Monique: Leuk om kennis te maken

Ik ben Monique, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Monique

Doorgaan
Ruim 20 jaar heb ik met plezier op het hoofdkantoor van een grote bank gewerkt. Tot de cultuur veranderde én ikzelf veranderde. Mijn werkplezier was totaal verdwenen en ik raakte mijzelf kwijt. Ik voelde me ongelukkig en kreeg fysieke klachten. 

Alle alarmsignalen van mijn lichaam negeerde ik. Er stond met grote letters DOORGAAN op mijn voorhoofd. Dat was mij al jong geleerd en had mij toch mijn hele leven al geholpen …?! Pas toen ik ook privé met heftige tegenslag te maken kreeg, zocht ik eindelijk hulp.

Geen seconde spijt
Tijdens wandelsessies kwam er eindelijk rust en ruimte in mijn hoofd. Ik voelde hoe fijn het is om letterlijk en figuurlijk in beweging te zijn. Zo kwam ik erachter dat ik meer betekenisvol werk wilde gaan doen. Écht het verschil wil maken voor mensen die hulp nodig hebben om fysiek, emotioneel en mentaal in hun kracht te staan. Dus besloot ik de bank te verlaten, verschillende opleidingen te volgen en als coach aan de slag te gaan. Van die beslissingen heb ik nog geen seconde spijt gehad. Ik geniet weer volop van het leven, ervaar werkgeluk en voel me energiek. Dat is wat ik jou ook gun.

Monique als coach

Ik help je jezelf weer belangrijk te vinden, de regie terug te pakken over je eigen leven zodat je weer plezier en betekenis ervaart. We gaan samen aan de slag met wat er boven én onder water zit, met voelen en ervaren. 

Dat doe ik met prikkelende open vragen en een vleug humor. Liefdevol houd ik je een spiegel voor en gaan we op reis. Ontdekken welke blijvende gedragsverandering er nodig is om een beter leven te krijgen. Ontdekken welk cadeau er in de lelijke burn-out verpakking zit. 

Contact?
Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. En wie weet gaan we dan samen aan de slag. Ik ontmoet je graag.

Kernwaarden in mijn coaching

Na mijn burn-out vroegen mensen me hoe het was geweest om dat mee te maken. Mijn antwoord is nog altijd hetzelfde; ik gun niemand het dal waar je doorheen gaat, maar iedereen de weg omhoog want het is leerzaam, helend en maakt ruimte voor vernieuwing. In coaching help ik je die weg omhoog zelf te vinden zodat je weer met energie en plezier aan het werk gaat. Want ik ben tegen burn-out en voor leuk werk!

Wat mensen zeggen over Monique

Van een donkere
burn-out naar het licht

Monique heeft mij het afgelopen halfjaar uit mijn burn-out begeleid naar het licht. Letterlijk, door het wandelen dat we in de soms nog donkere maand maart begonnen en in de volle zomer beëindigden; we roken en zagen de seizoenen. En figuurlijk, door mijn donkere gedachten te verlichten.

We deden oefeningen, mediteerden en ze maakte me bewust van de strenge stem van “Bas” in mijn hoofd, die ik nu niet meer zo serieus neem en zelfs de mond kan snoeren. 

Ik voelde me gezien en gehoord door Monique. Ik mocht lachen en huilen en ze gaf me alle vertrouwen dat ik mezelf weer op de rit kon krijgen, of eigenlijk al had: nooit meer terug naar mijn oude normaal.

Heel veel dank, het is een waardevol traject geweest.
Christel

Met een beetje hulp weer een alleskunner

Met allerlei vage, toch wel alarmerende klachten kwam ik radeloos bij de huisarts, ik kende en herkende mezelf niet meer. Conclusie: burn-out. Hoe had mij dit kunnen overkomen, Marleen de alleskunner.

Na een traject van een half jaar bij de psycholoog voelde ik dat ik er nog niet was. Via wat zoekwerk kwam ik bij Meulenberg Training, en dus bij Monique terecht. We maakten een plan met heldere duidelijke stappen. Ze speelde goed in op de periode die ik bij de psycholoog al had gehad. Terug naar het leren voelen/luisteren naar je lichaam. Wat zijn je signalen en wat doe je ermee? Ik heb geleerd dat het goed is om voor mezelf te zorgen zonder dat ik me daarbij egoïstisch voel.

Monique schroomt niet om je een spiegel voor te houden door kritische vragen te stellen zonder dat ze daarbij de empathie verliest, dat heb ik als zeer prettig ervaren. De sessies zijn lopend en buiten in de natuur, voor mij werkt dit beter dan passief in een kamer achter een bureau op een stoel. De oefeningen die ik met Monique deed waren helder en nuttig, passend bij de tijd van mijn proces. Ik heb goede handvatten gekregen zodat ik vol zekerheid zonder Monique verder kan. Dankjewel Monique!
Marleen

Monique is uniek

Vanaf moment één had ik een goed gevoel. Praten, praten, praten over kopzorgen. En vanaf toen had ze voor mij één doel
Niet meer nadenken over morgen, maar welk verschil maken we vandaag.

Wandelen en kletsen over het leven. Wat is dan je juiste vraag? Stop Eline en kijk even. Luister naar het gevoel in je buik. Gevoel wilt gevoeld worden. Kom we gaan zitten daar bij die struik. Even alles op orde

Luister naar je ademhaling. Hou je aandacht bij het ritme. Er is geen tijdsbepaling. Zoek de rust, het zit in je.

Het was voor mij een hele reis. Veel gelachen veel gehuild. Ik kom er uit met rust en voel me meer wijs. Heb me lang verschuilt

Ik wil je eigenlijk enorm bedanken. Het was een ervaring om nooit te vergeten. Er komt nu een zonnetje door de mistbanken
Zou ik Monique aanbevelen, zeker weten!
Eline

Om gecoacht te worden door Monique zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Monique?

Kennismaken met mijn team van experts?