Burnoutcoach Don Kanters
arrow_drop_up arrow_drop_down
Ruud Meulenberg: burnoutcoach Drenthe en Overijssel

Leuk om kennis te maken

Ik ben Don Kanters, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Don Kanters

Nadat ik 5 jaar gewerkt had als glazenwasser heb ik mijn baan opgezegd en ben ik begonnen met mijn studie aan de Saxion Hogeschool Enschede (HBO International Business Language). 

Vanaf 2000 heb ik een aantal commercieel/leidinggevende functies gehad. Ik kwam er in de loop van die jaren achter dat ik de groei die ik elf doorgemaakt heb, ook anderen gun. In 2009 werd ik zelfstandige en ben ik me steeds meer gaan toeleggen op de rol van zelfstandig trainer en coach, onder andere via mijn opleiding “train de trainer”.

Overspannen

Toen ik 39 was kreeg ik met erg veel stress te maken op mijn werk. Een functie waarin mijn leidinggevende mij liever zag gaan dan komen en een functie die ik niet kon invullen zoals ik dat wilde maakten dat ik enkele weken thuis kwam te zitten. 

Ik ben gewend om dingen zo te doen als ik wil. Dat ik dingen niet voor elkaar kreeg zorgde ervoor dat ik uit eindelijk als zelfstandige met een hernia op de operatietafel terecht kwam.

Weg naar herstel

De weg naar herstel heeft bij mij een half jaar geduurd. In die periode merkte ik dat ik me alleen druk moest maken over dat wat ik beinvloeden of beslissen kan. Ik wist vanaf dat moment wel zeker dat het roer om moest. Dat ging bij vlagen heel goed en soms even iets minder. Tijdens dit traject leerde ik waardevolle lessen die ik nog dagelijks gebruik in mijn leven en in mijn werk.


'Het had niet beter gekund'

Klinkt onlogisch, maar het had niet beter gekund. Ik kan anderen beter helpen met deze ervaring. Het heeft me geholpen om mijn eigen bedrijf te starten. Alles wat ik in die tijd heb geleerd, had ik anders echt niet geweten.

Wat had anders gekund? Ik heb het grotendeels alleen gedaan. Bijna zonder tips, concrete hulp in de zin van iemand die je begrijpt en je tips mee kan geven. Dat heeft heel wat uren zoekwerk gekost. Dat kon ik dan gelukkig wel weer op mijn eigen manier doen 😉

Coaching bij stress en burnout

Het doet me daarom goed mensen te coachen, on- en offline. Het doel: richt je leven zo in dat je niet in een burn-out terecht komt. Evenwicht en balans tussen werk en privé en er toch van kunnen leven.

Er is nog steeds veel te weinig aandacht voor het vermijden van een burn-out. Vooral omdat dit, naast een enorme besparing zou opleveren in menselijk leed, ook een enorme besparing zou betekenen in de kosten!

Samenwerken?

Ik verzorg online en individuele coaching en training via praktische en actieve oefeningen. Deze zijn bedoeld voor mensen die zien dat het roer om moet, die beseffen dat het zo niet verder kan. Dat je met minder werk voorkomt dat je last gaat hebben van stress of van burnout.

Meer weten over:

Coaching bij stress

Ontdek onze gespecialiseerde aanpak bij burnout. We hebben een uiterst effectief programma ontwikkeld waardoor jij je sneller en blijvend beter gaat voelen.

Coaching bij burnout

Loop je in je dagelijkse leven aan tegen een hevige mate van stress en wil je hier definitief een eind aan maken. Maak kennis met onze coaching bij stress.

Kennismaken met Don? (reken af met stress en burnout)

Cookies