Gerda: Leuk om kennis te maken

Ik ben Gerda, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Gerda

Ik woon in Den Haag, ben getrouwd en heb twee prachtige kinderen (pubers). Ik ben graag in beweging, zowel fysiek als mentaal. Ik hou ook van nieuwe dingen leren, vaardigheden ontwikkelen, kennis opdoen én kennis delen!

Ervaring
Mijn eerste baan was bij het Nederlands Dans Theater (kostuums maken en ontwerpen). Daarna heb ik bij diverse werkgevers verschillende functies vervuld, zowel leidinggevende als commerciële. Rode draad was dat ik altijd zeer geboeid was door mensen (waarom doen ze wat ze doen) en had ik behoefte aan persoonlijke ontwikkeling. Ik heb tijdens mijn werkzame jaren (vanaf 1986) dan ook vele opleidingen en trainingen gevolgd.

Rust

Mijn leven lang ben ik enthousiast sporter/ triathleet en ik weet uit ervaring wat ‘beweging’ met je doet. Ik ga iedere dag naar buiten. Buitenlucht geeft mij rust in mijn hoofd, ik krijg er een geluksgevoel van en het geeft mij energie.

Coach
Mijn ervaring als sporter en mijn achtergrond als personal trainer, runningtherapeut, coach & counsellor combineer tijdens mijn trainingen. Een prachtige vorm van buiten bewegen, zonder prestatiedruk, die helpt lichaam en geest (weer) in balans te brengen.

Kernwaarden in mijn coaching

Mijn passie is om mensen te begeleiden (weer) in beweging te komen, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Ik heb ervaren dat mensen zich mentaal beter gaan voelen naarmate ze fysiek actiever worden. Ik deel deze ervaring graag met de mensen die ik coach en ik zie de mooie vooruitgang die mijn klanten bewerkstelligen. In de afgelopen jaren ben ik meer en meer mensen tegengekomen met burnout, om me hier uiteindelijk in te specialiseren.

Wat mensen zeggen over Gerda

Mezelf vergeten in de doelstellingen

Aan de start voelde ik me niet goed en had ik echt hulp nodig. Tijdens het begeleidingstraject is aan de orde geweest dat ik me eigenlijk opstelde als slachtoffer van de situatie, ik kon geen empathie meer opbrengen voor anderen, ik voelde mij succesvol maar heel ‘klein’.

Na jaren van te hard werken kwam ik erachter dat alles wat ik wilde gelukt is, maar dat ik mijzelf vergeten was in de doelstellingen op te nemen. Het doel was meer vrije tijd en meer energie.

Huidige situatie: nieuw plan voor de rest van mijn carrière gemaakt (dit geeft energie voor twee), oude hobby’s opgepakt (zwemmen, zeilen) en een ambitieus plan gemaakt om dat te realiseren.

De begeleiding vond ik heel goed op basis van relevante oefeningen & ook lekker sportief. Ik voelde me erg begrepen.
Job

Eindelijk uit de negatieve spiraal!

Ik heb een aantal jaar geleden een zware burn-out gehad. Hoewel het qua energie een stuk beter gaat, zat ik emotioneel een beetje in een sleur. Als ik eruit probeerde te komen lukte dat even en vervolgens kwam ik weer in een negatieve spiraal. Ik vond mijn werk niet meer leuk en ook fitter worden lukte niet.

Wat me het meeste geraakt heeft, is het bewust worden van mijn interne dialoog en hoe negatief deze was. Mijn zelfvertrouwen is gestegen, ik kom nu voor mezelf op. Na al een paar jaar geen plezier in mijn werk heb ik het besluit genomen om te gaan solliciteren en ben met een serieuze partij bezig en heb er zin in!

Een half jaar later: “Alles gaat erg goed. Ik ben verhuisd en werk sinds maart bij mijn nieuwe werkgever. Beide bevalt erg goed. Ik ben vrolijker en heb meer energie. Ik ben ook bezig met een post hbo-opleiding vastgoedmanagement. Ik ben voor het lichamelijke stukje ook flink bezig geweest. Voel me sindsdien echt zen. Moet er gewoon aan wennen.”
Birgit

Het vertrouwen voor de reis terug naar mezelf

Het moment dat het echt niet meer ging met mijn mentale gezondheid ben ik pas echt hulp gaan zoeken. Mijn hersenen hadden zich op dat moment al uitgeschakeld om zo min mogelijk prikkels te ontvangen. Er was eigenlijk geen uitweg meer. Hierop zocht ik contact met Meulenberg.

Het landen op ‘aarde’ heeft mij het meest geraakt. Het gevoel weer hebben met de omgeving om mij heen en daar weer deel van uit maken. Dit was echt een moment dat het geloof weer terugkwam dat het goed kon komen.

De rust die jij uitstraalt en elke sessie weer meebracht, gaf mij vanaf het eerste moment het vertrouwen dat het goed ging komen. De reis is voor mij veel meer geweest dan ik kan benoemen. Thanks Gerda!
Kevin

Om gecoacht te worden door Gerda zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Gerda?

Kennismaken met mijn team van experts?