Leonne: Leuk om kennis te maken

Ik ben Leonne, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Leonne

‘opgeven is geen optie’. Ik ben Leonne. Door mijn topsport achtergrond weet ik alles van doorgaan, grenzen verleggen, prestatiedruk, stress enz. Hierbij was opgeven natuurlijk nooit een optie. Dit alles heeft mij ertoe gezet om psychologie te gaan studeren en mij vervolgens volledig te richten op psychologische/ gedachteprocessen. Door cognitieve gedragstherapie, lichaamsgericht werken en gerichte gesprekstechnieken te combineren met fysieke aspecten wordt snel de kern bereikt van de problemen die spelen waardoor het traject altijd verbetering en groei op zal leveren!

Ervaring:

Na mijn studie psychologie te hebben afgerond, werk ik sinds 2010 als Life/ Burn-out coach en vanaf 2019 voor Meulenberg training en Coaching. Naast mijn jarenlange werkervaring heb ik mij al die jaren verdiept en doorontwikkeld in het achterhalen van de oorzaken van angst, stress, depressie en burn-out.

Leonne als coach

Door mijn ervaring op het gebied van zowel psychologische processen als op het gebied van bewegen kan ik op verschillende manieren het probleem naar boven halen: middels gesprekken of via fysieke /non-verbale oefeningen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat we altijd tot de kern komen.

Kernwaarden in mijn coaching

Mijn werkwijze is praktisch, concreet en met veel enthousiasme waarbij de inzichten ook direct toepasbaar zijn. Na een vrijblijvende kennismaking weet je precies hoe ik je kan helpen en hoe de samenwerking eruit zal zien.

Wat mensen zeggen over Leonne

In beweging door enerverende en motiverende gesprekken

Tijdens dit toch wel hobbelige re-integratie traject heeft Leonne me geholpen in het helder krijgen van welke paden er geschikt waren voor mij om te volgen. En ook de benodigde stappen uit te stippelen die daarbij hoorden. Dat gaf erg veel houvast en overzicht. Soms waren onze gesprekken enerverend en motiverend, maar soms ook wel confronterend. Maar ook de moeizame gesprekken hielpen me om in beweging te komen en te blijven.

We startten bij het aanbrengen van meer rust en ruimte in de dagdagelijkse zaken en zijn vervolgens geschoven naar werk en toekomst. En achteraf is dat denk ik ook een logische aanpak van klein beginnen met direct resultaat en vervolgens bewegen naar de wat complexere vraagstukken.

De directe, nuchtere en down-to-earth manier van coachen van Leonne vond ik heel plezierig en trok mij uit mijn negatieve gedachtespiraal. Jammer dat het voorbij is, maar tegelijkertijd ook weer een mijlpaal en tijd voor de volgende fase in mijn re-integratie.

M.

De juiste stappen naar een gebalanceerd leven

De belangrijkste inzichten die ik heb ervaren gedurende dit coachingstraject zijn:
– Het stellen van mijn grenzen en dit ook tijdig, op een professionele manier, aan te geven.
– Probleem niet in de voeten van anderen schuiven, maar ontdekken waar je zelf iets anders had kunnen doen.

In mijn dagelijks leven ben ik gegroeid in:
– Ik kan mijn energie in dagen/ activiteiten meer balanceren en daarbuiten tijdig aanvoelen/ aangeven wanneer ik dichter bij mijn grens kom.
– Ik ben positiever, ik ben productiever, ik ben minder moe aan het eind van een dag, ik neig niet naar sigaretten of een borrel ter afleiding of onderdrukking.

Leonne heeft mij:
– D.m.v. oefeningen laten inzien dat ik altijd door wil/ kan + dat ik vanaf stap 1 al veel te snel ga.
– Een spiegel voorgehouden betreft het feit dat ikzelf verantwoordelijk ben voor veranderingen.

De motiverende gesprekken met Leonne hebben geholpen om juist te handelen of stapsgewijs gesprekken voor te bereiden om op de juiste manier iemand aan te spreken betreft mijn grenzen/ onprettige situaties.

Andrea

Van gebroken en opgebrand naar genieten en positiviteit

Bij aanvang van het traject was ik totaal gebroken, opgebrand, doodmoe met paniekaanvallen en heel verdrietig. Ik kreeg steun en ook een positieve spiegel voorgehouden over hoe het anders kan om weer te kunnen genieten en positief te zijn. Ik denderde maar door, zat in een alsmaar rijdende sneltrein. Het gaf mij inzichten in hoe het anders kan, meer rust.

Ik geef nu op een rustige manier mijn grenzen aan. En weet ook wanneer ik op de rem moet trappen. Ik kan nu meer aan.

Door het gebruik van metaforen en het goed inschatten wat er met mij aan de hand was, de juiste oefeningen. Het buiten coachen is echt heel erg goed. Het gebruik van middelen bij de oefeningen die we onderweg tegenkwamen. Metaforen gebruik helpt mij in het dagelijks leven, dit kan ik heel goed toepassen.

Leonne wist precies wat er in mijn hoofd omging. Aanpak heel goed. Je was er altijd voor mij. Ik mocht je altijd appen of bellen als er iets niet okay was met mij. Het gebruik van metaforen vond ik heel erg fijn en goed. Goede adviezen, nooit opdringerig. Ik heb geen idee wat je zou kunnen verbeteren.

Je bent een zeer empathisch mens, je voelt heel goed aan. Ik wens voor iedereen zo’n prettig mens als coach.

Mirjam

Ons team is actief in heel Nederland, Leonne werkt o.a. vanuit:

  • Noord-Holland

Kennismaken met Leonne?

Kennismaken met mijn team van experts?