arrow_drop_up arrow_drop_down
Individuele burnoutcoaching

Individuele coaching bij burn-out & stress

Reken definitief af met je burnout!

Video Aspect Ratio: 4:1

Individuele coaching bij burnout

Reken definitief af met je burnout!

Team coaches

goed opgeleid, actief in heel Nederland!

Altijd buiten

basispijlers zijn: in de natuur en in beweging

800+

mensen die we momenteel coachen

Ben je hier he-le-maal klaar mee?

Irriteer je je aan je partner om je omgeving?

Je irriteert je mateloos aan je partner, alles is je te veel. Je wilt er wel van genieten maar het lukt simpelweg niet.

Genieten van de kinderen, ho maar!

Het lukt je niet meer om te genieten van het spelen met de kinderen. Na een werkdag of een gewone dag is het je simpelweg te veel!

Loop je rond met een zwaar gevoel?

Lachen en spelen? Hoe voelt dat ook alweer? Je dagen zijn gevuld met mist en een zwaar gevoel. Wat zou je dit graag anders zien!

Ben je niet meer in staat om te genieten

Genieten van de kleine dingen zit er niet in. Je bent alleen maar bezig met 'hoe je van dit nare gevoel' afkomt. Wat zou je graag even zorgeloos zijn.

Een nacht doorslapen?Kon je dat maar!

Een nacht goed doorslapen lijkt eeuwen geleden. Je ligt maar wakker, piekert, bent boos en de volgende dag ook nog doodmoe en dat wil je pertinent anders.

Ben je altijd maar boos of geïrriteerd?

Je voelt eigenlijk altijd ontevredenheid en boosheid. Je wordt moe van je eigen gemopper op alles en iedereen om je heen. Dit is niet fijn!

  Wat goed dat je hier bent!   

Het is niet makkelijk om te erkennen dat je een burnout hebt en dat hier (wellicht) hulp bij zoekt.

Hi, ik ben Ruud 

In deze fase van mijn leven sta ik volop in mijn kracht. Samen met mijn vrouw heb ik vier kinderen waar ik supertrots op ben. Daarnaast heb ik een bedrijf wat fantastisch loopt en waar ik veel voldoening uit haal.


Dit was vijftien jaar geleden wel anders. Op mijn 19e belandde ik in een heftige burnout. Ik kon he-le-maal niks meer en was letterlijk opgebrand. Twee studies, 20 uur werken, sporten op Nederlands niveau, een eiwit intolerantie (lichamelijke malheur) en een wil om altijd maar door te gaan en er voor mensen te zijn, zorgden ervoor dat ik met hartklachten en uitvallende ledematen in het ziekenhuis terecht kwam.null

Zo verliep mijn weg naar herstel

De weg naar herstel heeft bij mij 2 jaar geduurd, en nog altijd is de angst om weer ziek te worden aanwezig. De 2 jaar stonden bol van het vallen, opstaan, nogmaals heel hard vallen, etc. Maar telkens landde ik wat zachter en begon te snappen dat het allemaal niet zo lukte als ik het graag wilde. 


Ik leerde dat:

  • ik beter voor mijzelf moest zorgen
  • dat mijn energieniveau niet oneindig is
  • mijn basis goed in orde moest zijn om beter te worden

Langzaam kreeg ik weer plezier in de dingen die ik deed. 

Wat ik kan ... kan jij ook! En wij helpen je ...

Meulenberg Training en Coaching verzorgt met een team van vakkundige coaches begeleiding bij burnout. Samen met een team van goed opgeleide, menselijke coaches helpen wij mensen die vastlopen in het dagelijks leven door stress en burnout. Wij zijn met ons team actief in heel Nederland. Dit betekent dat waar je ook woont, je altijd geholpen wordt!

Iedere coach uit mijn team wordt blij wanneer hij/zij ziet dat jij groeit door onze coaching

Even superconcreet: dit mag je verwachten

Burnout herstellen in de natuur

We gaan naar buiten

Ondanks dat je weet dat het goed is om naar buiten te gaan lijkt het soms makkelijker om binnen te blijven. Wij nemen je mee naar buiten, de natuur in. Frisse lucht, zon en wind maken dat je even stopt met denken. 

Zeker wanneer je naast je burn-out ook last hebt van angst, paniek of hyperventilatie, is het bos een zeer geschikte plek om je hoofd leeg te maken.

Als het te lastig is voor je om naar een geschikte plek te komen waar je gecoacht kunt worden, halen we je thuis op.

Burnout en stresscoaching Meulenberg Training & Coaching

We brengen de basis op orde

We helpen je om je leven in basis weer stevig neer te zetten. Je krijgt hulp bij voeding, slaap, ademhaling en lichaamshouding. Ook krijg je praktische handvatten aangereikt die je eenvoudig in je dagelijks leven toepast. Zo kom je al heel snel weer wat beter in je vel te zitten en krijg je weer grip op je eigen leven.

Heb je ons tussen de sessies door een keer nodig? We reageren altijd binnen 24 uur op je vragen! We snappen namelijk dat je niet alleen ziek bent tijdens de sessies.

Wil je (vrijblijvend) kennismaken?

Help!

'Moet ik dan gaan hardlopen?' vroeg een klant zich af. We zullen je geruststellen: nee, dat moet niet. Onze aanpak is gericht op beweging, niet op sport. We nemen je mee naar buiten en gaan aan de slag. De duizenden mensen die je voorgingen, onderkennen deze zeer succesvolle aanpak!

Coach burnout gezocht

'Door buiten te zijn en door fysieke inspanning te combineren met gesprekken en oefeningen ben ik een enorm stuk verder geraakt op mijn zoektocht naar balans in het leven. Met dank aan Ruud!'

Hans, 55+, hevige stress

Maak kennis met Anja ...

Anja volgde een traject bij ons. 'Ik was het zenuwcentrum van ons gezin, ik had een eigen bedrijf en wilde alles goed doen. Alles moest goed lopen, ik was verknocht aan mijn to-do-lijstjes en zo vulde ik mijn dag. Ik vergat mijzelf, liep mijzelf voorbij en was een absolute controlfreak. Fysiek had ik last van vermoeidheid, concentratieproblemen, vergeetachtig, een dof gevoel in mijn hoofd en maag en darmproblemen. Ik ging steeds harder lopen om te bewijzen dat het wel meeviel en dat ik het wel kon. 


Na verloop van tijd kon ik niet meer: het moest anders

... mezelf leren accepteren

Anja volgde een coachingstraject bij één van onze coaches. Ze deelt graag met je wat haar dit opleverde.


'Ik waardeer oprecht van mezelf, dat ik een goede coach heb gezocht om me te begeleiden bij m’n herstel. Dat ik de moed heb gehad om in te zien dat ik niet meer terug wil naar mijn huidige functie en werkgever. Ook dat ik eindelijk professionele hulp heb gezocht voor mijn depressieve gevoelens, die ik al jaren heb. Dat ik ben gaan hardlopen, nieuwe contacten aanga en familie en vrienden durf te vertellen hoe het echt met mij is (ook als is het niet goed).

Even tussen ons ...

Even tussen ons: een burn-out is voor de buitenwereld niet altijd makkelijk te begrijpen. Het geeft je het gevoel dat niemand jou begrijpt. Ik richt mij daarom ook even specifiek op jou: alle coaches in mijn team hebben specifiek hun ervaring met burn-out. Naast al onze kennis en ervaring is dat een essentiële factor in onze coaching.


Er is geen eenvoudige manier om dit te zeggen maar je moet aan de slag met jezelf.


Wij beloven we dat we jouw grenzen respecteren. Herstellen is een proces met pieken en dalen. Dat weten wij maar al te goed! Tijdens dit traject ontdek je het geheim van een gebalanceerd leven waarin je leert accepteren dat pieken en dalen erbij horen.

Dit zeggen klanten van ons:

In het begin van mijn traject, durfde ik geen auto meer te rijden vanwege mijn paniekaanvallen. Gaandeweg mijn herstel slaagde ik hier stapje voor stapje weer in. Ik kon me niet voorstellen dat dit ooit over zou gaan, maar mijn coach heeft me hier geweldig in geholpen. 

Ik werk weer fulltime, weet waar mijn grenzen liggen en ik kan weer genieten. 

Burnoutcoach gezocht

Jaap- leidinggevende

Ik had nooit gedacht dat ik burnout zou gaan. Het leek zo ver van mijn bed. Toen ik omviel zat ik binnen en leek de wereld om me heen in te storten. De eerste maanden heb ik zelf doorgeploeterd, maar mijn echte herstel begon pas toen ik mijn coach inschakelde. Praktische oefeningen zorgden ervoor dat ik stevig tot nadenken werd aangemoedigd. Dit heeft me echt geholpen er weer bovenop te komen

Burnoutcoach gezocht

Marjolein- Lerares

Ik vreesde dat mijn eigen bedrijf failliet zou gaan als ik zou uitvallen. De vrees werd waarheid en ik moest zo snel mogelijk weer aan het werk. De adequate aanpak van mijn coach heeft me geholpen op het juiste spoor te belanden en dit ook vol te houden. Mijn bedrijf is er nog, maar het belangrijkste is dat ik mijn eigen leven leef, in plaats dat van een ander. 

Burnoutcoach gezocht

Gert - zelfstandige

Dit is wat jij jezelf gunt door te kiezen voor coaching bij burnout:

✓ Rust in je hoofd: reken definitief af met de vicieuze cirkels waar je in ronddraait.

✓ Ontdek waarom voor jezelf zorgen zo ontzettend belangrijk is

✓ Leer weer te genieten van de kleine dingen

✓ De relatie met jouw partner, kinderen en/of vrienden til je naar een hoger level

✓ Je neemt definitief afscheid van de onrust in je lijf

✓ Zo richt je jouw leven in op een manier die helemaal bij jou past

✓ Hoe je een structuur opbouwt die energie geeft in plaats van energie kost

✓ Neem afscheid van frustratie, irritatie en een kort lontje.

✓ Een verademing, je slaapt hele nachten door en ben weer uitgerust en fit

'Geleerd om met stress om te gaan'

'Na 8 keer trainen met Ruud heb ik geleerd met stress om te gaan en het niet langer een storende factor in mijn leven te laten zijn. Ruud laat je op een praktijk gerichte, moderne en actieve wijze inzien hoe je stress de baas kan zijn. Ik raad zijn trainingen aan iedereen aan'

Begeleiding bij burnout

Hannah, 19 jr, burnout

'Doeltreffende begeleiding deed mij goed'

'In het begin van mijn burnout zat ik thuis en wist ik niet meer wat ik moest doen. Ik kon alleen nog maar op de bank zitten of in mijn bed liggen. Uiteindelijk ben ik teruggekeerd op een andere werkplek. Deze doeltreffende begeleiding heeft me echt goed gedaan"

Begeleiding bij burnout

Berend, 38jr, burnout

Gun jij jezelf de stap naar een leven zonder burnout? 

Individuele coaching bij burnout

Is het niet zo dat inspanning bij burnout teveel uitput?

Niet waar: mits je maar gedoseerd en verstandig beweegt, helpt beweging enorm bij het herstel van burnout. Om de beweging geschikt te houden, doe je er verstandig aan eerst alleen samen met je coach te bewegen.

Houd ik voor altijd last van een burnout?

Niet waar: Een burnout blijft natuurlijk altijd een herinnering, maar dat betekent niet dat je er ook last van hoeft te houden. Je coach helpt je om deze herinnering als ankerpunt in te gaan stellen zodat je een leven krijgt dat veel meer echte inhoud heeft als voor je burnout.

Duurt een burnout minimaal 2 jaar?

Niet waar: de lengte van een burnout varieert inderdaad, maar je coach zal je helpen om op het juiste herstel-spoor te komen om effectief te gaan herstellen. Helaas zien we regelmatig mensen die met niet gespecialiseerde hulp jarenlang lopen te kwakkelen. Dit is dus zeker niet nodig!

Komt een burnout alleen voor bij zwakke mensen?

Zeer zeker niet waar: Enkel de allerbeste doorzetters krijgen een burnout! We zien dagelijks enorme doorzetters die altijd voor hun omgeving fantastisch zijn geweest.

Moet ik voor een burnoutbehandeling naar de psycholoog?

Niet waar. Sterker nog: de bewezen aanpak van buiten, beweging en coaching is beproefd. Het binnen zitten en praten zonder te bewegen doet afbreuk aan het herstel. Trouwens: Veel van onze coaches hebben een psychologische achtergrond. Het beste van alle werelden.

Hoe zit het wanneer ik als werknemer mijn traject via de werkgever wil laten verlopen?

Wij stellen samen met jou een plan van aanpak op. Bedenk dit: Ziekteverzuim kost minimaal €250,- per dag. De kosten van dit traject zijn een fractie van de kosten van een burnout (gemiddeld €75.000,-) Denk aan gevolgen als: Verlies van kennis en kunde door het ziekteverzuim en overbelasting op collega's omdat het werk gedaan moet worden. We maken een concreet plan van aanpak waardoor een werkgever weet waar hij/zij aan toe is. Voor de werkgever geldt heel simpel: hoe sneller jij herstelt van je burnout hoe beter dit is!


Uiteraard helpen we je hierbij.

Cookies