Leuk om kennis te maken

Ik ben Willem Tijs, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Willem Tijs

Ik heb Moleculaire Plantenziektekunde gestudeerd in Wageningen. Tijdens die studie ontdekte ik dat ik wetenschappelijk onderzoek niet leuk vind. Dat kwam aan als een klap, want mensen om mij heen verwachtten dat van mij en ik was het gaan zien als mijn levensdoel. Het koste mij tijd om te beseffen dat ik meer hield van mensen dan van DNA.

Sinds die tijd heb ik steeds gewerkt met mensen, onder meer als wandelreisleider, intercedent, sporttrainer en als re-integratie trainer en coach. Ik ben gefascineerd door hoe wij als mensen allemaal verschillend zijn en toch zoveel overeenkomsten hebben dat we veel van elkaar kunnen leren.

Buiten bewegen brengt rust
In de natuur sporten past bij mij. Wandelen, fietsen, hardlopen, klimmen, langlaufen, skiën of kanoën, het is allemaal mooi. Als ik op eigen lichaamskracht door mooie natuur beweeg kom ik tot rust.

Zelf heb ik in een periode van overspannenheid door te veel werk en ook tijdens een depressie, na een verbroken relatie, gelukkig op tijd bedacht dat ik meer wilde gaan bewegen.

In beweging

Daarbij merkte ik dat ik me tijdens het bewegen direct al beter voelde. Na een paar weken regelmatig sporten kreeg ik weer meer energie om mijn leven weer op orde te krijgen. Tegenwoordig maak ik, als er te veel werk op mijn pad komt, juist tijd vrij om te sporten om mijn lichaam en geest gezond te houden.

Coachen en trainen
De laatste jaren werk ik volledig in het coachen en trainen van mensen op werk- en sportgebied. In opleidingen op gebied van toegepaste psychologie en sport en workshops over loopbaan-werk heb ik mij daarin verder ontwikkeld. 

Het is mooi werk om mensen de kans te bieden gezond te sporten, te achterhalen wat zij het liefste doen, te ondersteunen hun eigen doelen na te streven, lastige belemmeringen op te lossen of leuk werk te vinden. Als ik er zo aan bijdraag dat iemand een pad vindt waarop hij of zij gelukkig kan zijn voel ik een diepe voldoening.

Coaching bij stress en burnout

Als je met Willem over fietsen begint, ben je zo een aantal uur verder. De klik met Ruud was er zodoende al snel: beiden fietsers, beiden gefascineerd door de samenwerking van lichaam en geest.

Willems persoonlijke ervaring met overspannenheid en depressie, gecombineerd met een gedegen opleiding en sportieve achtergrond plus daarbij een schat aan werkervaring, maken hem een zeer goede en geduldige burnoutcoach.

Om gecoacht te worden door Willem zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Willem Tijs?

Meer weten over: