Daniëlle: Leuk om kennis te maken

Ik ben Daniëlle, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Daniëlle

Mijn naam is Daniëlle, samen met mijn vriend hebben wij twee lieve tiener kids en wonen we aan de prachtige Reitdiephaven in Groningen. Vanaf hier zijn we binnen 15 minuten op de fiets in de stad. En al wandelend loop of fiets je hier zo de natuur in. Bewegen is mijn tweede natuur.  Elke dag probeer ik te wandelen en daarnaast doe ik 3 x per week aan hardlopen. Heerlijk buiten in de natuur!

Ik werk al 23 jaar in het basisonderwijs, waar ik lange tijd een eigen groep heb gedraaid. Tegenwoordig heb ik geen eigen groep meer, maar val ik in daar waar nodig op dezelfde school. Dit besluit heb ik genomen na mijn burn out die ik een aantal jaar geleden heb gehad. De gedachte om een keer iets anders te doen dan lesgeven speelde al veel langer in mijn hoofd, maar ik wist nooit precies wat en er was ook niet een directe aanleiding om van baan te veranderen. Ik ging eigenlijk altijd elke ochtend vrolijk op de fiets naar mijn werk en toch knaagde het jarenlang aan mij dat ik iets deed wat niet bij mij paste.

Mijn vriend en ik kregen kinderen en het leven werd steeds een beetje drukker en hectischer. Onze jongste zoon sliep de eerste twee jaar amper, dus het was een pittige tijd. Tussendoor probeerde ik alle ballen in de lucht te houden. Het was altijd druk in mijn hoofd. Mijn hoofd was vol met gedachten over alles wat ik moest doen, wat ik vond van mijzelf en wat ik dacht dat anderen van mij vonden. Want ik wilde het voor iedereen goed doen, waardoor ik regelmatig over mijn eigen grenzen ging zonder dat ik mij daar bewust van was. Mijn hoofd stond gewoon nooit stil. Ik kon me ook niet goed ontspannen. Zodra ik op de bank zat, bedacht ik alweer iets dat nog gedaan moest worden.

Leer jezelf te zijn en
te ontwikkelen

Ik sliep erg slecht tot bijna niet, had chronische hyperventilatie, twijfelde over van alles,  moest alles perfect doen en legde de lat voor mijzelf erg hoog. Mijn vermoeidheid nam toe, mijn lichaam deed steeds meer pijn tot er een punt kwam waarop het echt niet verder kon. Mijn burn out was een feit.

Tijdens deze burn out periode is er veel voor mij veranderd. Terug naar de situatie hoe die was wilde ik nooit meer! En dus ging ik stapje voor stapje op onderzoek naar mijn herstel. Dit heeft lang geduurd en met de inzichten die ik nu heb weet ik dat ik anderen sneller kan helpen om er weer bovenop te komen.

Ik heb na mijn burn out een coachopleiding gedaan en voelde al vrij snel weer zingeving; ik had mijn passie gevonden. Eigenlijk is het iets wat ik al mijn hele leven doen zonder dat ik mij daar bewust van was;  luisteren naar mensen en het gesprek aangaan om te  kijken waar ik ze kan helpen met mijn eigen inzichten en ervaring. Het is iets wat bij mij hoort. Door me sinds mijn burn out steeds meer te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en hier boeken, podcasts en cursussen over te verslinden kan ik nog beter anderen helpen.

Mijn missie is om anderen weer te leren om de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te pakken. Door mijn eigen werk en levens ervaring geef ik je tools voor meer rust in je hoofd, je gaat beter slapen, je krijgt meer zelfvertrouwen en je voelt je minder onzeker. Met het uiteindelijke doel om weer volledige regie over je eigen leven te krijgen.

Mijn motto:

Als je je gewoonten wilt veranderen,
verander dan je gedachten.

Om gecoacht te worden door Daniëlle zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Daniëlle?

Kennismaken met mijn team van experts?