Dat onze online training bij burn-out een bewezen effect heeft op het leven van vele mensen was ons duidelijk. Inmiddels hebben ruim 1500 mensen onze online training gevolgd. Toch ontvang ik soms reacties waarbij mijn ogen nat worden. Intens geluk stroomt dan door mijn hart en mijn lijf reageert. Wat ben ik blij dat iemand dit heeft mogen leren van een ‘simpele’ online cursus! Ik deel deze graag:

Bij de start van de online burn-out training

Hallo, mijn naam is ‘D’ Ik ben 58 jaar, 40 jaar aan het werk waarvan 35 jaar in de financiële sector. In 2016 heb ik mijn eerste bo gehad, ik wou toen snel terug beginnen werken en ben na drie maand herstart. Dit jaar ben ik in februari hervallen en sindsdien thuis. Ik heb steeds goede steun en begrip gehad van echtgenote, vrienden, familie, collega’s, werkgever, psych, huisarts. Toch bleef de zin om werken uit, fysieke en mentale kracht ontbrak, vele ups/downs, piekeren, angsten,…In september heb ik kennis gemaakt met de website van Ruud Meulenberg en dit was een bijna mystieke ervaring! Al wat ik las was zo helder en herkenbaar. Het heeft mij inzicht, bevestiging en veel meer gegeven. Ik heb besloten een ‘knop’ om te draaien, en voluit te gaan voor herstel, vanaf volgende maand ga ik halftijds terug aan het werk met de bedoeling terug voltijds op te bouwen. 

Ik heb de neiging over mijn grenzen te gaan, ben mogelijk te plichtbewust, veel verantwoordelijkheidsgevoel, empathisch, wereldverbeteraar, analytisch en oplossingsgericht, sensitief. De zin om terug te gaan werken is recent terug aanwezig. Ik wil echter de vele valkuilen op herval van bo vermijden en ik hoop met de hulp van deze training bepaalde patronen en gedrag duurzaam te kunnen wijzigen.

 Tijdens de vorige webinar was ik met vakantie en had de aanbieding gemist daarom ben ik blij alsnog te kunnen deelnemen.

4 maanden later…

Aan de vooravond van mijn 59 ste verjaardag, in volle Corona crisis in een stressvolle sector, kan ik zeggen: ‘ I am back’ ! maar….anders. Ik ben steeds goed omringd, gesteund door vrienden, familie, collega’s en werkgever. Heb de juiste hulp gezocht, gevonden, voor mezelf gezorgd…en al gedaan wat in mijn mogelijkheden lag om te komen waar ik nu sta.

Maar ik besef dat ik een lucky bastard ben in vergelijking met vele anderen. Het is toch vooral mede door jullie steun, programma, cursus,…dat ik uit het diepe dal ben geraakt.

Jullie hebben mij nauwelijks ‘gehoord’ en ik ben niet altijd ingegaan op sommige voorstellen, maar ik volg steeds de lessen, TRAAG en gestaag herlees, ga terug en evolueer op mijn tempo. Ik ben terug in staat zelf mensen te steunen, dienen, helpen, werken, …en toch in balans te blijven met mezelf. Af en toe over de grens gaan, dit op tijd herkennen, anticiperen, bijsturen en terug in balans komen,…zalig gevoel.

Sinds januari ben ik terug beginnen werken halftijds, en er is immens veel veranderd op het werk doch ik ook.

En het werk, de wereld, zal blijven veranderen en…ik ook.

Mijn burn-out koesterend, de kans op verandering, mijn ‘nieuwe’ ik die er altijd is geweest te herontdekken, een boeiende reis, op mijn tempo, met kompas en tools die jullie mij gegeven hebben.

Ik weet nog niet waarheen maar wil genieten van het ‘reizen’ zelf. Jullie reisgids in mijn rugzak waar terug ruimte is, jullie namen in mijn hart.

Misschien bezorg ik jullie later nog een reisverslag.

Veel groeten en dank,

‘D’

Gratis e-book:
zo herken je
een burn-out
(Inclusief checklist)

Voorkom dat je energiereserves definitief leeg raken en je in een ernstige burn-out belandt met alle gevolgen van dien. Met dit e-book leer je de symptomen tijdig herkennen.

e-book-symptomen-burnout

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *