Daniëla: Leuk om kennis te maken

Ik ben Daniëla, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Daniëla

Midden in het centrum van Harderwijk, met natuurlijk de prachtige mogelijkheid om uit te waaieren over water of de prachtige Veluwse bos- en zandgronden, woon ik samen met mijn lieve man en twee fantastische puberzoons. Van het leven genieten doe ik door te wandelen, koken (en ik eet het ook graag op), reizen, muziek luisteren en lezen.

Ervaring:

Met een technische achtergrond, veel commerciële ervaring en liefde voor het opbouwen van relaties in de (aero)space industrie heb ik het aangedurfd mijn hart te volgen en daar te gaan waar anderen me vaak al eerder zagen dan ik zelf: actief als erkend coach en therapeut. Ik heb al veel mensen mogen begeleiden en geniet iedere keer weer als ik zie hoe hun leven blijer, waardevoller en zelfs zinvoller is geworden.

Daniëla als coach

Als coach ben ik er voor jou. En om dat te kunnen doen zie ik jou, hoor ik jou. Oordeelloos. Ik ben nieuwsgierig naar wie jij bent, want jij weet ergens diep van binnen wat je nodig hebt. Je kunt er alleen even niet zo goed bij. Gespecialiseerd in traumabehandeling, relatieproblematiek, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, en natuurlijk stress- en burn-out problematiek. Ik loop letterlijk een stukje van jouw levenspad mee, zodat jij straks weer alleen verder kunt: krachtiger, gelukkiger en vol levenslust!

Kernwaarden in mijn coaching

Geloof in jou! Liefde en oordeelloosheid. Een mooie ontdekkingstocht naar wie jij wilt zijn…. Onderweg confronteer ik je graag als dat nodig is, maar er wordt ook gerelativeerd en gelachen. Zodat de zon weer schijnt!

Wat mensen zeggen over Daniëla

Het was alsof je erbij was geweest

Mijn hulpvraag lag vooral bij mijn werk: spanning, stress, hoge verwachtingen van mijzelf, voldoen aan andermans verwachtingen, geen emoties voelen. Tijdens het traject kwamen we er achter dat de spanning vooral zat in mijn thuissituatie/relatie. Heel diep in mij voelde ik de spanning wel, maar ik durfde niet bij die emotie te komen. Ik kopieerde het gedrag van mijn ouders en dat gaf ik ook weer door aan mijn kinderen. Door het coachingstraject heb ik nieuwe inzichten en handvatten gekregen hoe ik anders op situaties kan reageren.

Je was soms streng en duidelijk naar mij. Dat heeft mij echt geholpen. Ik vond het heel knap dat je situaties van mij thuis zo goed begreep; alsof je er bij was geweest. Je hield mij vaak ‘de spiegel voor’. Als ik er doorheen zat, liet jij mij zien welke stappen ik al had gemaakt. Het meest helpend was, dat we niet stopten bij ‘het weten van het probleem’, maar dat je doorging naar gedragsverandering.

Ik denk nog vaak terug aan: Wat zou Daniëla hierover zeggen. Dit heeft mij na het coachingstraject al verschillende keren geholpen.

e.g.

Niet een uurtje praten, maar echt de tijd nemen!

Ik dacht overal verantwoordelijk voor te zijn. Dit komt doordat ik hoogsensitief ben. En ongemerkt direct weet wat iemand anders nodig heeft en mijzelf uit het oog verlies. Doordat ik de afgelopen jaren in een vervelende situatie heb gezeten, ben ik mijzelf totaal voorbijgelopen.

Voordat ik aan het coach traject begon, dacht ik: ach, ik ben een beetje erg te druk geweest. Wat ook echt klopt, zo ook dat ik geheel niet meer keek wat ik nu echt nodig heb in het leven. Ik was eigenlijk aan de start van dit traject best in een soort van paniek. Ik had al van alles geprobeerd, maar ik voelde me nog steeds rot. Ook kon ik nog steeds na een jaar dat ik ziek werd amper prikkels aan.

Ik heb geleerd dat het je mindset is, terug naar de kern gaan. Jezelf opnieuw leren kennen en voor accepteren voor wat het is. Hoe harder je er tegen vecht, hoe zwaarder en langer het gaat duren. Je hield me een spiegel voor en ik merkt direct dat ik me veilig bij je voelde. Je creëert een fijne omgeving en bekijkt per keer wat er nodig is. Al helpt het wandelen in een bos natuurlijk ook! Ik vond het ook prettig dat ik je iedere keer stipt op tijd was en je ook echt de tijd neemt voor wat er op dat moment nodig is. Het is niet een uurtje praten en wandelen. Maar echt de tijd nemen, af en toe stil staan en reflecteren. Je hebt mij geleerd dat ik een prachtig mens ben en dit ben je ik je eeuwig dankbaar!

h.r.

Kwetsbaarheid als kracht ontdekt!

Ik heb geleerd dat ik wél iemand ben die gevoel heeft! Dat is eigenlijk wel het allergrootste inzicht. En dat ik heel veel kwaliteiten heb die ik kan inzetten op allerlei manieren, ook als iets even moeilijk is.

Ik ga nu heel anders met mijn teams om: ik herken eerder patronen, en weet ze daarmee ook makkelijker te doorbreken. Waar ik dacht dat kwetsbaarheid een falen was, liet je me inzien dat het juist een enorme kracht is. Ik voel veel meer betrokkenheid van mijn medewerkers, ik durf meer te delegeren en kan op een heel andere manier mijn leidende rol pakken. En: succes verzekerd, het bedrijf gaat als een speer!

De wandelingen in de natuur waren een mooie setting voor onze gesprekken en oefeningen. Nu staat die plek voor mij voor datgene wat ik allemaal geleerd en overwonnen heb en zoek ik het zelf ook met regelmaat op.

a.r

Ons team is actief in heel Nederland, Daniëla werkt o.a. vanuit:

  • Overijssel

Kennismaken met Daniëla?

Kennismaken met mijn team van experts?