Voorkom (langdurige) uitval

Coaching voor ondernemers

80% van de ondernemers

Werkt meer dan 40 uur per week.

59% van de ondernemers

Maakt zich zorgen om het inkomen.

75% van de ondernemers

Heeft een gezin naast zijn bedrijf.

63% van de ondernemers

Is bang arbeidsongeschikt te raken.

Herken je dit?

Altijd maar werk

Altijd maar werk

Je bent altijd aan het werk. En met altijd bedoelen we ook altijd. Of je nu letterlijk werkt of er alleen in gedachten mee bezig bent. Loslaten vind je lastig.

Pleasend

Pleasend

Jij (en de organisatie) bent te vriendelijk. Je geeft veel toe in uren en omzet doordat je niet duidelijk communiceert en geen heldere grenzen neerzet.

Je ziet zoveel kansen

Je ziet zoveel kansen

Je ziet elke dag weer zo waanzinnig veel kansen dat je er bijna in verzuipt. Creativiteit is een grote kracht maar ook een grote valkuil.

Medewerkers lastig

Medewerkers, lastig?

Het aansturen van medewerkers blijft altijd lastig omdat het ook zorgt voor een hoop gedoe en zorgen.

Jouw gezin

Jouw gezin

Jouw gezin lijdt onder het feit dat je ondernemer bent. Echt vrije tijd is vaak lastig te vinden en al snel ben je in je privé tijd ook bezig met werk.

Brandjes blussen

Brandjes blussen

Doe je niet anders dan brandjes blussen op de zaak? Je komt niet meer toe aan je core business omdat je continue brandjes blust in relatie tot klanten en medewerkers.

Moeite met loslaten

Moeite met loslaten

Heb je moeite om zaken te delegeren en los te laten omdat je het liefst zou zien dat medewerkers precies zo zouden werken als jij dit voor ogen hebt?

Geen plezier meer

Geen plezier meer

Het werk loopt je simpelweg over de schoenen. Je kunt het niet behappen en je haalt er ook geen plezier meer uit. Dit is niet waarom je ooit bent begonnen.

Strategie en structuur

Strategie en structuur

Je mist de strategie en de structuur om hele concrete stappen te zetten met je bedrijf. Je belandt makkelijk in de waan van de dag.

Van een ondernemer, voor een ondernemer!

COach ondernemer burn out stress
De coaches van Meulenberg zijn zelf ook ondernemer!

Dit is onze ervaring

Veel van de coaches van Meulenberg Training & Coaching zijn zelf ondernemer of hebben ervaring in stevige, leidinggevende functies. Je hoeft ze dus niet uit te leggen hoe het is om dagelijks ‘met je kop in de wind te staan’ en altijd verantwoordelijk te zijn voor je eigen bedrijf.

Vrijwel iedere ondernemer is gaan ondernemen om meer vrijheid te hebben, maar al snel worden ze ingehaald door de werkelijkheid en wordt energie vervangen door stress.

Wil je terug naar de vrijheid, meer grip op je leven en bedrijf, maar ook tijd voor gezin en hobby’s?

Wat mag je dan verwachten?

Jij als mens

Jij als mens (persoonlijke ontwikkeling)

Wanneer je stress of burn-out wilt oplossen als ondernemer, dan sta je als mens centraal. Wie ben je? Wat kun je? Waar krijg je energie van? Vervolgens helpen we je een positief zelfbeeld op te bouwen, stevig in je schoenen te staan en weerbaar te worden. Je wordt een kapitein die ook wilde zeeën kan bevaren. 

Jij als ondernemer

Jij als ondernemer (professionele ontwikkeling)

Hoe kun je nou dichtbij jezelf blijven als ondernemer? Jouw unieke persoonlijkheid maakt wie je bent, ook als ondernemer. Hoe meer dit synchroniseert, hoe beter je het doet als ondernemer, maar nu zonder stress. Je krijgt het gevoel dat het vanzelf gaat en je hebt plezier in wat je doet. 

Jouw bedrijf

Jouw bedrijf (profileren en positionering)

In hoeverre past jouw bedrijf eigenlijk bij jouw persoonlijkheid? Hoe verhoud je je tot je klanten en / of personeelsleden? Wellicht moeten we wat moedige stappen zetten, maar dat hoeft niet allemaal tegelijk. Een gezonde basis zorgt ervoor dat je steeds authentieker wordt.

Jouw medewerkers

Jouw medewerkers (juiste mensen + aansturing)

Heb je eigenlijk wel de juiste mensen aan boord? Hoe kun je ze verder opleiden zodat je taken kunt gaan delegeren? Een praktische hulp om niet zelf telkens de kar te moeten trekken. Veel ondernemers zijn verbaasd over wat hun werknemers blijken te kunnen. 

Jouw onderneming ademt jouw persoonlijkheid

Het is daarom belangrijk om te starten bij jouzelf als ondernemer. Ken je jouw eigen unieke persoonlijkheid goed? Dan ben je ook in staat een uniek bedrijf neer te zetten en je eigen, stressvrije koers te varen. 

Het verschil met je concurrent is direct gemaakt!

Dit levert het op:

Je houdt tijd over

Je houdt tijd over

Je maakt minder uren omdat je efficiënter en gerichter werkt. Dat betekent meer tijd voor jezelf, je gezin, hobby’s en sport.

Zekerheid

Zekerheid

Je creëert een hele stevige basis onder je onderneming. Je bent zeker van jezelf en over de toekomst van je onderneming.

Je hebt weer plezier

Je hebt weer plezier

Je komt weer toe aan de dingen waar je goed in bent. Ondernemen, je core business en nieuwe plannen uitwerken.

Durven delegeren

Durven delegeren

Je durft te delegeren en los te laten en je hebt niet meer het gevoel dat je alles zelf moet doen.

Jij bepaalt de koers

Jij bepaalt de koers

Jij bepaalt de koers binnen de organisatie. Dat wil zeggen dat jij leidend bent in plaats van de klanten.

Energie (je hebt weer zin)

Energie (je hebt weer zin)

Je hebt weer zin om aan de slag te gaan. ’s Morgens vol energie uit bed stappen, zin om de dag te beginnen.

We leren je graag kennen

Om je te helpen leren we je graag kennen. Zet jij de eerste stap?

Het is voor mij niet altijd makkelijk geweest om medewerkers te gaan vertrouwen en taken te gaan delegeren. Stapje voor stapje heb ik dit weten te leren en nog val ik weleens terug. De praktische hulp heeft me inzicht gegeven dat het anders kan, dat je niet overal bovenop hoeft te zitten. Eigenlijk draait mijn bedrijf nu beter dan voorheen. 
Jeroen
Eindelijk heb ik de stappen durven zetten die ik altijd al wou maken. Het voelde voor het eerst dat ik het ook mocht
Eduard
Ik ben niet meer de hele dag aan het brandjes blussen. Mijn bedrijf draait door, ook als ik er niet ben. Veel relaxter! Ik kan nu vaker het bedrijf even uitzetten, een gezonde afstand nemen en zodoende ook beter analyseren wat ikzelf en mijn bedrijf nodig heeft. Ik heb de inzichten met velen in het bedrijf gedeeld. We spreken elkaar nu aan op stresssignalen. Een gezonde geest, in een gezond lijf. Het levert oprecht enorm veel op.
Jakob, 50 personeelsleden