Wies: Leuk om kennis te maken

Ik ben Wies, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Wies

Samen met mijn man, twee van onze drie kinderen en hond woon ik in het mooie watersportdorp Grou. Ik ben een echt buitenmens, en laat mezelf op door het buiten sporten, tuinieren, wandelen, zeilen en op en bij het water zijn. Daarnaast geniet ik ook van sociale momenten met gezin, vrienden en familie.

Ervaring:

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door wat mensen beweegt en hoe het denken, doen en voelen samenhangt en daarnaast door de ongelooflijke complexiteit van de mens en de menselijke geest. Sinds 2007 zet ik mij in als coach, nadat mijn pad me wegvoerde van de financiële dienstverlening. Door opleiding, werk- en levenservaring heb ik mij gespecialiseerd in burn-out en loopbaancoaching.

Wies als coach

Mijn coachingsaanpak draait om leren door doen, het letterlijk in beweging komen. Door te prikkelen via betrokken en veilige confrontatie en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Ik benader het met lichtheid, vertrouwen, een dosis humor en plezier, en pas een scala aan methoden toe. Ik heb brede kennis en ervaring opgedaan door middel van afgeronde studies op diverse vakgebieden: economie, arbeids- en organisatiepsychologie, transformationeel coach, burn-out en stresscoach en trainer. Mijn levenservaring, waaronder teamwerk, het navigeren door reorganisaties en het vinden van balans tussen werk en gezin, verrijkt mijn aanpak aanzienlijk.

Kernwaarden in mijn coaching

Eigenaarschap, gelijkwaardigheid, mensen in hun kracht zetten, ruimte gevend voor het eigen proces en daarin stimulerend en steunend zijn. Mijn kracht is dat ik ga voor de kern, daarvoor zet ik mijn analytische kwaliteiten en doorzettingsvermogen in waardoor jij kan groeien, ontwikkelen en je meer jezelf gaat vinden en jezelf gaat durven zijn.

Wat mensen zeggen over Wies

Ik voel mij een ander mens

Ik was enorm gedreven, verantwoordelijk, resultaatgericht, was voornamelijk gericht op werk waarbij het voelde alsof er geen ruimte en mogelijkheid was voor privé. Mijn hoofd was altijd druk, ik kon niet ontspannen, slapen was erg slecht. Het eerste deel van het traject: het leren accepteren, een stap terug doen, inzicht krijgen in mijn eigen behoeftes en daar naar handelen was ontzettend moeilijk. Langzaamaan ging ik mij iets beter voelen, wat rustiger, ontspannener en kwam de energie een beetje terug, dit gaf mij vertrouwen dat ik uit de bodemloze put zou kunnen komen. Inmiddels weet ik waar mijn valkuilen liggen, hoe ik kan voorkomen om erin te stappen, maar vooral wat ik kan doen als het wel gebeurt en hoe ik kan herstellen. Ik voel mij een ander mens en ga er alles aan doen om dit vast te houden.

Johan

Inzicht in de daadwerkelijke oorzaak

Voor mij was dit de tweede keer dat ik in een burn-out terechtkwam, de eerste keer was 7 jaar geleden. Destijds heb ik therapie gevolgd waardoor mijn symptomen verbeterden en ik weer prima kon functioneren. Inmiddels is er veel gebeurd en viel ik opnieuw uit. Gedurende dit coachtraject krijg ik inzicht in de daadwerkelijke oorzaak van mijn uitvallen en ben ik hard aan het werk met het veranderen van mijn overtuigingen en mijn zelfbeeld. Ik heb ontdekt dat er zoveel samenhangt qua situatie, gedrag, overcompenseren, en moeilijk stappen kunnen zetten. Dit geeft mij heel veel inzicht en daarbij ook de mogelijkheid om te veranderen, het geeft mij het zelfvertrouwen dat ik dit ook daadwerkelijk kan. Het traject geeft mij uiteindelijk veel rust en vrijheid gebracht en ik ben erg dankbaar voor alle inzichten die ik heb gekregen.

Linda

Vertrouwen en je optimisme

Bij de start van het traject had ik het gevoel mijzelf kwijt te zijn, ik was enorm moe, emotioneel en wist niet meer wat ik wilde en wat bij mij paste. Het buiten zijn, de beweging, het inzicht krijgen door de oefeningen en de gesprekken heeft mij heel veel bewustzijn gebracht, het maakte mij sterker. Ik kon daardoor zien dat ik mij al jaren te veel aanpaste en onzichtbaar had gemaakt, niet mijzelf kon zijn en mijzelf daarmee tekort heb gedaan. Het proces naar herstel is lang geweest met terugvallen en onzekerheden. Het samen `oplopen` met Wies gaf mij vastigheid in deze onzekere tijd. Je gaf mij vertrouwen en je optimisme zorgde ervoor dat ik mij elke keer een stukje lichter en zekerder ging voelen.

Anita

Ons team is actief in heel Nederland, Wies werkt o.a. vanuit:

  • Noord-Holland

Kennismaken met Wies?

Kennismaken met mijn team van experts?