Stephan: Leuk om kennis te maken

Ik ben Stephan, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Stephan

Met mijn partner Inge woon ik in het centrum van Haarlem. We genieten zowel van de stad en cultuur als van de prachtige natuur om ons heen. Onze dochter studeert in Leiden en onze zoon is vorig jaar afgestudeerd in Delft.

Ervaring:

Door mijn achtergrond in het bedrijfsleven, de publieke sector en mijn werk als zelfstandig ondernemer, kan ik me goed verplaatsen in werksituaties van jou als cliënt. Mijn inspiratie om in 2009 als burn-out coach te beginnen haalde ik o.a. uit mijn ervaring met lange duurlopen in de natuur. De kennis uit mijn opleidingen en trainingen in combinatie met 15 jaar ervaring zet ik graag in voor jou als cliënt.

Stephan als coach

Ik gun jou om de regisseur van je eigen leven te worden. In de chaos help ik je eerst orde te scheppen en stappen in de juiste volgorde te zetten. Je hoeft niet direct alles op te lossen. We zoeken tijd en ruimte zodat jij aan een duurzaam herstel kunt werken. In de sessies ga je verschil ervaren tussen snel, langzaam, hoofd en lijf en tussen reactief en creatief denken en doen. De natuur is meer dan een decor. Het is ook het toneel waarop je leert bewegen, je zintuigen oefent en leert ontspannen.

Kernwaarden in mijn coaching

Al het nieuwe zit al in je! Dat is het motto waar ik in geloof. Hoe kun je al dat moois wat al in je zit, goed leren kennen, waarderen en inzetten? Daar gaan we voor!

Wat mensen zeggen over Stephan

Een prettig houvast om jezelf aan op te trekken

Begin maart werd ik geconfronteerd met een grote mate van vermoeidheid dat voor mij onverklaarbaar was en resulteerde in een slap gevoel in spieren en slechte concentratie. Bij een huisarts-consult werd een burn-out geconcludeerd. Een lange periode (circa 1,5 jaar) van hard werken met weinig ontspanning (corona periode) in combinatie met stress, piekeren en onzekerheid zou hier debet aan zijn.

Bij de start van het hersteltraject met jou ging het eerst om wie ik was en waar ik stond. Ook piekeren en zelfvertrouwen, als ook toekomstige perspectieven werden behandeld, zowel in werk als privé, en wat wel of niet van belang was voor mij als persoon. Dit alles gecombineerd met het opstarten van hardlopen. Hoewel hier duidelijke vooruitgangen in te merken waren, zowel lichamelijk als geestelijk, merkte ik dat hartlopen niet geheel mijn tak van sport is.

De gesprekken met jou hebben er ook na de corona wel toe geleid dat ik het beter heb kunnen aanpakken en verwerken. Ik ben ervan overtuigd dat als ik de sessies niet had gedaan, ik veel angstiger en onzekerder zou zijn geweest over herstel en mij ook mentaal neerslachtiger had gevoeld. Het traject van herstel zou veel langer zijn geweest.

Ik heb mijn sessies met jou als zeer positief ervaren waarbij je bij mij overkomt als een plezierige, professionele en ervaren coach. De stabiliteit die daarmee gecreëerd wordt, geeft een prettig houvast om jezelf aan op te trekken. Het luisteren en tegelijk de juiste vragen stellen, in combinatie met het voorspiegelen van wat je zelf zegt, zijn belangrijke pluspunten. Daarnaast heb je ook veel kennis en ervaring in hardlopen.

Reinoud

Meer rust en minder irritaties

Ik ben ondernemer en zijn de afgelopen jaren hard gegroeid qua personeel. Door deze groei werd het soms te druk in mijn hoofd, vooral omdat ik niet goed dealde met problemen en irritaties. Ik ging ze uit de weg waardoor dit zich opstapelde en eigenlijk alleen maar erger werd.

Jij hebt mij geholpen om het één en ander in kaart te brengen waardoor ik meer rust in mijn hoofd heb en irritaties/problemen pro-actief aanpak. Daarnaast nog veel praktische tips/oefeningen/trainingen waardoor ik er zelf mee aan de slag kan gaan/blijven.

Het was voor mij de eerste keer dat ik gebruik heb gemaakt van een coach, dus geen vergelijkingsmateriaal, maar ik heb de ‘samenwerking’ als prettig ervaren.

Luc

Ik heb heel veel aan je gehad!

Ik heb het vaak ook bij mijn naasten geroepen dat dit zo’n goede stap is geweest!

 

Je wist soms precies de juiste dingen te zeggen of te prikken daar waar ik over na moest denken! En dit werkte blijkbaar echt wel goed voor mij! Soms was het heftig en emotioneel. Maar jouw woorden “maar wat wil jij in je leven?” … Dat zinnetje als ik daaraan denk, dan hoor ik jou dat tegen mij zeggen en dat was voor mij het belangrijkste om te horen op dat moment! Ik zou iedereen die in een burn-out zit of overhoop ligt met zichzelf deze coaching aanbevelen!

 

Gelukkig hebben we ook veel kunnen lachen of maakte je me wel aan het lachen, humor is dan ook echt wel belangrijk in zo’n sessie.

Ik heb ook ingezien dat ik altijd hulp kan en mag vragen. Dat was al zo’n stap voor mij en maakte mij ook veel sterker merkte ik!

De gevechten die ik heb moeten doorstaan zowel met mijzelf en al dat gedoe met mijn ex, heeft er met hulp van buiten mij ook doen inzien hoe ik zelf als persoon ben!
• Ik ben zo krachtig!
• Ik ben een persoon die vecht voor gerechtigheid!
• Ik ben een goede moeder!
• Ik ben communicatief blijkbaar veel sterker dan ik ooit dacht!
• Ik kan weer meer genieten van dingen en trots zijn als ik zelf dingen heb bereikt!
• Ik ben veel zelfstandiger dan ik dacht!
• Ik durf stappen te ondernemen en laat me niet zo snel meer tegenhouden door de mening van anderen.

Eline

Ons team is actief in heel Nederland, Stephan werkt o.a. vanuit:

  • Noord-Holland
  • Zuid-Holland

Kennismaken met Stephan?

Kennismaken met mijn team van experts?