Petra: Leuk om kennis te maken

Ik ben Petra, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Petra

In het prachtige Noord-Holland leef ik samen met mijn man Arjen en Symen, onze begin-twintiger zoon. Onze dochter verkent de wereld (net als haar moeder vroeger). Van de voordelen om dicht bij het bos en het strand te wonen maak ik graag gebruik door te wandelen en iedere week een duik te nemen in de zee. Ik hou ervan om lekker te sporten en bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling. Lezen, luisteren en filmhuisfilms kijken zorgen voor de echte ontspanning.

Ervaring:

Het pad van persoonlijke ontwikkeling en coaching is oneindig breed en lang. Daar ben ik achter gekomen toen ik vast liep in mijn werk en op zoek ging naar dat wat bij mij paste. In 2012 rondde ik mijn eerste coachopleiding af en ben daarna verder gegaan met burn-out coaching. Ook de functies bij de Scheidingsmakelaar en de bewindvoerder hebben mij verrijkt en me geholpen mijn kwaliteiten en waarden te ontdekken.

Petra als coach

Ik geloof erin dat jij het leven kan leiden wat bij jou past. Dat start met overgave en vertrouwen, in mij en vooral in jezelf. Mijn gereedschapskist met tools is goed gevuld en samen gaan we aan de slag met dat wat het beste bij jou past. Wat ik heel vaak hoor is: “Huh, dit heb ik nog nooit eerder verteld, maar ik voel mij zo opgelucht en licht”. De rust en ruimte die dan ontstaat, daar doe ik het voor.

Kernwaarden in mijn coaching

Luisteren naar wat jij zegt is voor mij het belangrijkst. Ik hoor jou en voel aan wat je nodig hebt. Ik coach jou graag wanneer je hart zegt “gáán!” maar je voeten nu nog blijven staan. Dat doen we in de buitenlucht zodat je letterlijk en figuurlijk in beweging komt, je ervaart die blijvende verandering en leeft het leven wat zo bij jou past.

Wat mensen zeggen over Petra

Op een liefdevolle manier op het goede spoor gezet

De belangrijkste inzichten zijn:

Ik mag er zijn!! Ik tel mee!! Ik mag vragen om de zaken die ik nodig heb.  Dat is wel het allerbelangrijkste inzicht. Toen ik startte met het traject was ik erg verdrietig. Ik herinner me onze eerste ontmoeting op het bankje in Heiloo, bij de eerste vraag begon ik al te huilen. Ik was er toen slecht aan toe. Ik was ontslagen en was mijn eigenwaarde totaal kwijt.

De sessies hebben me veel geleerd over hoe ik me heb gedragen. Ik was gewend alle ellende op mijn schouders te nemen en voor iedereen te zorgen. Dat heb ik mijn hele leven gedaan, tot het moment dat dat niet meer ging. Ik heb mezelf en mijn behoeften altijd op de laatste plaats gezet. Nee, zeggen was er niet bij. Ik heb me daardoor jarenlang in allerlei bochten gewrongen om het anderen, maar naar de zin te maken. Dat was een hele sterke stem van mijn IK.

Ik heb nu geleerd om mild voor mezelf te zijn en ik ben me veel bewuster van mijn kracht. Ik ben ook veel opener geworden, ik hou niet meer alles voor mezelf. Dat is wel een enorm groot verschil, ik mag wel zeggen dat dit inzicht mijn leven heeft veranderd! Ik heb ook geleerd om nee te zeggen. En hoe makkelijk is het eigenlijk om te vragen. Ik kan de Nee ook best incasseren. Een ander leerpunt is het zaaien van een zaadje, ook al krijg ik een afwijzing, de ander gaat er dan toch over denken en komt er dan soms op terug.

Je hebt mij heel erg geholpen, je hebt de juiste toon en je kunt ook op een prettige manier confronteren. Je hebt me op een liefdevolle manier op het goede spoor gezet. Ik kan me ook niet voorstellen dat ik weer terugval in het alleen maar pleasen.

Eindelijk echte rust gevonden

De klachten waren dat ik me labiel voelde, dit uitte zich in huilen om niks. Mijn hoofd voelde vol, het leek of mijn harde schijf vol was en ik moest defragmenteren. Na het buiten zijn in zo’n mooi natuurgebied, de coaching bij Petra Kaandorp voelde ik me evenwichtiger en opgeruimd in mijn hoofd.

Ik kan weer alles aan en reageer rustig in situaties waarin ik voorheen echt overdreven emotioneel of boos kon reageren. Het valt mensen om mij heen op dat ik rustiger ben en dat ik rustig uit mijn ogen kijk (dit zag ik zelf laatst ook op een foto). Ik heb de coaching als heel fijn ervaren. Een snelle, effectieve therapie.

A.

In vijf sessies nuttige en heldere inzichten

Petra is een hele fijne en professionele coach. Eerlijk en recht door zee. Petra stelt de juiste vragen en luistert naar wat je zegt én wat je niet zegt. Zij maakt daarbij gebruik van verschillende tools. Door haar doortastende vragen kom je net wat dieper in de gesprekken. In slechts vijf sessies gaf Petra mij nuttige en heldere inzichten. Ik kan Petra sterk aanbevelen aan eenieder die inzicht wil verkrijgen in de eigen persoon. Dankjewel Petra!

E.

Ons team is actief in heel Nederland, Petra werkt o.a. vanuit:

  • Noord-Holland

Kennismaken met Petra?

Kennismaken met mijn team van experts?