Liselotte: Leuk om kennis te maken

Ik ben Liselotte, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Liselotte

Mijn interesse in wat mensen werkelijk beweegt, begon na een emigratie op puberleeftijd. Mijn leven werd overhoop gegooid. Ik had er geen regie meer over en, op zoek naar wie ik was, ging ik flink over mijn grenzen heen. Dit was de start van mijn persoonlijke leer- en groeiproces, waar hardlopen in de buitenlucht mijn houvast en uitlaatklep werd.

Ervaring:

Na mijn studie sociale wetenschappen heb ik verschillende (coach)opleidingen gevolgd. Diverse live events greep ik aan om mij verder te ontwikkelen. Ik leerde naar mijn lichaam te luisteren en mijn gedachten te onderzoeken.

Liselotte als coach

Ik heb ervaren wat het je oplevert, wanneer je koerst op je innerlijk kompas, als je vanuit je hart krachtige keuzes maakt en je energie weer vrij kan stromen. En nog veel meer. Sinds 5 jaar ben ik coach en begeleid ik mensen bij burn-out en stressproblematiek. Dit doe ik naast mijn parttime baan als arbeidsdeskundige. Verder beweeg ik zelf nog altijd dagelijks in de natuur om op te laden én tot rust te komen.

Kernwaarden in mijn coaching

Ik geef mensen met veel plezier hardlooptrainingen, waarbij ik de nadruk leg op lichaamsbewustzijn, houding en ademhaling.

Wat mensen zeggen over Liselotte

Liselotte luisterde met aandacht en stelde gerichte vragen stelde vragen zonder oordeelde

Ik ben er bewuster van geworden hoe belangrijk lichaamsbeweging in de buitenlucht is, juist ook als ik moe ben en ik het zinloos vind om naar buiten te gaan. Daarnaast ben ik er meer bewust van dat ik veel te weinig initiatief neem in sociaal contact. Belangrijk inzicht is het paraat hebben van een weekschema met essentiële dagelijkse activiteiten zoals wandelen, fietsen, actief sociale contact zoeken etc. Activiteiten die voor de hand liggen, maar waar op de lange duur de klad in komt bij mijn herstelproces als ik niet concreet een schema heb waar ik op terug kan vallen.

Het weekschema helpt om de structuur erin te houden, ik start de dag met een ochtendwandeling en ik fiets elke dag. Waar ik me normaal veel meer terugtrek en afzonder als ik prikkelbaar en moe ben, zoek ik nu vaker actief contact met vrienden. Het is al een paar keer voorgekomen dat, ook al geef ik bij een ontmoeting met vrienden vooraf aan dat ik door vermoeidheid prikkelbaar ben, er in de communicatie over en weer toch wrijving ontstaat. Maar tot nog toe werd het ‘conflict’ door erover te praten opgelost.

Dat de gesprekken al wandelend plaatsvonden was fijn, dat maakte een verschil. Ook vond ik het fijn dat Liselotte met aandacht luisterde, gerichte vragen stelde, maar niet oordeelde en vriendelijk en geduldig bleef. De click in humor was prettig. Door dit alles ontstond er meer ruimte en vertrouwen in de gesprekken. Ook kon ik daardoor zelf beter als een helikopter boven mezelf gaan hangen en bijvoorbeeld inzien als ik in de klaagstand stond en dat zelf ook zo benoemen.

Ik ben mezelf weer gaan waarderen

Toen ik startte met de coaching zat ik heel erg in mijn hoofd. Ik was voor de tweede keer in korte tijd over m’n grens gegaan en ik was bijna continue overprikkeld. Ik voelde me gespannen, somber en angstig. Ik kon geen rust vinden. Ik voelde geen verbinding met mezelf meer en met de mensen om mij heen.

Een waardevol inzicht is dat er helemaal niets mis is met mij, en dat ik helemaal goed ben zoals ik ben. Ik heb mezelf nog beter leren kennen, en het belangrijkste is dat ik mezelf ben gaan waarderen. Dankzij de coaching heb ik geleerd dat ik andere dingen nodig had, en dat ik daarom vastliep. Door de coaching heb ik geleerd welke behoeften dat zijn, en hoe ik mezelf dat kan geven. Een ander waardevol inzicht is dat de verbinding met je lichaam enorm belangrijk is. Ik zat eigenlijk constant in mijn hoofd. Ik piekerde heel veel, en ik kon er lang in blijven hangen. Door de coaching heb ik de verbinding hersteld met mijn lichaam en daardoor is mijn hoofd ook rustiger.

Ik voel mij nu veel rustiger. Ik was altijd heel druk en aanwezig en ik was constant in de weer. Nu kan ik veel beter ontspannen en ‘niks’ doen. Ik heb structureel rustmomenten in mijn dag gepland. Ik doe dan o.a. ademoefeningen, meditatie, lichaamsoefeningen en op mijn spijkermat liggen.

In contact met andere mensen ben ik ook minder aanwezig. Ik kon heel veel praten, omdat ik graag gezien wilde worden en mezelf wilde bewijzen. Dit vermoeide mijzelf en de ander. Nu heb ik die behoefte veel minder (ik vind mezelf nu oké zoals ik ben), en kan ik ook veel beter luisteren naar een ander. Ik merk ook dat ik nu beter aangeef bij anderen wat mijn behoeften is, en dat daardoor mijn relaties ook soepeler gaan.

Ik vind het heel fijn om samen met Liselotte uit te zoomen en te kijken waar ik sta. Door haar inzichten heb ik enorm veel geleerd. Ik vind het heel prettig dat ik haar tussendoor ook even kan bereiken op moeilijke momenten (via de app bijvoorbeeld). Nu heb ik dat niet meer zo vaak nodig, maar zeker in het begin deed ik dit regelmatig. Ik kalmeerde toen van haar woorden. Ze ging ook nooit in op mijn gepieker, maar bleef herhalen dat ik moest gaan voelen. Dit durfde ik beetje bij beetje steeds meer toe te laten.

Ik vind het fijn dat Liselotte heel puur is in haar contact. Ze bekijkt per sessie waar ik behoefte aan heb, en hier sluit ze dan ook goed op aan. Ze kan goed een spiegel voorhouden en mij de juiste vragen stellen waardoor ik anders naar een situatie kan kijken.

Door haar heb ik mezelf nog beter leren kennen, en kan ik ook mijn hooggevoeligheid (hss) ook veel meer zien als een mooie eigenschap en een kracht. Doordat zij ook persoonlijke voorbeelden geeft, voel ik me niet alleen in het proces.

Isabelle

iemand die de persoon hierachter ziet, bevestigt en uitnodigt om tevoorschijn te komen

Na een tijd lang rondgelopen te hebben met een vol hoofd aan gedachten, twijfels en grote vragen, nam ik de voor mij grote stap om hulp te zoeken. Ik vond altijd dat ik alles zelf moest kunnen en oplossen, en toch zeker m’n eigen gedachten moest kunnen ordenen. De vraag om hulp voelde dan ook heel kwetsbaar, maar werd meteen beloond.

Liselotte antwoordde snel en heel uitnodigend: de grootste stap is al gezet. De eerste kennismaking erna voelde prettig en wederom uitnodigend. Haar methode sprak me ook meteen erg aan: Niet in een muffige thuispraktijk in stoelen tegenover elkaar, met een kop thee en een pak tissues ertussenin. Maar juist in beweging en in de natuur, als onderdeel van de natuur. Geen betere plek om even uit je hoofd te zijn. Na enkele gesprekken werd praten over gevoelens en gedachten minder eng en spannend, en zelfs bevrijdend. Liselotte geeft je het gevoel dat alles goed is wat je voelt en ze luistert zonder oordeel. Ze coacht heel persoonlijk en uit eigen beleving en ervaring, niet volgens theorieën en ‘zoals het zou moeten’.

Ik gun iedereen die worstelt met zware gedachten, somberheid en belemmerende overtuigingen iemand als Liselotte, die de persoon hierachter ziet, bevestigt en uitnodigt om tevoorschijn te komen, omdat de wereld hierop zit te wachten.

Ons team is actief in heel Nederland, Liselotte werkt o.a. vanuit:

  • Gelderland
  • Utrecht

Kennismaken met Liselotte?

Kennismaken met mijn team van experts?