Peter: Leuk om kennis te maken

Ik ben Peter, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Peter

Samen met mijn zoon en dochter woon ik in Koog aan de Zaan. Het is een mooi plekje, aangrenzend aan een slootje van waaruit je zo het veld in kan. Ik hou enorm veel van de natuur en hou ervan buiten te zijn, waarbij vogels mijn speciale interesse hebben. Bewegen zit in mijn bloed, ik sport veel en vaak, op de racefiets, op de schaats of ik wandel of pak ik de kano. Vertragen doe ik door een spannend boek te lezen, of simpelweg door de krant te lezen. Ook lees ik veel vakliteratuur, ik ben altijd leergierig naar meer kennis over mijn vak als coach.

Ervaring:

Vanaf 1997 ben ik werkzaam als vestigingsmanager van een schaatsschool. Hierbij help ik mensen bij het aanleren van schaatsen, een complexe vaardigheid waarin mensen zichzelf vaak tegenkomen op gebied van angst, durf, zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen. Het is iets wat ik graag (en nog steeds) doe. Daarbij stuur ik ook een team van 25 collega’s aan. Ik ben gewend het beste in mensen naar boven te halen en daarin te ondersteunen. In de tijd dat ik nu als coach bij Meulenberg actief ben, ben ik er vooral op gericht om juist de onbewuste kant naar boven te halen. Dat doe ik door middel van goed luisteren, oefeningen, opdrachten en interventies toe te passen. Op deze manier leer je jezelf (nog beter) kennen.

Peter als coach

We gaan samen op zoek naar belemmerende overtuigingen, vaak ontstaan in de vroege jeugdjaren. Door achter deze overtuigingen te komen erken je ze: ‘Oh, dat is wat ik deed’. Erkenning doet wat met je. Zodra je iets erkent, is het er en is het niet meer te ontkennen. Dat kan voor emotionele ontlading zorgen en daar is ruimte voor. Erkenning geeft inzicht van waaruit je patronen gaat herkennen: ‘Ah, dat is wat ik doe’. Vanuit herkenning kun je in het hier-en-nu andere keuzes maken. In het herkennen zijn verschillende fases te onderscheiden van ‘Ben ik er toch ingetrapt’, met verwijten naar jezelf naar ‘Ben ik er toch ingetrapt’, zonder zelfverwijt, tot ‘Was ik er bijna ingetrapt’, om vervolgens andere keuzes te maken. Dat vereist veel oefening en ‘fouten-maken-moed’.

Kernwaarden in mijn coaching

Warm en invoelend luister ik naar je. Ik breng je tot rust. Toch zoek ik wel degelijk de confrontatie met je op, zij het op een zachte manier. Ik begeleid je intensief in je proces om weer zelf de regie te nemen over jouw leven.

Wat mensen zeggen over Peter

Ik ben nu een betere versie van mijzelf

Ik wil je bedanken voor de fijne coaching in het Twiske. Je inzichten, de gesprekken, je aansporing, je warmte en jouw persoonlijke verhalen hebben me op weg geholpen om verder te groeien. Ik ben nu een betere versie van mijzelf dan een half jaar geleden. Dank je wel hiervoor! Ga het wandelen en de gesprekken met jou missen.

Annemarie

Ik heb weer ontdekt wat echt belangrijk is

Dank je wel voor je coaching. Dank je wel dat je mij zoveel goede dingen hebt gegeven om iets mee te doen, om over na te denken, om sterker te worden. Ik voel mij anders, rustiger, ik ‘moet’ niet meer zoveel van mijzelf, maar ‘wil’ en ik ben weer blijer met mijzelf!

Soms is het gewoon beter om even naar buiten te gaan, een frisse neus te halen, je hoofd leeg te maken en jezelf eraan te herinneren wat echt belangrijk is.

Dank voor alles, ben er echt heel blij mee.

Marion

Peter is een prettig mens en betrokken coach

Het coachingstraject heeft mij geholpen om de zaken waar ik tegenaan loop onder ogen te zien om hier anders mee om te gaan. Na een wandel- en coachsessie voelde ik me bevrijd. Ik heb tijdens het coachingstraject geleerd om meer nee te zeggen en niet door te rennen. Ik relativeer meer en probeer niet alles op mij te nemen.

Wat minder is geworden is de dagelijkse stress die ik ervaar in mijn lichaam.

Peter is een zeer ervaren coach en probeert tot de kern te komen. Confronterend maar noodzakelijk. Ook is Peter betrokken. Ik kreeg regelmatig appjes met de vraag hoe het ging. Ik beveel Peter ten zeerste aan als coach vanwege zijn kennis, kunde als coach en menselijkheid. Peter is een prettig mens!

Bedankt voor alles!

Dineke

Ons team is actief in heel Nederland, Peter werkt o.a. vanuit:

  • Noord-Holland

Kennismaken met Peter?

Kennismaken met mijn team van experts?