Gerda: Leuk om kennis te maken

Ik ben Gerda, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Gerda

Ik woon in Pijnacker, vlak bij Den Haag en in de buurt van duinen en zee. Ik ben getrouwd en heb twee prachtige, volwassen kinderen (trots!). Ik sport het liefste buiten en ga graag mountainbiken met vrienden. Buitenzijn maakt mij blij en geeft mij energie.

Ervaring:

Mijn eerste baan was bij het Nederlands Dans Theater (vanaf 1986, kostuumatelier). Daarna heb ik bij diverse werkgevers verschillende functies vervuld, zowel leidinggevend als commercieel. Sinds 2012 werk ik als coach & runningtherapeut 1-op-1 buiten in de natuur.

Gerda als coach

Ik heb altijd veel gesport (turnen, volleybal, mountainbiken, triathlon) en heb ervaren wat ‘bewegen’ met je doet. Het is inmiddels bewezen dat matig-intensief bewegen helpt om (stressgerelateerde) klachten te verminderen. Naarmate je fysiek actiever en fitter bent, voel je je mentaal ook beter en ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten en andere keuzes. Mijn specialiteit is om mensen te begeleiden (weer) in beweging te komen, zowel fysiek als mentaal. – ‘Als je lichaam verandert, dan verandert je denken.’ (Wittgenstein, filosoof)

Kernwaarden in mijn coaching

Ik ben een coach met passie en ik maak makkelijk verbinding. Ik hoor vaak dat ik een bijzondere aanpak heb, zonder oordeel ben, rust uitstraal en veel geduld heb. Ik ben nieuwsgierig, geef onvoorwaardelijk aandacht en stap voor stap help ik jou de regie (weer) op te pakken.

Wat mensen zeggen over Gerda

Het vertrouwen voor de reis terug naar mezelf

Het moment dat het echt niet meer ging met mijn mentale gezondheid ben ik pas echt hulp gaan zoeken. Mijn hersenen hadden zich op dat moment al uitgeschakeld om zo min mogelijk prikkels te ontvangen. Er was eigenlijk geen uitweg meer. Hierop zocht ik contact met Meulenberg.

Het landen op ‘aarde’ heeft mij het meest geraakt. Het gevoel weer hebben met de omgeving om mij heen en daar weer deel van uit maken. Dit was echt een moment dat het geloof weer terugkwam dat het goed kon komen.

De rust die jij uitstraalt en elke sessie weer meebracht, gaf mij vanaf het eerste moment het vertrouwen dat het goed ging komen. De reis is voor mij veel meer geweest dan ik kan benoemen. Thanks Gerda!

Kevin

Eindelijk uit de negatieve spiraal!

Ik heb een aantal jaar geleden een zware burn-out gehad. Hoewel het qua energie een stuk beter gaat, zat ik emotioneel een beetje in een sleur. Als ik eruit probeerde te komen lukte dat even en vervolgens kwam ik weer in een negatieve spiraal. Ik vond mijn werk niet meer leuk en ook fitter worden lukte niet.

Wat me het meeste geraakt heeft, is het bewust worden van mijn interne dialoog en hoe negatief deze was. Mijn zelfvertrouwen is gestegen, ik kom nu voor mezelf op. Na al een paar jaar geen plezier in mijn werk heb ik het besluit genomen om te gaan solliciteren en ben met een serieuze partij bezig en heb er zin in!

Een half jaar later: “Alles gaat erg goed. Ik ben verhuisd en werk sinds maart bij mijn nieuwe werkgever. Beide bevalt erg goed. Ik ben vrolijker en heb meer energie. Ik ben ook bezig met een post hbo-opleiding vastgoedmanagement. Ik ben voor het lichamelijke stukje ook flink bezig geweest. Voel me sindsdien echt zen. Moet er gewoon aan wennen.”

Birgit

Mezelf vergeten in de doelstellingen

Aan de start voelde ik me niet goed en had ik echt hulp nodig. Tijdens het begeleidingstraject is aan de orde geweest dat ik me eigenlijk opstelde als slachtoffer van de situatie, ik kon geen empathie meer opbrengen voor anderen, ik voelde mij succesvol maar heel ‘klein’.

Na jaren van te hard werken kwam ik erachter dat alles wat ik wilde gelukt is, maar dat ik mijzelf vergeten was in de doelstellingen op te nemen. Het doel was meer vrije tijd en meer energie.

Huidige situatie: nieuw plan voor de rest van mijn carrière gemaakt (dit geeft energie voor twee), oude hobby’s opgepakt (zwemmen, zeilen) en een ambitieus plan gemaakt om dat te realiseren.

De begeleiding vond ik heel goed op basis van relevante oefeningen & ook lekker sportief. Ik voelde me erg begrepen.

Job

Ons team is actief in heel Nederland, Gerda werkt o.a. vanuit:

  • Zuid-Holland

Kennismaken met Gerda?

Kennismaken met mijn team van experts?