Willem: Leuk om kennis te maken

Ik ben Willem, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Willem

Welkom. Ik ben Willem en woon in Wageningen tussen prachtige rivieren, bossen, heide, heuvels en weidegebieden. Daar fiets ik vrijwel dagelijks op racefiets en mountainbike en ben ik vaak in de (wijde) omgeving waar ik mensen mag coachen in de natuur.

Vanuit huis uit heb ik geleerd alles rationeel te benaderen en ik was ook hard op weg om Moleculair Biologisch wetenschapper te worden. Maar het bleek voor mij nog belangrijker dat iets goed voelt dan dat het alleen verstandig is. Ik besloot meer te gaan werken met en vóór mensen en ook nu voelt het coachen van mensen in de natuur nog steeds goed. 

Ook mijn intuïtie ben ik steeds meer gaan waarderen. Ik gebruik nu bij mijn coaching verstand, gevoel én intuïtie op de manier die het best bij mij past. Ik coach nu sinds vijftien jaar mensen op het gebied van burn-out, loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Om mijzelf verder te ontwikkelen heb ik een post hbo-opleiding toegepaste psychologie en vele kortere bijscholingen gevolgd.

Persoonlijk heb ik in een periode van overspannenheid door te veel werk en ook tijdens een depressie, na een verbroken relatie, gelukkig steeds op tijd bedacht dat ik meer wilde gaan bewegen. Daarbij merkte ik dat ik me tijdens het bewegen direct al beter voelde. Na een paar weken regelmatig sporten kreeg ik weer meer energie om mijn leven weer op orde te krijgen. Tegenwoordig maak ik, als er te veel werk of stress op mijn pad komt, juist tijd vrij om te sporten om mijn lichaam en geest gezond te houden.

In beweging

In een burn-out traject vind ik herstel de basis; dat versnelt namelijk alles. Eerst zoeken we uit hoe jij kunt herstellen en hoe je kunt accepteren wat daarvoor nodig is. Daarna kun je weer stap voor stap gaan werken, sneller je onzekerheid en angst aanpakken, je plezier terugvinden, beter bepalen hoe je voortaan in je werk en leven wilt staan en met meer energie werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Als je geen burn-out hebt hoef je niet of minder te herstellen en kun je sneller beginnen aan bovenstaande stappen.  

Mensen zijn heel verschillend en dat maakt mijn werk juist interessant. Heel vaak komen je valkuilen juist voort uit je kracht. Zo zijn er mensen die snel overspoeld worden door hun goed ontwikkelde loyaliteit, gevoel of inlevingsvermogen waardoor ze niet goed genoeg voor zichzelf zorgen. Anderen zijn rationeel of analytisch sterk, maar kunnen hun gevoel en intuïtie te vaak negeren en missen zo signalen om stress bij zichzelf op tijd te herkennen. Veel mensen stellen ook te hoge normen voor zichzelf en willen of kunnen ‘nooit meer stoppen’ voor ze die normen gehaald hebben. Samen met jou kijk ik naar wat jouw stress veroorzaakt en hoe je daar de rem op kunt zetten terwijl je jouw kracht versterkt.

Graag help ik je ook om te herstellen en de optimale balans tussen je verstand, gevoel en intuïtie te vinden. Zo krijg je meer grip op je leven, ervaar je meer plezier en geluk en kun je jouw stress gaan reguleren en burn-out voorkomen. We werken dan toe naar een beter leven waarbij je jouw eigen doelen bereikt dat op een veel fijnere manier dan voorheen.

En een mooie bonus voor mijzelf is dat ik er gelukkig van word als ik jou mag helpen op jouw weg naar geluk en succes!

Coaching bij stress en burnout

Als je met Willem over fietsen begint, ben je zo een aantal uur verder. De klik met Ruud was er zodoende al snel: beiden fietsers, beiden gefascineerd door de samenwerking van lichaam en geest.

Willems persoonlijke ervaring met overspannenheid en depressie, gecombineerd met een gedegen opleiding en sportieve achtergrond plus daarbij een schat aan werkervaring, maken hem een zeer goede en geduldige burnoutcoach.

Om gecoacht te worden door Willem zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Willem?

Kennismaken met mijn team van experts?