Burn-out en scheiden heeft meer met elkaar te maken dan je denkt. Dat ervaart ook Sarah Köller, advocaat en mediator, in haar praktijk. Als familierechtspecialist en echtscheidingsmediator houdt zij zich dagelijks bezig met scheidingen. Daarbij ziet ze regelmatig stellen die te maken krijgen met een burn-out.

Sarah helpt partners zorgvuldig door hun scheiding heen. Het is haar missie om te zorgen dat ze aan het einde van het scheidingsproces een goede basis hebben voor de toekomst. Daarbij kijkt ze graag verder dan de juridische aspecten. Ze helpt mensen ook graag bij de verwerking van hun scheiding. Daarbij geeft ze veel aandacht aan de persoonlijke en emotionele aspecten van de scheiding.

Een samenwerking tussen Sarah Köller en Meulenberg training & coaching is dan ook een logische stap. Want stress en burn-out klachten zijn helaas actueler dan ooit.

Gratis e-book:
zo herken je
een burn-out
(Inclusief checklist)

Voorkom dat je energiereserves definitief leeg raken en je in een ernstige burn-out belandt met alle gevolgen van dien. Met dit e-book leer je de symptomen tijdig herkennen.

e-book-symptomen-burnout

Scheiden en burn-out

Voor sommige stellen is een burn-out een reden om uit elkaar te gaan. Een van beide kan er niet meer mee omgaan. Anderen komen in een burn-out terecht door een slopend traject of een vechtscheiding. Maar ook na de scheiding kan een van beide in een burn-out terecht komen.

Een scheiding is altijd een heftige periode, die langdurige stress en overbelasting met zich mee brengt. Zonder goede begeleiding kun je makkelijk de grip verliezen. Dat is een belangrijke reden voor Sarah om verder te kijken dan alle onmisbare zakelijke stukken en ook oog te hebben voor het emotionele welzijn.

Waar mogelijk zal ze altijd proberen om in een gesprek tussen beide partners tot goede afspraken te komen. Dit levert veel minder stress op en biedt een goede basis voor de toekomst.

Scheiden door burn-out

Steeds meer mensen ervaren burn-out klachten. Er wordt steeds meer van ons gevraagd. Niet alleen op het werk, maar ook in een relatie of binnen het gezin kan de druk zo hoog oplopen dat je het niet meer aankunt. Normaal gesproken ervaar je liefde, energie en blijdschap binnen een relatie, maar dit kan omslaan naar een energie verslindende situatie.

Wanneer een van beide partners in een burn-out terecht komt, geeft dit de nodige uitdagingen binnen een relatie. Niet iedereen kan hier even goed mee omgaan. Kleine irritaties groeien uit tot onoverkomelijke obstakels. Het lijkt onmogelijk om elkaar nog echt te begrijpen.

Wanneer je jezelf waardeloos voelt, zul je dit als eerste met je partner bespreken. Raak je uitgeput, dan zul je onbedoeld de negativiteit die dit met zich meebrengt projecteren op degene die het dichtste bij je staan, je partner. Je krijgt een korter lontje en spanningen kunnen ontstaan om de meest onbenullige dingen.

Scheiding door burn-out

Is een scheiding door burn-out te voorkomen?

Een burn-out is niet zomaar over. Er kan een lange tijd overheen gaan voor je over een burn-out heen bent. Zit je in een burn-out? Dan zit je niet te wachten op ongevraagd advies, lastige vragen en de emoties van je partner. Je hebt genoeg aan jezelf en kunt het er niet meer bij hebben.

Een burn-out put je volledig uit. Vermoeidheid en concentratieverlies zijn niet de enige symptomen. Ook desinteresse en afgeslotenheid horen erbij. Dit kan lastig zijn voor een partner, die juist wil helpen in deze moeilijk periode. Samen iets leuks gaan doen voelt als een enorme opgave. De momenten dat je normaal verbinding met elkaar voelt worden steeds minder.

Hoe langer deze periode duurt, hoe moeilijker het wordt om weer positieve emoties samen te ervaren. Je hebt nu eenmaal wat positieve input nodig in je relatie, om het leuk te houden. Daardoor kan een relatie gaan voelen als iets wat je vooral energie kost. Je kunt dit niet meer los zien van je eigen situatie. Een scheiding lijkt de enige oplossing om je weer goed te voelen, terwijl dit niet zo hoeft te zijn.

Goede begeleiding bij een burn-out kan een scheiding voorkomen.

Een partner met burn-out

Een relatie hebben met een partner met burn-out kan heel eenzaam zijn. Er hangt een zware sfeer in huis en je partner is vooral met zichzelf bezig. Waarschijnlijk komen steeds meer klussen op jouw schouders terecht. Het is moeilijk om even tijd voor jezelf te nemen, want je wilt de ander niet in de steek laten. Maar je kunt weinig doen en voelt je vaak machteloos.

Samenleven met een partner met burn-out kan een lange adem vergen. Probeer toch in contact te blijven, hoe moeilijk dat soms ook is. Praten is niet altijd nodig.
Blijf daarnaast ook goed voor jezelf zorgen en trek je de situatie van je partner niet persoonlijk aan. Accepteren dat je de problemen van je partner niet op hoeft te lossen brengt al wat rust in de relatie.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je partner goede begeleiding krijg om van zijn of haar burn-out te herstellen. Je partner kan enorm opknappen na een burn-out. Het is een tijdelijke fase, waarna jullie stralende liefdesgeluk weer opnieuw kan opbloeien.

Lees ook: Partner met burn-out – Laat je relatie niet verpesten!

Wil je dat wij je helpen?

Wij staan voor je klaar met een team van ervaren coaches. Onze coaches zijn actief in heel Nederland. In de afgelopen jaren hebben we duizenden mensen geholpen.

Burn-out door scheiding

Een scheiding is een emotioneel zware gebeurtenis in je leven. Er komen veel negatieve emoties bij kijken, zoals verdriet, woede, machteloosheid en schuldgevoel. De stress die je in deze periode voelt, heeft zijn weerslag op je dagelijks leven. Je zult misschien minder goed functioneren op je werk, je prikkelbaar voelen en steeds vermoeider raken.

Elke dag begin je de dag met een stuk spanning en onrust in je lijf. Je kunt ’s nachts niet meer goed ontspannen, waardoor je langzaam op raakt. Een burn-out wordt veroorzaakt door zaken zoals dagelijkse irritaties, lang aanhoudende spanningen en ingrijpende of traumatische gebeurtenissen. Een scheiding is zo’n ingrijpende gebeurtenis, net als een overlijden, ontslag of verhuizing.

Het verliezen van de controle en onzekerheid over je toekomst zorgt ervoor dat andere dingen in je leven ook stressvoller worden. Daardoor zullen mensen die in scheiding liggen vaak minder goed functioneren in een baan die ze voorheen prima aan konden.

Het gebeurt ook regelmatig dat de burn-out pas toeslaat op het moment dat de scheiding rond is. Je komt eindelijk in rustiger vaarwater en denkt het ergste achter de rug te hebben. Je lichaam heeft weken of maanden op scherp gestaan. Nu je er echt alleen voor staat ontdoet je lichaam zich opeens van alle stress en val je in een diep gat.

Scheiden zonder stress

Misschien is een scheiding door burn-out nog te voorkomen met goede begeleiding. Gaat het echt niet meer? Dan is het belangrijk de scheiding zo goed mogelijk te regelen. Helemaal zonder stress scheiden zal moeilijk zijn, er komen altijd veel emoties omhoog. Maar je kunt het hele proces wel minder stressvol laten verlopen door te kiezen voor mediation.

Mediation is voor bijna iedereen geschikt, zolang jullie bereid zijn om samen aan tafel te zitten en te overleggen. Zelfs als de communicatie moeizaam verloopt, is dit een verstandige keuze. Sarah Köller heeft meer dan 15 jaar ervaring en is gespecialiseerd om mensen zo goed mogelijk door hun echtscheiding te helpen. Waarbij een stevig fundament wordt gelegd voor een leven na de scheiding.

Als mediator biedt ze intensieve begeleiding en gaan jullie samen in overleg. Ze zorgt er als advocaat en mediator voor dat alle juridische informatie klopt en de noodzakelijke stukken op tafel komen. Haar doel is: “een scheiding zonder verliezers”. Ze zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jullie er allebei zo goed mogelijk uitkomen. Mediation voorkomt escalatie. Waardoor je extra kosten en stress kunt voorkomen.

Wil je kennismaken met Sarah Köller? Bezoek haar website: advocaat of mediator voor je scheiding

Hulp bij burn-out en stress

Het verminderen van stress en het herstellen van een burn-out is geen sinecure. Heb je ondersteuning nodig, dan kan je op onze hulp rekenen. Onze coaches zijn allemaal gespecialiseerd in jouw problematiek. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze samen met jou werken aan jouw herstel. Van het resultaat van onze 1-op-1 coaching heb jij je leven lang plezier!

Bekijk ons aanbod voor:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *