Willem: Leuk om kennis te maken

Ik ben Willem, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Willem

Ik ben 58 jaar oud en merk dat ik zowaar wijs begin te worden. In de mooie omgeving van Wageningen geniet ik graag van wielrennen, mountainbiken, wandelen, natuur, een terrasje doen, koken en dansen.

Ervaring:

Tijdens mijn moleculairbiologische studie leerde ik dat ik mensen veel leuker vind dan reageerbuisjes. Daarom werk ik nu 18+ jaar als loopbaancoach en 8+ jaar als stress- en burn-out coach. Na zelf 3 keer overspannen te zijn, help jou graag om dat te voorkomen. Als bijscholing volgde ik onder meer een post-hbo-opleiding toegepaste psychologie.

Willem als coach

Graag werk ik op een persoonlijke manier vanuit mijn eigenschappen inlevend, analytisch, creatief, kwetsbaar en oplossingsgericht. Dan bekijken we wie jij bent en wat jij nodig hebt om te herstellen en je te ontwikkelen. Naast stress- en burn-out kan ik je verder helpen met loopbaan-, assertiviteit en persoonlijke ontwikkeling-vragen. Als ik bij jou iets opmerk wat niet goed werkt, zal ik je daar vriendelijk en vasthoudend mee confronteren. Zo kun je herstellen en groeien, en uiteindelijk weer gaan bloeien.

Kernwaarden in mijn coaching

Groei in zelfliefde, zelfkennis, herstellen, eigen regie herwinnen en keuzes durven maken staan centraal. Het belangrijkst vind ik dat jouw leven beter wordt. Mijn kracht zit in veelzijdigheid en creativiteit bij de beste aanpak voor jou.

Wat mensen zeggen over Willem

Effectiever ondernemen met meer rust en plezier

Willem heeft mij even stilgezet (24 uur in plaats van 50 à 80 uur per week), waardoor ik kon herstellen van een (matige) burn-out. Willem gaf me het vertrouwen dat ik met de rust het gewenste resultaat zou bereiken, wat ook is gebeurd. Ik ben goed hersteld en heb weer veel energie.

Tegelijkertijd heb ik samen met Willem mijn doelen, werk- en levensstijl opnieuw bekeken en aangepast. Ik heb geleerd mij meer op hoofdzaken te concentreren, aanverwante zaken te delegeren en weet nu dat je niet alles zelf kan en moet doen. Dat geeft mij meer tijd en veel meer rust en toch hetzelfde resultaat.

Henk-Jan

Meer eigen regie in werk en leven

Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij, maar ze zijn niet belangrijker dan ik.

Dit heb ik bereikt met steun van Willem Tijs in een traject van 10 sessies. Daarin heb ik al wandelend en sparrend meer inzicht in mezelf gekregen; wat wil ik, wat zijn mijn valkuilen, waar ligt mijn verantwoordelijkheid en waar die van anderen, hoe maak ik mijn behoeften kenbaar en waar zet ik grenzen. Voorheen was ik vooral bezig met wat anderen van mij vonden en met het pleasen van anderen zonder erbij na te denken hoe het voor mijzelf voelde.

In de begeleiding van Willem vond ik het fijn samen met hem te sparren, samen ergens over na te denken. Hij gaf me het gevoel dat ik, door deze manier van coachen, zelfs al tijdens dit traject, de regie in eigen hand had. Hij stelde zich met regelmaat kwetsbaar op waardoor ik me moeiteloos open kon stellen. Met handreikingen d.m.v. verhalen, coachingservaringen, vragen, oefeningen en schema’s kreeg ik langzaamaan steeds meer inzicht in mezelf.

Deze nieuwe inzichten in mijzelf ga ik gebruiken om mijzelf op mijn werk en privéleven daadkrachtiger en zelfverzekerder op te stellen. Inmiddels houd ik meer rekening met mezelf en maak ik mezelf belangrijker, zonder asociaal te worden. Ik vind het nu belangrijk of dingen die ik doe ook de dingen zijn die ik wil doen.

Het voelt fijn om de regie zelf in de hand te hebben en duidelijker te zijn naar anderen. Zij weten daardoor ook meer wat ze aan mij hebben.

Paula Freriks

Van burn-out naar meer energie, (zelf)liefde en assertiviteit met minder angst.

Ik ben, na het coaching traject, milder en liefdevoller naar mijzelf en anderen. Ik neem mijn eigen mening nu serieus, wat ik vind doet er óok toe. Ik ben assertiever, minder angstig en heb niet meer het gevoel dat ik geleefd word: Ik leef weer.

Wat mij hielp, is dingen echt doorvoelen door oefeningen te doen in het bos. Daardoor kon ik het ook beter vóór mij zien. Dat werkt beter dan er alleen over praten. Het onderdeel Loopbaan-/Jobcoaching was een waardevolle aanvulling omdat het afweek van de gebaande paden qua werk zoeken.

Willem stelde zichzelf ook kwetsbaar op. Voor mij was dat waardevol omdat dat een stuk gelijkwaardigheid schept, zonder dat dat zijn rol als coach vermindert. Ik voelde alle ruimte om te huilen, wat een paar keer gebeurde, en heb mij daar geen moment bezwaard bij gevoeld. Ook was er ruimte voor humor. Ik vond dat fijn, want lachen haalt, net als huilen, de lading van een lastig onderwerp.

Ondanks dat ik nog best een weg te gaan heb (wie niet) heb ik er vertrouwen in dat mij dit gaat lukken. Deze coaching heeft mijn leven omgegooid “in the best possible way”. Bij Willem is er een optimale balans tussen professionaliteit en oprechte compassie.

Nicole Petiet

Ons team is actief in heel Nederland, Willem werkt o.a. vanuit:

  • Gelderland
  • Noord-Brabant
  • Utrecht

Kennismaken met Willem?

Kennismaken met mijn team van experts?