Marc: Leuk om kennis te maken

Ik ben Marc, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Marc

‘’Ik coach je van klacht naar kracht!’’

Leven vanuit de situatie die er is. Dat is mijn motto en dus coach ik ook vanuit de situatie die er is. Eerst accepteren wat er is om vervolgens de huidige situatie te gebruiken om een beter leven op te bouwen. Want troost je, geen enkel leven is zonder een vorm van tegenslag. De boel oppakken, oftewel vooruitgang, gaat niet op een passieve wijze, door bijvoorbeeld alleen te zitten, te praten en te luisteren. De boel oppakken gaat vooral door te ervaren, en… te doen! Want juist dat maakt ‘het voelen’ compleet! En dat is essentieel bij het herstellen en het voorkomen van een burn out. Ik weet als geen ander, vanuit mijn eigen burn outs, wat het is om te herstellen van een burn out en van daaruit de beste versie van jezelf te worden.

Nadat ik zelf herstelde van mijn burn outs ben ik mij enorm gaan verdiepen in wat een burn out inhoud, wat het met je doet, hoe je ervan kunt herstellen én sterker nog: hoe een burn out een begin van een veel beter leven is. Mits je je tijdens de burn out op de juiste, professionele manier laat begeleiden. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan dat je je op dit moment kunt voorstellen. Inmiddels ben ik een ‘expert’ in het coachen en begeleiden van mensen met een burn out. Het blijft mij ook enorm fascineren en daardoor heb ik heel sterk de behoefte mezelf te blijven ontwikkelen op dit gebied!

De BERG (Bewegen, Eten, Ruist & Gedrag) methode, met daarbij passende werkvormen, geloof ik helemaal in. Waarom? Omdat ze energierijk zijn! En dat is nu juist de sleutel voor geluk. Al mijn coaching sessies vinden plaats in de buitenlucht. We bewegen in de mooiste natuurgebieden die we rijk zijn. Want buiten staat als een symbool voor ‘vrijheid’ en dat is precies waar we in de sessies naar op zoek gaan: jouw persoonlijke vrijheid en geluk!

Samen aan de slag?

Ben jij van nature een ondernemend type en iemand die echt serieus met zichzelf aan de slag wilt gaan? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Als je graag naar anderen wijst, heb je bij mij niets te zoeken. In de vele coachingstrajecten die ik de afgelopen jaren heb mogen uitvoeren, word ik door de coachées over het algemeen omschreven als iemand met veel begrip en pak ik aanvankelijk de regie. Ik word getypeerd als empathisch en creatief. Velen beschouwen mij als een soort ‘buddy’: iemand die je echt helpt bij de meest praktische zaken in hun burn out, waarbij ik tussen de sessies door ook altijd voor je klaar sta. Ik werk stap voor stap, waarbij ik de successen samen met je benadruk. Tevens kan een partner met zijn of haar vragen altijd bij mij terecht.

Samen met jou ga ik werken aan:

  • Scherp krijgen wie je bent
  • Scherp krijgen wat je kunt
  • Scherp krijgen waar je grenzen liggen
  • Scherp krijgen wat je wilt en wat je tegenhoudt: mijn visie is dan ook dat ‘lef’ het enkelvoud is van ‘leven’!

Met als doelen:

  • Focus hebben
  • Keuzes maken
  • Je daar ten alle tijd goed bij voelen!

Als je klaar bent met ons coachingstraject heb je de ‘tools’ om je goed te voelen en hoop ik dat je in de toekomst er bewust mee bezig blijft zijn. Je moet het dan voor het grootste deel alleen doen! En vergeet niet: je leeft zover ik weet maar één keer, geniet er daarom van!

podcasts

Luister hieronder naar een tweetal podcasts, waarin ik met Ruud Meulenberg spreek over een tweetal gebieden waarin ik mij als mens én coach de laatste tien jaar enorm heb ontwikkeld:

Podcast kwetsbaarheid
Podcast dankbaarheid

Kernwaarden in mijn coaching

Ik help jou graag de veerkracht weer ‘stap voor stap’ te hervinden. Hiervoor heb ik diverse tools in mijn toolbox om jou dat aan te leren. Tijdelijke oplossingen doe ik niet aan, het gaat bij mij om ‘skills for life’. Je moet het tenslotte voor het grootste deel alleen leren doen zodat je zelfstandig veel gelukkiger kunt worden!

Om gecoacht te worden door Marc zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Marc?

Kennismaken met mijn team van experts?