Ruud: Leuk om kennis te maken

Ik ben Ruud, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Ruud

Het motto op mijn Twitter account luidt: Cultivate deep in your heart the desire to contribute, and you will!

Dat is mijn levensmotto en naar ik geloof ook de reden waarom coachen mij zo na aan het hart ligt. Als jongeman ontwikkelde zich in mijn hart een diepe belangstelling voor mensen die zich in mijn omgeving bevonden. 

Loopbaan als coach en trainer
Ik vond niets zo stimulerend en interessant dan een diepgaand gesprek met mensen en wat hen bezighoudt.

Een loopbaan als coach en trainer lag voor de hand, en was eerder een natuurlijk gevolg dan een keus. 

Als docent van een Coaching opleiding en trainer van managers op het gebied van Leiderschap en Communicatie en Presentatietrainer spreekangst, heb ik alle podia gekregen die belangrijk voor mij waren om met veel mensen in contact te komen.

Eigen ontwikkeling

Al deze ervaring heeft bijgedragen aan mijn eigen ontwikkeling en inzichten gegeven in wat coaching en training inhoudt. Ik geloof in groei van binnenuit en dus minder in de weg wijzen en vertellen wat iemand moet doen. 

Net zoals de sinaasappels aan de boom een natuurlijk gevolg zijn van de gezondheid van de boom, en de juiste omstandigheden waarin deze zich bevind, zo ook de mens. 

Omstandigheden optimaliseren
De mens leren kennen, samen de omstandigheden optimaliseren, en de vruchten zullen niet lang op zich laten wachten.

Dat is wat ik diep van binnen geloof en waar heb zien worden in de levens van zovelen die ik op mijn pad ben tegengekomen.

Graag tot snel voor een nadere kennismaking.

De samenwerking tussen Ruud & Ruud

Ook Ruud Meulenberg heeft mijn pad gekruist. Een prachtmens, met wie ik graag mijn pad wil delen op het gebied van coachen en trainen in de natuur. In de natuur vind je zelf weer terug. Als je vastgelopen bent in je eigen kleine wereld, en alles veel te belangrijk is geworden, zet de natuur je weer even op je plaats. 

Het is de Home/Resetbutton van het leven. Als de wereld om je heen zo groot, zo extatisch mooi en groen is, landerijen zo uitgestrekt zijn, bergen zo hoog zijn, en wateren zo diep, dan dringt zich vanzelf de gedachte op aan koerswijziging in je leven; het kan niet anders zijn dan dat je een afslag gemist hebt. Die afslag wil ik met jou graag zoeken en vinden.

Wat mensen zeggen over Ruud

Een veilig en open omgeving

Door het wandelen en af en toe (letterlijk) stilstaan ontstaat er ruimte voor het echt binnenkomen van de vragen die Ruud stelt.

Zijn onbevooroordeelde, veilige en open houding creëerde de omgeving waarin je je eigen handelen en denken ter discussie kunt en durft te stellen.

Af en toe confronterend, maar ook lachen om je eigen gedrag en het verkrijgen van inzicht in je eigen interne overtuigingen en regels, helpen om werkelijk je gedrag te veranderen.
Je wordt er geen ander persoon van maar een blijvend betere versie van en voor jezelf.
Guus

Iemand die echt luistert en de juiste vragen stelt

Inmiddels bijna een jaar burn-out coaching gekregen van Ruud. Al vanaf het eerste moment klikte dit direct.

Ruud is iemand die echt naar je luistert en de juiste vragen stelt om tot de kern van het probleem te komen. De gesprekken verlopen in een ontspannen sfeer en ik heb veel geleerd over mijn eigen keuzes.

Daarnaast heeft hij veel kennis over hoe een burn-out herstelt en heb ik ontdekt welk gedrag gaat leiden tot een betere balans in mijn leven. Zodra ik volledig hersteld ben zal ik deze sessies met Ruud zeker gaan missen!
Elbert

Praktische Handvaten voor de rest van je leven

Inmiddels ben ik 6 maanden verder na mijn laatste sessie met Ruud. Doordat Ruud de juiste vragen heeft gesteld en praktische handvatten heeft aangereikt, durf ik te stellen dat ik sterker uit mijn burn-out ben gekomen.

Door het herkennen van beginnende signalen weet ik wanneer ik weer de balans moet hervinden. Ik durf nu voor mijzelf op te komen en grenzen te stellen.

Vanuit mijn directe familie, vrienden en collega’s hoor ik regelmatig dat ze het knap vinden hoe ik in een korte tijd hierin positief ben veranderd en dat ze trots op mij zijn. Dit was niet gelukt zonder de coaching van Ruud en ik ben daar erg dankbaar voor.
Seline 

Om gecoacht te worden door Ruud zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Ruud?

Kennismaken met mijn team van experts?