met onze persoonlijke ervaring, onze enorme schat aan kennis en kunde en daarbij de jarenlange opleidingen die alle coaches van Meulenberg Training & Coaching hebben genoten, staan we voor je klaar.

Je hoeft het wiel dus niet opnieuw uit te vinden, je hoeft ook niet alles zelf te doen, maar je mag nu terugvallen op de gezonde expertise van een ervaren coach.

Onze missie? Een beter leven na je burn-out!

Een beter leven na je burn-out lijkt nu misschien nog heel ver weg, maar wij gaan je helpen om de negatieve ervaring van een burn-out om te zetten in een kracht. Honderden mensen gingen je voor, ben jij de volgende?

Dit mag je verwachten:

Het gaat om jou

Het gaat om jou

Ja, je hebt teveel uitgedeeld en te weinig om jezelf gedacht, maar nu gaat het echt even om jou! 
Jij staat centraal in onze coachingsgesprekken. Het is nu tijd om aan jezelf te denken en te gaan herstellen. 
We coachen altijd buiten. De frisse lucht en de beweging zijn fantastische instrumenten om je stress te doen afnemen en je hoofd leeg te maken.
De instrumenten die we inzetten helpen je met een nieuwe blik naar jezelf te kijken. Ze helpen je om nieuwe vaardigheden te leren waar je voor de rest van je leven wat aan hebt. 
Als het te lastig is voor je om naar een geschikte plek te komen waar je gecoacht kunt worden, halen we je thuis op. We snappen je situatie, we zaten er ooit zelf ook in…

Praktische hulp

Praktisch

Heb je weleens ervaren dat je hele vage tips kreeg om van je burn-out af te komen? Tips waarvan je dacht: ‘oke, en wat moet ik hier nou mee?’ 
Wij houden er niet van. We houden van een krachtige, praktische, maar wel hele warme en empathische aanpak. Zo eentje waarbij je je vertrouwd voelt, maar wel dat je er wel degelijk veel aan hebt. 
We helpen je om je leven weer stevig neer te zetten. Je krijgt hulp bij voeding, slaap, ademhaling en lichaamshouding. Natuurlijk zal je van tijd tot tijd een liefdevolle spiegel voorgehouden krijgen.

Het gevolg? Je krijgt al snel weer grip op je leven en de weg naar herstel is ingezet. 
Heb je ons tussen de sessies door een keer nodig? We reageren op werkdagen altijd binnen 24 uur op je vragen! We snappen namelijk dat je niet alleen ziek bent tijdens de sessies.

Wat we voor jouw situatie kunnen doen? 

coaching-burnout-review

‘Door buiten te zijn en door fysieke inspanning te combineren met gesprekken en oefeningen ben ik een enorm stuk verder geraakt op mijn zoektocht naar balans in het leven. Met dank aan mijn coach!’

Hans, 55+, hevige stress

Maak kennis met Anja

Anja volgde een traject bij ons. ‘Ik was het zenuwcentrum van ons gezin, ik had een eigen bedrijf en wilde alles goed doen. Alles moest goed lopen, ik was verknocht aan mijn to-do-lijstjes en zo vulde ik mijn dag. Ik vergat mijzelf, liep mijzelf voorbij en was een absolute controlfreak. Fysiek had ik last van vermoeidheid, concentratieproblemen, vergeetachtig, een dof gevoel in mijn hoofd en maag en darmproblemen. Ik ging steeds harder lopen om te bewijzen dat het wel meeviel en dat ik het wel kon.

Na verloop van tijd kon ik niet meer: het moest anders.

Hulp gezocht en gevonden!

Ik waardeer oprecht van mezelf, dat ik een goede coach heb gezocht om me te begeleiden bij m’n herstel. Dat ik de moed heb gehad om in te zien dat ik niet meer terug wil naar mijn huidige functie en werkgever. Ook dat ik eindelijk professionele hulp heb gezocht voor mijn depressieve gevoelens, die ik al jaren heb. Dat ik ben gaan hardlopen, nieuwe contacten aanga en familie en vrienden durf te vertellen hoe het echt met mij is (ook als is het niet goed).

Begrip?

Een burn-out is voor de buitenwereld niet altijd makkelijk te begrijpen. Het is daarom zo ontzettend belangrijker dat er iemand is die jou begrijpt. Alle coaches in van Meulenberg Training & Coaching hebben specifiek hun ervaring met burn-out. Naast al onze kennis en ervaring is dat een essentiële factor in onze coaching

Het proces dat je aangaat is er eentje met pieken en dalen. Dat weten wij maar al te goed! Juist daarom is het zo belangrijk om goede begeleiding te hebben. Iemand die weet wat je doormaakt. Dit helpt je om zo snel en zo goed mogelijk uit je burn-out te komen!

Tijdens dit traject ga je (terug) naar het mooie mens dat je van binnen bent, durf je uniek te zijn en leer je weer te genieten van het leven. 

Deze mensen gingen je voor:

In het begin van mijn traject, durfde ik geen auto meer te rijden vanwege mijn paniekaanvallen. Gaandeweg mijn herstel slaagde ik hier stapje voor stapje weer in. Ik kon me niet voorstellen dat dit ooit over zou gaan, maar mijn coach heeft me hier geweldig in geholpen. 

Ik werk weer fulltime, weet waar mijn grenzen liggen en ik kan weer genieten. 
Jaap
leidinggevende
Ik had nooit gedacht dat ik burnout zou gaan. Het leek zo ver van mijn bed. Toen ik omviel zat ik binnen en leek de wereld om me heen in te storten. De eerste maanden heb ik zelf door geploeterd, maar mijn echte herstel begon pas toen ik mijn coach inschakelde. Praktische oefeningen zorgden ervoor dat ik stevig tot nadenken werd aangemoedigd. Dit heeft me echt geholpen er weer bovenop te komen
Marjolein
Lerares
Ik vreesde dat mijn eigen bedrijf failliet zou gaan als ik zou uitvallen. De vrees werd waarheid en ik moest zo snel mogelijk weer aan het werk. De adequate aanpak van mijn coach heeft me geholpen op het juiste spoor te belanden en dit ook vol te houden. Mijn bedrijf is er nog, maar het belangrijkste is dat ik mijn eigen leven leef, in plaats dat van een ander. 
Gert
zelfstandige

Het resultaat van onze burn-out coaching?

  • Je leert jezelf 100% kennen en je durft hiervoor te staan 
  • Je bent autonoom en durft te staan voor jezelf
  • Je voelt je fit en energiek en je hebt zin in je leven 
  • Je voelt je assertief en krachtig
  • Je voelt grenzen aan, en durft ze ook aan te geven.
  • In de rest van je leven kun je altijd weer teruggrijpen op de praktische oefeningen
  • Je kunt van jezelf houden en daardoor ook van de mensen om je heen
  • Je hebt grip op je leven en doet wat goed is voor je

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

‘Geleerd om met stress om te gaan’

‘Na 8 keer trainen met mijn coach heb ik geleerd met stress om te gaan en het niet langer een storende factor in mijn leven te laten zijn. Hij laat je op een praktijk gerichte, moderne en actieve wijze inzien hoe je stress de baas kan zijn. Ik raad zijn trainingen aan iedereen aan’
Hannah, 19 jr, burnout

‘Doeltreffende begeleiding deed mij goed’

‘In het begin van mijn burnout zat ik thuis en wist ik niet meer wat ik moest doen. Ik kon alleen nog maar op de bank zitten of in mijn bed liggen. Uiteindelijk ben ik teruggekeerd op een andere werkplek. Deze doeltreffende begeleiding heeft me echt goed gedaan”
Berend, 38jr, burnout

Veel gestelde vragen

Nee: mits je maar gedoseerd en verstandig beweegt, helpt beweging enorm bij het herstel van burn-out. Om de beweging geschikt te houden, doe je er verstandig aan eerst alleen samen met je coach te bewegen.

Nee: Een burn-out blijft natuurlijk altijd een herinnering, maar dat betekent niet dat je er ook last van hoeft te houden. Je coach helpt je om deze herinnering als ankerpunt in te gaan stellen zodat je een leven krijgt dat veel meer echte inhoud heeft als voor je burn-out.

Nee: de lengte van een burn-out varieert inderdaad, maar je coach zal je helpen om op het juiste herstel-spoor te komen om effectief te gaan herstellen. Helaas zien we regelmatig mensen die met niet gespecialiseerde hulp jarenlang lopen te kwakkelen. Dit is dus zeker niet nodig!

Zeer zeker niet waar: Enkel de allerbeste doorzetters krijgen een burn-out! We zien dagelijks enorme doorzetters die altijd voor hun omgeving fantastisch zijn geweest.

Nee: Sterker nog: de bewezen aanpak van buiten, beweging en coaching is beproefd. Het binnen zitten en praten zonder te bewegen doet afbreuk aan het herstel. Trouwens: Veel van onze coaches hebben een psychologische achtergrond. Het beste van alle werelden.

Wij stellen samen met jou een plan van aanpak op. Bedenk dit: Ziekteverzuim kost minimaal €250,- per dag. De kosten van dit traject zijn een fractie van de kosten van een burnout (gemiddeld €75.000,-) Denk aan gevolgen als: Verlies van kennis en kunde door het ziekteverzuim en overbelasting op collega’s omdat het werk gedaan moet worden. We maken een concreet plan van aanpak waardoor een werkgever weet waar hij/zij aan toe is. Voor de werkgever geldt heel simpel: hoe sneller jij herstelt van je burnout hoe beter dit is!

Uiteraard helpen we je hierbij.