”Herstellen van een burn-out hoeft geen 2 jaar te duren! Het is al ruim 2,5 jaar geleden dat ik in een burn-out belandde. Na de nodige medische onderzoeken en uitsluitingen werd het me steeds duidelijker. Ergens had ik iets niet goed gedaan…. Mijn energie was volledig weg, mijn leven stond stil, het enige wat ik deed was ademhalen en zelfs dat ging me niet goed af..

Zo snel mogelijk herstellen

Beter worden, ik wilde niets liever dan beter worden en wel zo snel mogelijk. Via de huisarts ingezet op psychosomatische fysiotherapie en psychotherapie. Via mijn eigen netwerk runningtherapie gedaan en collega’s om raad gevraagd. Gezonder gaan leven, voedzamer gaan eten, yoga en ook nog online 2 cursussen gevolgd die me zouden helpen weer energiek en gezond te worden. Maar alles behalve ging het snel….

En begrijp me goed, want ik wil niemand hierbij te kort doen, allen hebben met hun expertise zeker in het moment hun steentje bijgedragen. Maar toch blijf ik klachten houden zoals beperkte energie, hoofdpijn en een kort lontje. Schouders eronder en net iets te lang doorgaan zitten nog zeker in mijn systeem. Blijkbaar is er door niemand de vinger op de zere plek gelegd.

Weer aan de gang na burn-out

Na een jaar ziek zijn ben ik weer aan de slag gegaan. In het begin heel voorzichtig, met 2x een half uur per week. Maar uiteindelijk weer voortvarend en gedreven net als voorheen. Iedere week er graag een uurtje bij om toch maar weer dat moment te bereiken van volledig up-and-running te zijn.

Met tussendoor wel regelmatig een terugval en het besef toch nog weer snel te veel te willen doen. Duwde ik voort en was ik weer ‘hard’ aan het werk. Signalen werden erger, gezondheid ging weer achteruit en de angst voor burn-out nummer 2 nam schrikbarend toe. En dat terwijl ik nog niet eens beter was!! Boos op mezelf en boos op de wereld. Ja, inmiddels wist ik wel dat mijn rode draad was dat ik beter voor mezelf moest zorgen. Maar ik heb geen idee hoe dat te doen….  Zucht…ik word er moe van.

Eindelijk de goede kant op!

Totdat ik mijn coach trof en hij mij die ene vraag stelde…. Datgene waar ik zolang omheen ben gedraaid en aan heb trachten te werken lag in 2 minuten op het bospad…. Ik voelde me enorm kwetsbaar en geraakt. Met stomheid was ik geslagen, hoe zo’n simpele vraag me het antwoord opleverde waar ik al 2 jaar naar op zoek was. Gewoon omdat het niet bij mij en bij degene die me hebben willen helpen op kwam om me hier bij stil te zetten. Nu heb ik de regie weer terug over mijn leven.

Herken jij dat ook, veel hulp uit de kast te hebben getrokken maar niet het idee hebben dat het echt helpt. Herstellen van je burn-out hoeft echt geen 2 jaar te duren! ”

Jessie Reitsema is inmiddels coach bij Meulenberg Training en Coaching.

Lees andere ervaringsverhalen..

Hulp bij stress en een burn-out van een young professional

Het verminderen van stress en het herstellen van een burn-out is geen sinecure. Heb je ondersteuning nodig, dan kan je op onze hulp rekenen. Onze coaches zijn allemaal gespecialiseerd in jouw problematiek. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze samen met jou werken aan jouw herstel. Van het resultaat van onze 1-op-1 coaching heb jij je leven lang plezier!

Bekijk ons aanbod voor:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *