Worstel je met uitval van medewerkers door stress en/of burn-out?

We denken graag met je mee:

Bekommer je jezelf om werknemers in de organisatie?

Zie je dat binnen de organisatie geworsteld wordt met al die veranderingen die zich rap tempo opstapelen? Lijden de medewerkers in teams en op de afdelingen onder stress?

Is er weer een medewerker ziek naar huis gegaan? En breek jij je hoofd over hoe dat toch kan? Het houdt je bezig, je voelt je er rot onder en je slaapt er zelfs slecht van. Je ziet het probleem ontstaan maar hebt geen idee waar je moet beginnen om dit probleem op te lossen. Je wilt je, in basis, niet bezighouden met de Wet Verbetering Poortwachter, re-integratie van medewerkers en langdurig ziekteverzuim. Je wilt dat je medewerkers doorgroeien en op hun plek zijn binnen de organisatie.

Maar helaas, dat is op dit moment niet zo. Je voelt je moedeloos. Hoe krijg je dit ooit voor elkaar? Het voelt het alsof jij de enige bent die wakker ligt van dit probleem. Maar je kunt het niet delen. Het voelt niet veilig.

Eerst even dit:
Ik schrijf dit niet voor iedereen: maar wel voor jou als de leidinggevende die zich verantwoordelijk voelt hiervoor. Het siert je. Je verantwoordelijkheid en je loyaliteit zijn een grote kracht. Maar … je draagt een probleem wat organisatiebreed gedragen zou moeten worden. Je moet weten dat de signalen niet liegen.

Uitval van medewerkers kan een keer gebeuren, maar wanneer dit structureel gebeurt, is er echt iets aan te doen.

Met wie heb je te maken?

Aangenaam: Meulenberg Training & Coaching. Specialist in het omgaan met stress en burn-out. Wij zijn gespecialiseerd in stress- en burnoutpreventie binnen organisaties. Dit doen we voor MKB organisaties maar ook voor grote organisaties en overheidsinstanties als ING, Gemeente Utrecht, Openbaar Ministerie, Arval en het Kadaster.

Heel concreet verzorgen wij trainingen voor leidinggevenden èn werknemers binnen de organisatie.

Geen abracadabra, gewoon het neerzetten van een goed fundament zodat ziekteverzuim voorkomen wordt.

In de afgelopen jaren hebben we duizenden mensen gecoacht. In de praktijk blijkt dat werknemers die werken in ‘onrustige organisaties’ sneller last van stress hebben. Maar we weten met deze ervaring ook dat er iets aan te doen is. Er is altijd sprake van een rode draad. 

Dat is goed nieuws.

Het betekent dat verzuim als gevolg van stress of burn out, te voorkomen of te verminderen is binnen de organisaties, ook in jouw organisatie!

Ruud Meulenberg

Meedenksessie aanvragen

Wil je  je dat we met je meedenken? 
In een meedenksessie denken we een uur met je mee. Onze ervaring is dat we de kern op tafel krijgen en dan heel concreet weten wat we moeten doen.

Waarom veel organisaties falen in stresspreventie

Je snapt al lang dat een extra stuk fruit geen fundamentele oplossing is.

Er wordt te vaak gegrepen naar ad-hoc oplossingen als een ‘gezonde kantine’. Echter, dit is een pleister op de wond die niet gaat zorgen voor een blijvende oplossing. Er wordt niet gekeken naar de kern en dat gaat (veel) geld kosten!

Uitvallende medewerkers kosten geld. En stress. Het houdt je af van de wezenlijke bedrijfsdoelen. De HRM Afdeling moet zich bezighouden met randzaken, (nu-nog) fitte medewerkers moeten werk overnemen van uitvallende mensen, doelen worden niet verwezenlijkt. En dan is de negatieve spiraal binnen no-time en feit.

Helder, maar wat is het geheim van goede stresspreventie?

We zijn ons er van bewust dat er veel verschillende belangen spelen in de organisatie.

Alles begint bij veiligheid. Klinkt als een cliché, maar het blijkt steeds weer. Leidinggevenden vinden het lastig om in vrijheid te praten over de problemen die ze zien. Ze zijn de verbindende factor tussen de directie en de medewerkers. En naar beiden zijn ze loyaal.

Om die reden verzorgen we onze trainingen altijd op een andere locatie dan de locatie waar je werkt. We beginnen bij de absolute basis. Een veilige omgeving. 

We beloven je dat je in een veilige omgeving je verhaal kwijt kunt. Want alleen dan kunnen we aan de slag met de oplossing.

Hier komt de basis van onze visie:
Het probleem zit vrijwel altijd een laag dieper. Maar waar? Dat kunnen we je hier niet exact vertellen. Daarvoor willen we met je in gesprek. Want dat is maatwerk. We presenteren geen kant-en-klare kunstjes. We willen de diepte in.

Interesse in een meedenksessie?

Welke bedrijven hebben baat bij deze aanpak?

Heel eerlijk. Je moet verder durven kijken dan je neus lang is, als organisatie. Fitte en energieke medewerkers vergroten in alle opzichten het werkplezier. Voor iedereen binnen de organisatie. 

Praktisch: wat gaan we doen?

In alle gevallen starten we met een meedenksessie. Tijdens deze sessie kijken we mee en sparren we over het vraagstuk wat op tafel komt. Hieruit volgt een plan van aanpak.

Locatie?

Wil je dat wij met je meedenken?