Coaching bij burn-out

Wil je weten wat we voor je kunnen doen?

Coaches

Goed opgeleid, actief in heel Nederland!

Altijd buiten

Altijd in de natuur en
in beweging

1000+

Mensen die we momenteel
coachen

Herken je dit?

Wat goed dat je hier bent!
De eerste stap zetten naar geschikte hulp is niet eenvoudig. Maar het is wel verstandig!

Wie ben ik?

Ik ben Ruud Meulenberg, in de huidige fase van mijn leven sta ik volop in mijn kracht. Samen met mijn vrouw heb ik vier kinderen waar ik supertrots op ben. 

Dat is alleen niet altijd zo geweest…. Op mijn 19e belandde ik in een heftige burnout. Ik kon he-le-maal niks meer en was volledig opgebrand. Twee studies, 20 uur werken, sporten op Nederlands niveau, een eiwit intolerantie (lichamelijke malheur) en een wil om altijd maar door te gaan en er voor mensen te zijn, zorgden ervoor dat ik met hartklachten en uitvallende ledematen in het ziekenhuis terecht kwam….

Het kostte moeite, maar het is wel gelukt!

De weg naar herstel heeft bij mij 2 jaar geduurd en lang is de angst om weer ziek te worden aanwezig geweest. De 2 jaar stonden bol van het vallen, opstaan, nogmaals heel hard vallen, etc. Maar telkens landde ik wat zachter en begon te snappen dat het allemaal niet zo lukte als ik het graag wilde. 

Ik leerde dat:

 • ik beter voor mijzelf moest zorgen
 • dat mijn energieniveau niet oneindig is
 • mijn basis goed in orde moest zijn om beter te worden
 • ik mocht genieten van het unieke mens dat ik ben

Langzaam kreeg ik weer plezier in de dingen die ik deed. 

En dat deel ik nu met jou!

Met mijn ervaring en opleiding heb ik Meulenberg Training en Coaching opgericht. Samen met een team van vakkundige coaches begeleiden we nu meer dan 1000 mensen bij burn-out. Wij zijn met ons team actief in heel Nederland. Dit betekent dat waar je ook woont, je altijd geholpen kunt worden.

Onze missie? 
Een beter leven na je burn-out. De (negatieve) ervaring die je hebt opgedaan omzetten in een kracht. Het kan, honderden mensen zijn je reeds voorgegaan.

Even heel concreet: dit mag je verwachten

Wat we voor jouw situatie kunnen doen? 

Maak kennis met Anja

Anja volgde een traject bij ons. ‘Ik was het zenuwcentrum van ons gezin, ik had een eigen bedrijf en wilde alles goed doen. Alles moest goed lopen, ik was verknocht aan mijn to-do-lijstjes en zo vulde ik mijn dag. Ik vergat mijzelf, liep mijzelf voorbij en was een absolute controlfreak. Fysiek had ik last van vermoeidheid, concentratieproblemen, vergeetachtig, een dof gevoel in mijn hoofd en maag en darmproblemen. Ik ging steeds harder lopen om te bewijzen dat het wel meeviel en dat ik het wel kon.

Na verloop van tijd kon ik niet meer: het moest anders.

mezelf leren accepteren

Anja volgde een coachingstraject bij één van onze coaches. Ze deelt graag met je wat haar dit opleverde.

‘Ik waardeer oprecht van mezelf, dat ik een goede coach heb gezocht om me te begeleiden bij m’n herstel. Dat ik de moed heb gehad om in te zien dat ik niet meer terug wil naar mijn huidige functie en werkgever. Ook dat ik eindelijk professionele hulp heb gezocht voor mijn depressieve gevoelens, die ik al jaren heb. Dat ik ben gaan hardlopen, nieuwe contacten aanga en familie en vrienden durf te vertellen hoe het echt met mij is (ook als is het niet goed).

Tussen ons gesproken…

Begrip

Een burn-out is voor de buitenwereld niet altijd makkelijk te begrijpen. Het is daarom zo ontzettend belangrijker dat er iemand is die jou begrijpt

Alle coaches in ons team hebben specifiek hun ervaring met burn-out. Naast al onze kennis en ervaring is dat een essentiële factor in onze coaching

Het proces dat je aangaat is er eentje met pieken en dalen. Dat weten wij maar al te goed! Juist daarom is het zo belangrijk om goede begeleiding te hebben. Dit helpt je om zo snel en zo goed mogelijk uit je burn-out te komen!

Tijdens dit traject ga je (terug) naar het mooie mens dat je van binnen bent, durf je uniek te zijn en leer je weer te genieten van het leven. 

Deze mensen gingen je voor

In het begin van mijn traject, durfde ik geen auto meer te rijden vanwege mijn paniekaanvallen. Gaandeweg mijn herstel slaagde ik hier stapje voor stapje weer in. Ik kon me niet voorstellen dat dit ooit over zou gaan, maar mijn coach heeft me hier geweldig in geholpen. 

Ik werk weer fulltime, weet waar mijn grenzen liggen en ik kan weer genieten. 
Jaap
leidinggevende
Ik had nooit gedacht dat ik burnout zou gaan. Het leek zo ver van mijn bed. Toen ik omviel zat ik binnen en leek de wereld om me heen in te storten. De eerste maanden heb ik zelf door geploeterd, maar mijn echte herstel begon pas toen ik mijn coach inschakelde. Praktische oefeningen zorgden ervoor dat ik stevig tot nadenken werd aangemoedigd. Dit heeft me echt geholpen er weer bovenop te komen
Marjolein
Lerares
Ik vreesde dat mijn eigen bedrijf failliet zou gaan als ik zou uitvallen. De vrees werd waarheid en ik moest zo snel mogelijk weer aan het werk. De adequate aanpak van mijn coach heeft me geholpen op het juiste spoor te belanden en dit ook vol te houden. Mijn bedrijf is er nog, maar het belangrijkste is dat ik mijn eigen leven leef, in plaats dat van een ander. 
Gert
zelfstandige

Het resultaat van onze burn-out coaching?

 • Je leert jezelf 100% kennen en je durft hiervoor te staan 
 • Je voelt je fit en krachtig en je hebt zin in je leven 
 • Je voelt je assertief en krachtig
 • Je voelt grenzen aan, en durft ze ook aan te geven.
 • In de rest van je leven kun je altijd weer teruggrijpen op de praktische oefeningen
 • Je kunt van jezelf houden en daardoor ook van de mensen om je heen
 • Je hebt je verleden achter je gelaten en je kunt met een blij hoofd de toekomst in! 

Stuur een mail met jouw situatie naar info@ruudmeulenberg.nl of vul het formulier in.

‘Geleerd om met stress om te gaan’

‘Na 8 keer trainen met Ruud heb ik geleerd met stress om te gaan en het niet langer een storende factor in mijn leven te laten zijn. Ruud laat je op een praktijk gerichte, moderne en actieve wijze inzien hoe je stress de baas kan zijn. Ik raad zijn trainingen aan iedereen aan’
Hannah, 19 jr, burnout

‘Doeltreffende begeleiding deed mij goed’

‘In het begin van mijn burnout zat ik thuis en wist ik niet meer wat ik moest doen. Ik kon alleen nog maar op de bank zitten of in mijn bed liggen. Uiteindelijk ben ik teruggekeerd op een andere werkplek. Deze doeltreffende begeleiding heeft me echt goed gedaan”
Berend, 38jr, burnout

Veel gestelde vragen

Niet waar: mits je maar gedoseerd en verstandig beweegt, helpt beweging enorm bij het herstel van burn-out. Om de beweging geschikt te houden, doe je er verstandig aan eerst alleen samen met je coach te bewegen.

Niet waar: Een burn-out blijft natuurlijk altijd een herinnering, maar dat betekent niet dat je er ook last van hoeft te houden. Je coach helpt je om deze herinnering als ankerpunt in te gaan stellen zodat je een leven krijgt dat veel meer echte inhoud heeft als voor je burn-out.

Niet waar: de lengte van een burn-out varieert inderdaad, maar je coach zal je helpen om op het juiste herstel-spoor te komen om effectief te gaan herstellen. Helaas zien we regelmatig mensen die met niet gespecialiseerde hulp jarenlang lopen te kwakkelen. Dit is dus zeker niet nodig!

Zeer zeker niet waar: Enkel de allerbeste doorzetters krijgen een burn-out! We zien dagelijks enorme doorzetters die altijd voor hun omgeving fantastisch zijn geweest.

Niet waar. Sterker nog: de bewezen aanpak van buiten, beweging en coaching is beproefd. Het binnen zitten en praten zonder te bewegen doet afbreuk aan het herstel. Trouwens: Veel van onze coaches hebben een psychologische achtergrond. Het beste van alle werelden.

Wij stellen samen met jou een plan van aanpak op. Bedenk dit: Ziekteverzuim kost minimaal €250,- per dag. De kosten van dit traject zijn een fractie van de kosten van een burnout (gemiddeld €75.000,-) Denk aan gevolgen als: Verlies van kennis en kunde door het ziekteverzuim en overbelasting op collega’s omdat het werk gedaan moet worden. We maken een concreet plan van aanpak waardoor een werkgever weet waar hij/zij aan toe is. Voor de werkgever geldt heel simpel: hoe sneller jij herstelt van je burnout hoe beter dit is!

Uiteraard helpen we je hierbij.